Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj máme zase problém… malá už vůbec nechce bývat v hlubokém kočárku a dokonce už ani v autosedačce. Dneska jsem ji posadila na chvíli do X-landeru do sporťáku od sestry, napolohovala jsem jí to skoro až do lehu, že byla tak nějak jak v sedačce a bylo po řevu, najednou jen ležela a koukala.. nádhera. Tak se chci zeptat jestli není nějaký kočárek pro 3 měsíšční mimičo.. vím že se má do sporťáku až když samo sedí, ale četla jsem hodně diskuzí a už i tak malé děti ve sporťáku jezdí… tak nevím.. ![]()
a ještě jeden dotaz jen tak mimo… je možné aby se mimino ve 3 měsících přetočilo na bříško?? malá se to dneska naučila apořád to dělá.. a všichni mě straší, že to není dobré, že může mít svalové napětí nebo co… prosím poradte… dík
![]()
Já dávala malou do sporťáku od čtyř měsíců, do lehu /nebo skorolehu), vyhovovalo jí, že může koukat na svět, z korby to nešlo.
S tím otáčením - zrovna jsem dost čučela, že kamarádčina malá se to naučila už ve dvou měsících
neporadím, jestli je to dobře, ale aspoň, že nejste zas taková vyjímka.
oo díky to mě uklidnilo že nejsme jediní… je to hodně brzo… prý bude mít hrb jak ježibaba mě straší.. ale jak jí to mám asi zakázat???? ![]()
se sporťákem neporadím, ale otáčení na bříško ve3 měsících je v pohodě, je klidně možný, že jste prostě hodně šikovný. Kolem nás je takových dětí několik. Záleží tedy i na tom jak to dělá, ale hlavně, že se netočí opačně, z bříška na záda.
jo to vím že je špatně no… a podle mě to není nějaká křeč nebo něco.. se tak dlouho koulí na bok až se překoulí… je to sranda ![]()
Tak sedět by určitě neměla, ale co potom dělat, když řve.
O tom přetáčení nevím, našemu budou 4m. a ani na bříšku ho to nijak nerajcuje, natož se přetáčet. Prostě máš šikulku. ![]()
Já bych tedy dítě ve 3 měsících do sporťáku nedala, zvlášť pokud nejde do úplného lehu. myslím, že pláč v kočárku je dočasné záležitost. stejně tak ti může začít plakat za měsic i ve sporťáku. Sama jsem zkusila dát syna do sporťáku v 6ti měsících a po usnutí se mi zdálo, že se tam jakoby hroutí do stran, je v kočárku nakřivo.
Já dávala Karolínku do sporťáku od třech a půl měsíců a v pohodě. Malá byla spokojená a já také.
Máme sporták co jde dát do uplného lehu, a neposadila bych ji. Ale má větší výhled ze sportáku než z hlubokého. A není to dočasná záležitost.. chce se koukat…
Muchitos píše:
Máme sporták co jde dát do uplného lehu, a neposadila bych ji. Ale má větší výhled ze sportáku než z hlubokého. A není to dočasná záležitost.. chce se koukat…
Tak pokud jde do lehu, tak proč ne.
U nás to dočasná záležitost byla. Chtěl koukat, do sporťáku jsem dávat nechtěla, tak jsem nějaký čas nosila ven v šátku, to viděl krásně. Za měsíc zas vzal kočár na milost a v hlubokém vydržel až do 8 měsíců. Teď zas dělá fory a sporťák nee, takže se stává, že táhnu dítě v šátku na zádech a tlačím prázdný kočár. ![]()
neczuz píše:
Já bych tedy dítě ve 3 měsících do sporťáku nedala, zvlášť pokud nejde do úplného lehu. myslím, že pláč v kočárku je dočasné záležitost. stejně tak ti může začít plakat za měsic i ve sporťáku. Sama jsem zkusila dát syna do sporťáku v 6ti měsících a po usnutí se mi zdálo, že se tam jakoby hroutí do stran, je v kočárku nakřivo.
Přesně tak. Páteř prostě není podepřená ![]()
Ale co sní mám dělat když se nikam nedostanu když prostě jen řve a řve a řve.. ani v nosítku od chica už nechce být…
Muchitos píše:
Ale co sní mám dělat když se nikam nedostanu když prostě jen řve a řve a řve.. ani v nosítku od chica už nechce být…
v nosítku od chicca bych řvala taky. zkus se pověsit za rozkrok, jak dlouho to vydržíš. ![]()
Když bylo Terezce tak půl roku tak taky ještě neseděla, v kočárku křičela jako divá, tak nám fyzioterapeutka poradila, jezdit na bříšku. Tak pase i hříbata, takže posiluje zádové svaly na lezení a jak to vyrovnává, jak kočárek drncá, tak i další svaly. A Terka byla spokojená, že viděla a já, že je klid a navíc jsme několik hodin denně nenápadně posilovaly
Ale je fakt, že máme hluboký klasický kočárek Teutonia, kde lze přehodit madlo, takže jela hlavou klasicky napřed a ještě jsem jí přicvakla pro jistotu na kšíry (ještě po nás
) aby při brždění nevyletěla ven. ![]()