Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
chěla jsem se zeptat, od kdy s malými chodíte do Mateřských center? My máme jedno MC (Toulcův Dvůr) přímo přes ulici, nicméně jsem si tam s Ondráškem ještě netroufla, protože mi na to připadal dost malý, nevím jak moc by se zapojoval a navíc taky ještě sám nechodí. Na druhou stranu ale v MC již mají program pro děti od jednoho roku (i když předpokládám tam budou hlavně starší děti).
Kdy jste začaly do MC chodit vy, případně nemáte někdo zkušenost přímo s MC Mateřídouška na Toulcově Dvoře?
Díky
Ahoj Pajino,
já se chystám po zimě. Sice už 2 měsíce chodíme, ale měla jsem strach z nemocí… Pevně tedy věřím, že maminky tam nevodí nemocné děti, ale raději jsem to neriskovala. Lukášek ale dopoledne ještě do svátků spával, takže jsem nespěchala a šla s ním ven, kde spal a pak doma dovařila oběd. Denně vařím, takže budu asi muset chystat jídlo večer předem, ale to se dá zvládnout (snad
).
Možná tam ani nedojdem a zůstaneme na dětském hřišti - spíš podle počasí . Uvidíme. To, že to máš přes ulici je super, my to máme přes celé město.
Ahoj
Pajino,
my chodíme do MC od dceřiných asi 14 měsíců (ťapala od 11,5 měsíce). Ono dost záleží na tom, jak je to v daném MC organizováno. My chodíme 2× týdně a pokaždé do jiného MC. Jedno je organizované pro batolata, jsou tam hry, písničky+říkanky, divadlo, cvičení a malování. Druhé je úplně volné, vlastně si tam děti „jen“ hrají, s čím zrovna chtějí, prostě taková volná zábava. Tam chodí děti, které třeba ještě nechodí, tak si tam lezou (a určitě některým je jen kolem 8-9 měsíců).
MC doporučuju všema deseti, pro děti je to bombová věc před nástupem do školky. ![]()
Lendula s 22-měsíční cácorkou
Ahoj,
my jsme byla poprve, kdyz bylo Julde asi 13 mes. (chodi od 11mes) Byla tam ale zdaleka nejmensi a dost odstrkovana, takze jsme znovu zacali chodit asi pred tremi tydny, je tam maximalne stastna, utika mi tam jeste oblecena a v botach. Sice je porad nejmensi( i kdyz je to pro deti od 1 do 2 let), ale zda se mi to, ze uz to tak nevadi. Chodime jednou tydne, vynechavame jen barveni obrazku a lepeni, to nam jeste moc nejde, ostatni program zvladame v pohode. Pak chodime jeste jednou tydne do Bambina klubu (pro deti od 2 do 3 let, to proto, ze ten pro maldsi deti se nam kryje s plavanim) a i kdyz jsou ostatni deti daleko starsi, zvladame to v pohode taky. Program je malinko jiny, zase vynechavame jen barveni a lepeni obrazku. Chodi s nami obcas jeste kamaradcin chlapecek, ktery je stejne stary, ale zacina ted chodit a je taky v pohode.
Myslim, ze to detem prospiva, moc se jim tam libi. Julda zatim nemela ani rymu, takze nemuzu posoudit, jestli jsou deti vic nemocne, snad ne.
Mroe
Ahoj.
U nás je MC více a většina má stanovený program. Takže jsou dny ( nebo hodiny) pro nesedící miminka, lezoucí, do 1 roku, pro batolata … s písničkami, tanečky… fakt si stačí vybrat.
S Radimkem chodíme i v den, který mají jako speciální program děti do 3 let (tj. větší). Vůbec to nevadí, já si pokecám s kamarádkou
, Radim si vždy najde nějakou zábavu, a když se hraje divadlo nebo starší cvičí, má skoro všechny zábavné atrakce jen pro sebe ( takže plave v kuličkách). Záleží tedy na organizaci centra.
Beruška
Holky,
díky moc za reakce. Rozhodla jsem se, že teda s Ondrou do MC k nám začnu chodit, až on bude v pohodě taky sám chodit, aby ho tam ostatní děti neušlapaly. Nemohly byste ale prosím doporučit nějaké MC v Praze, kdy by byly aktivity pro lezoucí??
Ještě jednou moc děkuju
Pajino,
my se stěhujeme na Zahradní Město, a tak bych asi taky začala chodit do MC Mateřídouška, ale holčička je ještě malá. Nemáš na ně netový odkaz, nebo nevíš, jak to mají s programem a rozvrhem pro nejmenší?
Jo, a jestli tam vyrazíš, můžeš napsat reference, jak se vám tam líbí apod.?
Jinak v Praze ještě fungují křesťanské kluby pro mamky s děti a samo tam mají možnost chodit i nepraktikující. Není přecpáno a mamky i mimísové jsou v pohodě. Já v jednom byla s Lotkou už v 6ti měsících
Tak aktivitám zdar.
G.
Ahoj,
Greticko, jak fungují ty křesťanské kluby? Můžu se nějak zapojit, když nejsem křesťan?
Eva
Ahoj -Ev-
vím, že při Salesiánském centru v Praze 7 - Kobylisích je jeden. A já chodila do klubu Benjamín na faru u kostela U Jákobova žebříku taky v Kobylisích. Ten druhý vznikl nedávno, a tak je tam spíš zatím volná zábava dětí. Kdo chce, maluje, pan farář tam chodí s námi povídat.
Určitě jsou dveře otevřené všude pro všechny. A pokud by někdo narazil na ty zavřené, není čeho litovat. A už bych tam nešla, i když křesťan jsem.
Pa.
G.
Greticko,
tady je odkaz
http://www.toulcuvdvur.cz/…ridouska.asp
Az se rozhoupeme, tak napisu, jak se nam tam libi. Je to v ramci Toulcova Dvora, takze k tomu mam celkem duveru. V Toulcove Dvore je i eko-skolka a prodavaji tam bio potraviny, i kdyz vyber nic moc.. Nicmene po navsteve MC napisu vic.. Nakonec se tam mozna potkame, ne? ![]()
My chodime do zminovaneho Klokanku od 5 tydnu !!! je tam 1× tydne special program pro kojence,cviceni,prednasky…
Dalif,
neměla bys prosím nějaký odkaz na toho klokánka?
Díky
Tak odkaz už jsem našla, ale koukám, že je to asi jenom v Brně.. Nevíte, nefunguje něco podobného i v Praze??
Pajino,
moc díky. To víš, budeme tam noví, tak mám trochu strach, jestli se tam najde spřízněná duše. A třeba se potkáme nejen tam. A díky i za ten tip na bio potraviny. Já se přiznám, že tedy zatím jíme ze skleniček. Až nám půjdou kousky, tak se zapracuju doma ![]()
A tento vzkazík jsem psala celé odpoledne, protože přišla návštěva. A ještě něco, dnes jsem objevila zoubek ![]()
Měj se hezky.
G.