Od kdy arašídy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@beruska9 píše:
@budi : arasidy nejsou orechyAle teda ze by byly nejak spatne taky nevim, samozrejme v rozumnem mnozstvi…kupujeme teda nesolene a obcas i neprazene
no, rajce taky neni zelenina, ale vsichni ho tak oznacuji, protoze se tak pouziva…
tak jsem arasidy zaradila i orechum, protoze se jim podobaji, taky se loupou a zobou ![]()
kdyz arasidy spravne zaradime, tak razem vime, ze jsou opravdu zdrave
protoze lusteniny jsou zdrave, ze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi ji ořechy od roku. Napřed mlete v dom. kolaci či cukroví (mandle, liskace, vlašaky) Pak i celé, miluji cerstve ze stromu vlašaky ty co jdou ještě loupat nebo s dědou chodí na liskace.
Miluji buráky, hlavne s tím, že si je můžou sami louskat, to sedí, jak veverky za stolem a louskaji.
Ovšem ten curbes po nich.
Vidí, že já jim slunečnicové, lněné, Chia semika, sezam, tak i ty si radi dají.
Já nepoužívám při vaření tuk, nanejvýš pod cibulí lžičku olivového, tak neresim, že sní hrst dvě ořechů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budi píše:
no, rajce taky neni zelenina, ale vsichni ho tak oznacuji, protoze se tak pouziva…
tak jsem arasidy zaradila i orechum, protoze se jim podobaji, taky se loupou a zoboukdyz arasidy spravne zaradime, tak razem vime, ze jsou opravdu zdrave
protoze lusteniny jsou zdrave, ze
No dyt jo, akorat argumentace „orech jak orech“ pak moc logiku nedava
Ale v poho, kdyz se odprostime od techto technikalit, tak i orechy jsou mastne/tucne, nemelo by se mnozstvi prehanet u zadnych, ale zase ty tuky jsou z tech zdravejsich…a u arasidu byva „pruser,“ ze se obvykle konzumuji v prazene a presolene podobe, ve velkem mnozstvi a idealne jako chroupani k popijeni alkoholu, tak dostaly nezdravou nalepku trochu…proste vsechno s rozumem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 píše:
No dyt jo, akorat argumentace „orech jak orech“ pak moc logiku nedavaAle v poho, kdyz se odprostime od techto technikalit, tak i orechy jsou mastne/tucne, nemelo by se mnozstvi prehanet u zadnych, ale zase ty tuky jsou z tech zdravejsich…a u arasidu byva „pruser,“ ze se obvykle konzumuji v prazene a presolene podobe, ve velkem mnozstvi a idealne jako chroupani k popijeni alkoholu, tak dostaly nezdravou nalepku trochu…proste vsechno s rozumem
to mas pravdu, na to jsem vubec nepomyslela - ze je nekdo kupuje solene a jeste k tomu pije alkohol… a uz vubec ne v souvislosti s detmi…
osobne povazuju orechy za velice zdrave mlsani pro deti - a to i ty malinke.
zdrave tuky v tomto malem mnozstvi jeste nikomu neublizily. solene orechy nikdy nekupujeme, takze jim dam, kdyz to my jime.
vahu neresim ja a rozhodne ji neresim u deti.
myslim ze nez dat detem brumika, tak hrstka orechu vcetne arasidu je rozhodne lepsi varianta. klidne od dvou let i driv, jak to pokousaji.
a jeste u toho trenujou jemnou motoriku, kdyz vybiraji arasidy z tech slupek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Arašídy obsahuji prospěšné vitamíny. Bohužel mají nálepku moc tučne, to je jediné co člověka napadne, ale ty vítaminy co mají na to si člověk nevzpomene.
Pokud člověk nepoužívá měsíčně kila sádla, litry oleje, tak bych z arašídů nedělala strasaka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já jsem zkusila dát synovi arašíd a ořech, jen abych zjistila jestli není alergický a to jen minimum. Jinak nedávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Já myslím, že dítě od toho zhruba roka, by mělo dostat ochutnat vše, o co projeví zájem. Jestli to pak bude chtít či ne, to už je věc druhá
Vidím to stejně. U malého prcka pozor na dušení - arašídové máslo je na ochutnání mnohem bezpečnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit