Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
to je fakt no… to asi není nejlepší
když malý od sestry v tom byl tak hodný ![]()
vesna píše:
Když bylo Terezce tak půl roku tak taky ještě neseděla, v kočárku křičela jako divá, tak nám fyzioterapeutka poradila, jezdit na bříšku. Tak pase i hříbata, takže posiluje zádové svaly na lezení a jak to vyrovnává, jak kočárek drncá, tak i další svaly. A Terka byla spokojená, že viděla a já, že je klid a navíc jsme několik hodin denně nenápadně posilovalyAle je fakt, že máme hluboký klasický kočárek Teutonia, kde lze přehodit madlo, takže jela hlavou klasicky napřed a ještě jsem jí přicvakla pro jistotu na kšíry (ještě po nás
) aby při brždění nevyletěla ven.
To mě napadlo taky, ale 3m dítě asi na bříšku moc dlouho nevydrží. ![]()
no zkoušela jsem to ještě v tom minule.. ale v tom hlubokém to moc efekt nemá.. stejně nevidí...... chjooo… já asi nebudu nikam chodit ![]()
a neexistuje něco mezi sedačkou sportákem a hlubokým???? vždyt něšco musí být už pro menší děti ![]()
Já myslím že tohle období mají snad všechny děti, nebo aspoň my jsme ho měli taky.
Prostě jsme to přežili a jezdíme v hluboké doteď. Do sporťáku dám až bude sedět, počítám tak září.
Ve třech měsících bych nedala. Šátkujeme taky a na břiše jezdíme taky hodně a v poho se dá vydžet. Vozím v kočárku oblíbený hračky a prostě si s sním po cestě povídám, hraju, lechtám na nohách a nemáme problém ![]()
Nevím.. je to čím dál horší… histerický záchvat jen jak ji tam chci dát.. ani cumel, ani hračky nic. Je najezená, vykakaná, přebalená a nevím co všechno ale do kočárku nechce. Už tam ani neusne…
já nechápu, v čem je problém, pokud jde sporťák do úplného lehu, klidně bych ho využila,vyzkoušela chvíli položit na bříško, chvíli na záda..
samozřejmě, že se děti nemají posazovat atd., (ono ani nosit v klokankách..), nicméně v polohovacích korbách se jim zádíčka přizvedávají běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje.. protože je to v korbě… ve sporťáku do úplného lehu nevidím nejmenší problém… vůbec bych neváhala..
proč dítě i maminku trápit?
jinak ve 3měsících se vojta taky začal dostávat z bříška na záda, takové to překocení, ve 4m se během 3 dnůl otočil tam a zpátky. brzy to je, ale ne zas tak moc.. některé děti jsou prostě šikovné..
Já jsem dala malýho do sporťáku až když se nevešel do hlubokýho…a má ho hodně naležato,protože si zatím teprve sedá,a navíc v kočárku na procházce většinou spí.Myslím,že není dobrý tak malý dítě dávat do sporťáku ![]()
dle mého názoru je to úplně jedno v jakém kočárku dítě je..hlavní je aby leželo. Starší dcera byla také ve sporťáku dřív něž seděla a přežila to a nic jí není ![]()
PS: to by děti dejme tomu nesměli mít ani polohovací klíny v postýlce či ležet v různých lehátkách - taky při tom nejsou úplně rovno
Kamca78 píše:
dle mého názoru je to úplně jedno v jakém kočárku dítě je..hlavní je aby leželo. Starší dcera byla také ve sporťáku dřív něž seděla a přežila to a nic jí neníPS: to by děti dejme tomu nesměli mít ani polohovací klíny v postýlce či ležet v různých lehátkách - taky při tom nejsou úplně rovno
Kámočška jezdí s malou v autosedačce jako v kočárku.. myslíte že je lepší tohle nebo sporťák který jde do lehu… i když jí se ani v te sedačce nelíbí.. ale víc než v hlubokém…
Muchitos píše:
Kámočška jezdí s malou v autosedačce jako v kočárku.. myslíte že je lepší tohle nebo sporťák který jde do lehu… i když jí se ani v te sedačce nelíbí.. ale víc než v hlubokém…
určitě je lepší ten sporťák
![]()
Ahoj,
nevím, proč by si jí do sportáku nemohla dát… vždyt plno lidí ani nepořizuje korbibčku a jdou jen s vložnou taškou do sportáku… to je zas nějaký trend, že si každý myslí, že do sportáku může dítě od půl roka atd… Ted v obchodáku nás s kamarádkou zastavila ženská a rozplívala se nad mrnousama a kamarádky se ptala, kolik je malý, když jí řekla, že 4 měsíce, tak jí skoro seřvala, jak je možný, že jí má ve sporťáku…
my jsme ve sportáku od konce 3. měsíce…
A k otáčení-pokud to dělá sama, tak v tom nevidím problém, vždy dítě začne dělat samo to, na co se cítí…
Pokud to je sporťák do úplného lehu, myslím, že opravdu není problém. ale ono hodně sporťáků je třeba do 160ti stupňů a ikdyž se to zdá jen malinký sklon, tak po usnutí se při drncání mimčo setřese a zbortí do strany.
adus píše:
Ahoj,nevím, proč by si jí do sportáku nemohla dát… vždyt plno lidí ani nepořizuje korbibčku a jdou jen s vložnou taškou do sportáku… to je zas nějaký trend, že si každý myslí, že do sportáku může dítě od půl roka atd… Ted v obchodáku nás s kamarádkou zastavila ženská a rozplívala se nad mrnousama a kamarádky se ptala, kolik je malý, když jí řekla, že 4 měsíce, tak jí skoro seřvala, jak je možný, že jí má ve sporťáku…
A k otáčení-pokud to dělá sama, tak v tom nevidím problém, vždy dítě začne dělat samo to, na co se cítí…my jsme ve sportáku od konce 3. měsíce…
naprosto souhlasím!!
já vozila Vojtu od 5m (byl by nebezpečný sám sobě, pérující na kolínkách..) a taky jsem se setkala s tímhle přístupem. kamarádky vozily v korbách s přizvedlými zády. dítě se jim klátilo daleko více než moje lehce přizvedlé (a btw, hoodně motoricky napřed), ale jim nikdo nespílal, protože děti byly v korbě. zato já byla terčem uštěpačných poznámek o vývoji zad apod. tohle mi fakt hlava nebere!
autosedačku bych nebrala, vidím jí jako prostředek pro převoz autem, maximálně v nouzi chvíli, ale sporťák se mi zdá lepší o 100 % .