Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
tak jedno novější MC je u nás - Dům dětí a mládeže, Praha 3 www.ulita.cz
Je to od pondělí do čtvrtka, probíhají různé programy - např. přednášky, cvičení, břišní tance, jazykové nebo PC kurzy apod. Koukněte a uvidíte.
Jinak s věkem dětí je to různé. Jde hlavně o to, kde co nabízejí. Určitě vás ale nevyhodí, když se přijdete podívat. ![]()
papaaačko Kačkač
Zdravím vás:-)Náš klub na Praze10 opravdu hodně chválím.Odkaz na ně je:http://www.volny.cz/…no.praha/.My jsme se Samem začali chodit do herny a na cvičení až v 11měsících a měl celkem potíže s aklimatizací.Docela lituji, že jsme nezačali chodit na cvičení pro maminky s dětmi spojené s masážemi už od 2měsíců, jak je doporučováno.V herně je to věkově smíšené.Jsem při něm pro případ nouze, ale jinak ho nechávám se projevovat dle jeho libosti.Už jsme dokonce začali s plaváním a je to prostě skvělé!Jen ta cena:-(Sháním nějaké lekce angličiny zábavnou formou pro děti od jednoho roku.Nevěděl by někdo?
Ahoj Morticanno,
zkusila jsi mrknout na stránky A-centra? Fungují tam různé kluby. Já tam v těhu chodila cvičit. Fungovala tam i angličtina.
Zkus adresu vyťukat zvláť.
Pěkný den.
G.
my chodíme do klubu Kaja a Paja na cvičení-je tam i herna, kde si může dítko hrát asi 20min před cvič. a 20min po cvič.zdarma-jinak to stojí snad kolem 30Kč /hod (hernička).Chodí tam s námi dítka,která ještě nechodí. Rozdělují to podle ročníku nar. a evidentně to funguje. Hodina trvá 45min,různé říkanky, opičí dráhy, cvičení na balonech a na závěr vždycky zpíváme s kytarou a dětičky si vyberou nástroje podle chuti. Mají i www stránky.Lisa
Ja jsem nedavno koukala na stranky MC Rybicka, je to na Sporilove. Ale osobni zkusenost nemam. www.mcrybicka.unas.cz
Holky, mohly byste mi prosím napsat, ty které chodíte nebo máte zkušenosti s Klokánkem Brno-Lesná, jestli tam v úterý a čtvrtek chodí i roční děti nebo spíše starší? Nedávno malý přestal spát dopoledne, tak bych mu chtěla konečně dopřát i dětský kolektiv, ale mám strach, jestli se tam nebudeme cítit odstrčení. Díky moc za odpovědi, Tery.
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, zda má smysl jít s osmiměsíčním lezoucím mimčem do mateřského centra (Havířov - Majáček) na program Batolátka 0-15 měsíců, nebo počkat, až začne chodit. Chodíte do center i s lezoucími a ještě nechodícími?
@evish píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, zda má smysl jít s osmiměsíčním lezoucím mimčem do mateřského centra (Havířov - Majáček) na program Batolátka 0-15 měsíců, nebo počkat, až začne chodit. Chodíte do center i s lezoucími a ještě nechodícími?
Nevim, neznám. ![]()
Já chodím cca od půl roku když ani nelezl.
Ale určitě bych šla, ať si zvyká na ostatní děti. ![]()
Musíš vyzkoušet, chodila jsem s malým od pěti týdnů na cvičení - Hrátky pro miminka, vedla fyzio a musím říct, že v mnohém poradila a Honzík ji měl moc rád. Teď už chodí do herny a na Montessori ![]()
Ahoj, do MC jsem s malým začala chodit, když mu bylo 10 měsíců. Byl tam sice nejmladší, ale to nevadilo, jediný tam lezl, takže jsem ho musela víc hlídat, ale jinak v pohodě.
Jak se učil chodit, nejdřiv dva nebo tři kroky a v MC poprvé udělal víc kroku, když si vzal kočárek pro panenky a začal s ním chodit.
Teď je malému 16 měsíců, už jsou tam i stejně staré děti a lítá tam a hraje si. ![]()