Od kdy arašídy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@pufik20 já bych dítěti arašídy určitě nikdy nedala…dokud si na to nepřijde když už je velké…to radši nějaké zdravé ořechy a ty klidně od roka dávám třeba mleté v něčem…vcelku podle šikovnosti, ale tak kolem 3 let spíš, bála bych se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě mi ji orisky od roka a pul (mandle, lidkace, vlasske, kesu). Arasidy mu teda nedavam, protoze domu kupuji jen solene.
Ale aktivně a cíleně ho tím necpu. Prostě viděl, chtěl ochutnat, tak dostal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim jestli nase deti vubec arasidy mely
mozna u babick ktera je kupuje na okrasu na vanocni tabuli a na loupacku. Takze syn kolem 2 let dcera jest ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky. Malému jsou dva. Od Mikuláše dostal v pytlíku pár arašídů a chce je tak se ptám jestli, už v tomhle věku dáváte. Jinak zatím nedávám žádné ořechy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pufik20 píše:
Holky díky. Malému jsou dva. Od Mikuláše dostal v pytlíku pár arašídů a chce je tak se ptám jestli, už v tomhle věku dáváte. Jinak zatím nedávám žádné ořechy.
Klidně dej ochutnat, jen sleduj případnou reakci, pokud je to první kontakt s buráky jako takový.
Dcerka už je taky měla, je jí 19m, ale nechutnalo ![]()
Starší syn baští tak od 3 let kešu, vlašské a lískáče, do té doby to plival.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm, my arašídy vůbec nejíme, takže je naše děti ani neznají… ale ořechy jsem dala mleté nějak od roka - z té zkoušky nic nebylo, žádná vyrážka atd., tak jsem to přestala řešit. A cca od roka a půl, kdy začali pořádně kousat, jsem jim dala i normálně ořech. Starší syn od loňska (byly mu tři) přišel na to, že se ořechy dají louskat, tak si sám vezme, vylouská dva a sní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve forme arasidoveho masla dostal ochutnat docela brzo, aspon vim, ze neni alergicky
Jinak teda jeste ne, pocitam ze az bude poradne kousat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že dítě od toho zhruba roka, by mělo dostat ochutnat vše, o co projeví zájem. Jestli to pak bude chtít či ne, to už je věc druhá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas dvoulety je ji. Poprve asi v roce a pul. Nesni toho moc, dva tri orisky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na arašídech teda nevidím nic špatného, ořech jako ořech? považuju je za zdravé všecky? (ale ráda se nechám poučit)
moje čerstvě tříletá žere arašídy několikrát týdně (pardon za slovo, ale sedí to, protože je pod ní pak nastláno jak ve chlévě). Já jí je jenom rozmačkám do misky a ona si to přebírá a vybírá zrníčka. celkem tak moje hrst.
A odkdy je baští? vloni už ochutnávala, to jí byly 2 roky… ale neměla všecky stoličky, tak se jí to špatně kousalo.
Šestileťák je taky jedl zhruba od těch tří let už normálně, ochutnal daleko dřív.
jinak mají moc rádi směsi a jedí všecky ořechy - vlašáky (ty máme vlastní, takže ty jíme jednoznačně nejvíc), lískáče (kolik jsme zvládli nasbírat, letos to je dost), pak pistácie docela dost, mandle, kešu, slunečnicová semínka — zhruba podle pořadí oblíbenosti.
koukám tu na misku na stole, tak se mi to píše snadno ![]()
samozřejmě vše bez soli nebo polev ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budi : arasidy nejsou orechy
Ale teda ze by byly nejak spatne taky nevim, samozrejme v rozumnem mnozstvi…kupujeme teda nesolene a obcas i neprazene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@budi Arašídy speciálně jsou hodně tučné, mastné, těžké na žaludek. Když odhlédneme od toho, že snad polovina lidí na ně má nějakou formu alergie
Ale dle mě taky ok, s mírou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samotný vůbec, mě ořechy nechutnají, tak je jako takový nekupuju, ale určitě je hodněkrát měli v nějaký oplatce, nebo tak. První tak ve 2 letech, další dva už dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit