Od kdy do mateřského centra?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
493
25.1.06 11:47

Od kdy do mateřského centra??

Ahoj holky,

chěla jsem se zeptat, od kdy s malými chodíte do Mateřských center? My máme jedno MC (Toulcův Dvůr) přímo přes ulici, nicméně jsem si tam s Ondráškem ještě netroufla, protože mi na to připadal dost malý, nevím jak moc by se zapojoval a navíc taky ještě sám nechodí. Na druhou stranu ale v MC již mají program pro děti od jednoho roku (i když předpokládám tam budou hlavně starší děti).
Kdy jste začaly do MC chodit vy, případně nemáte někdo zkušenost přímo s MC Mateřídouška na Toulcově Dvoře?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
25.1.06 13:18

Ahoj Pajino,

já se chystám po zimě. Sice už 2 měsíce chodíme, ale měla jsem strach z nemocí… Pevně tedy věřím, že maminky tam nevodí nemocné děti, ale raději jsem to neriskovala. Lukášek ale dopoledne ještě do svátků spával, takže jsem nespěchala a šla s ním ven, kde spal a pak doma dovařila oběd. Denně vařím, takže budu asi muset chystat jídlo večer předem, ale to se dá zvládnout (snad 8O :D ).
Možná tam ani nedojdem a zůstaneme na dětském hřišti - spíš podle počasí . Uvidíme. To, že to máš přes ulici je super, my to máme přes celé město.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
25.1.06 13:45

Pajino,
my chodíme do MC od dceřiných asi 14 měsíců (ťapala od 11,5 měsíce). Ono dost záleží na tom, jak je to v daném MC organizováno. My chodíme 2× týdně a pokaždé do jiného MC. Jedno je organizované pro batolata, jsou tam hry, písničky+říkanky, divadlo, cvičení a malování. Druhé je úplně volné, vlastně si tam děti „jen“ hrají, s čím zrovna chtějí, prostě taková volná zábava. Tam chodí děti, které třeba ještě nechodí, tak si tam lezou (a určitě některým je jen kolem 8-9 měsíců).
MC doporučuju všema deseti, pro děti je to bombová věc před nástupem do školky. :)
Lendula s 22-měsíční cácorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35322
25.1.06 14:27

Ahoj,
my jsme byla poprve, kdyz bylo Julde asi 13 mes. (chodi od 11mes) Byla tam ale zdaleka nejmensi a dost odstrkovana, takze jsme znovu zacali chodit asi pred tremi tydny, je tam maximalne stastna, utika mi tam jeste oblecena a v botach. Sice je porad nejmensi( i kdyz je to pro deti od 1 do 2 let), ale zda se mi to, ze uz to tak nevadi. Chodime jednou tydne, vynechavame jen barveni obrazku a lepeni, to nam jeste moc nejde, ostatni program zvladame v pohode. Pak chodime jeste jednou tydne do Bambina klubu (pro deti od 2 do 3 let, to proto, ze ten pro maldsi deti se nam kryje s plavanim) a i kdyz jsou ostatni deti daleko starsi, zvladame to v pohode taky. Program je malinko jiny, zase vynechavame jen barveni a lepeni obrazku. Chodi s nami obcas jeste kamaradcin chlapecek, ktery je stejne stary, ale zacina ted chodit a je taky v pohode.
Myslim, ze to detem prospiva, moc se jim tam libi. Julda zatim nemela ani rymu, takze nemuzu posoudit, jestli jsou deti vic nemocne, snad ne.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.1.06 14:39

Ahoj.

U nás je MC více a většina má stanovený program. Takže jsou dny ( nebo hodiny) pro nesedící miminka, lezoucí, do 1 roku, pro batolata … s písničkami, tanečky… fakt si stačí vybrat.
S Radimkem chodíme i v den, který mají jako speciální program děti do 3 let (tj. větší). Vůbec to nevadí, já si pokecám s kamarádkou :oops: , Radim si vždy najde nějakou zábavu, a když se hraje divadlo nebo starší cvičí, má skoro všechny zábavné atrakce jen pro sebe ( takže plave v kuličkách). Záleží tedy na organizaci centra.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
25.1.06 14:47

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.06 14:53

Holky,

díky moc za reakce. Rozhodla jsem se, že teda s Ondrou do MC k nám začnu chodit, až on bude v pohodě taky sám chodit, aby ho tam ostatní děti neušlapaly. Nemohly byste ale prosím doporučit nějaké MC v Praze, kdy by byly aktivity pro lezoucí??

Ještě jednou moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
25.1.06 14:58

MC Mateřídouška

Pajino,

my se stěhujeme na Zahradní Město, a tak bych asi taky začala chodit do MC Mateřídouška, ale holčička je ještě malá. Nemáš na ně netový odkaz, nebo nevíš, jak to mají s programem a rozvrhem pro nejmenší?

Jo, a jestli tam vyrazíš, můžeš napsat reference, jak se vám tam líbí apod.?

Jinak v Praze ještě fungují křesťanské kluby pro mamky s děti a samo tam mají možnost chodit i nepraktikující. Není přecpáno a mamky i mimísové jsou v pohodě. Já v jednom byla s Lotkou už v 6ti měsících

:lol:

Tak aktivitám zdar.

G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
25.1.06 15:13

Ahoj,
Greticko, jak fungují ty křesťanské kluby? Můžu se nějak zapojit, když nejsem křesťan?
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
25.1.06 15:19

Ahoj -Ev-

vím, že při Salesiánském centru v Praze 7 - Kobylisích je jeden. A já chodila do klubu Benjamín na faru u kostela U Jákobova žebříku taky v Kobylisích. Ten druhý vznikl nedávno, a tak je tam spíš zatím volná zábava dětí. Kdo chce, maluje, pan farář tam chodí s námi povídat.

Určitě jsou dveře otevřené všude pro všechny. A pokud by někdo narazil na ty zavřené, není čeho litovat. A už bych tam nešla, i když křesťan jsem.

Pa.

G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.06 15:20

Greticko,

tady je odkaz

http://www.toulcuvdvur.cz/…ridouska.asp

Az se rozhoupeme, tak napisu, jak se nam tam libi. Je to v ramci Toulcova Dvora, takze k tomu mam celkem duveru. V Toulcove Dvore je i eko-skolka a prodavaji tam bio potraviny, i kdyz vyber nic moc.. Nicmene po navsteve MC napisu vic.. Nakonec se tam mozna potkame, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
25.1.06 16:00

My chodime do zminovaneho Klokanku od 5 tydnu !!! je tam 1× tydne special program pro kojence,cviceni,prednasky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.06 16:41

Dalif,

neměla bys prosím nějaký odkaz na toho klokánka?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.06 16:46

Tak odkaz už jsem našla, ale koukám, že je to asi jenom v Brně.. Nevíte, nefunguje něco podobného i v Praze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
25.1.06 19:34

Pajino,

moc díky. To víš, budeme tam noví, tak mám trochu strach, jestli se tam najde spřízněná duše. A třeba se potkáme nejen tam. A díky i za ten tip na bio potraviny. Já se přiznám, že tedy zatím jíme ze skleniček. Až nám půjdou kousky, tak se zapracuju doma :oops:

A tento vzkazík jsem psala celé odpoledne, protože přišla návštěva. A ještě něco, dnes jsem objevila zoubek :lol:

Měj se hezky.

G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí