Od kdy houby ,mandarinky ?

287
3.11.17 17:28

Od kdy houby ,mandarinky ?

Ahoj,
Od kdy jste maminky dávaly mandarinky a čerstvý houby do Polívky, omáčky dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
3.11.17 17:35

Tak kupované žampiony klidně po roce, pokud mělo dítě chuť ochutnat naši polévku, omáčku. Lesní houby později, ale k těm jsem skeptická i já, jíme jen řízky z bedlí a smaženici z kotrče kadeřavé.
Mandarinky taky tak. Ale nejsme alergici a taky nemám žádný alternativní přístup ke stravování, ani nás, ani dětí.

Ještě bych vzala v úvahu individuální schopnost dítěte kousat a polykat jídlo, jedno dítě preferovalo až do 15 měsíců kašovitou stravu, tak tomu bych to těžko dala, ostatní děti ochutnávaly téměř cokoliv po snědení svého jídla, nesolím moc ani nám a nepoužívám ostrá koření. Až na pár vyjímek jídel, kam to patří, ale to nepodám dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
3.11.17 17:36

Ja jsem zacala davat mandarinky nekdy kolem 14 mesicu (ale jen proto, ze driv proste nebyly, je to letni dite) - teda, ochutnala ji asi v pul roce, ale to moc nechtela. Ted je na nich dost zavisla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.11.17 17:42
@Jana206 píše:
Tak kupované žampiony klidně po roce, pokud mělo dítě chuť ochutnat naši polévku, omáčku. Lesní houby později, ale k těm jsem skeptická i já, jíme jen řízky z bedlí a smaženici z kotrče kadeřavé.
Mandarinky taky tak. Ale nejsme alergici a taky nemám žádný alternativní přístup ke stravování, ani nás, ani dětí.Ještě bych vzala v úvahu individuální schopnost dítěte kousat a polykat jídlo, jedno dítě preferovalo až do 15 měsíců kašovitou stravu, tak tomu bych to těžko dala, ostatní děti ochutnávaly téměř cokoliv po snědení svého jídla, nesolím moc ani nám a nepoužívám ostrá koření. Až na pár vyjímek jídel, kam to patří, ale to nepodám dítěti.

Já právě nemusím kupované houby jsem pro ty lesní chci si dělat polévku a v týdnu omáčku tak právě přemýšlím jestli dávat nebo ne.mala má 16 měsíců pred rokem jsem ji dávala vše na kostičky, krom masa vše pokouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
3.11.17 17:44

@Michaela65 Tak pokud víš, co jste nasbírali, tak bych jí polévku nabídla a uvidíš, jestli bude chtít nebo ne. Lesní houby jsou dost aromatické a je možné, že to ani nebude chtít. Některé moje děti je vybírají doteď a to jsou starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
3.11.17 17:55

@Michaela65 Většinou se uvádí, že houby od dvou nebo tří let, ale to právě kvůli možné otravě, že to malé tělo by se jen tak lehce s něčím nevypořádalo. Jinak to pro ni stravitelné už je. Můf první měl taky v roce na Vánoce kapustnicu s houbama, ty houby teda nejedl, protože je neukosal, ale vařily se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.11.17 17:58
@Jana206 píše:
@Michaela65 Tak pokud víš, co jste nasbírali, tak bych jí polévku nabídla a uvidíš, jestli bude chtít nebo ne. Lesní houby jsou dost aromatické a je možné, že to ani nebude chtít. Některé moje děti je vybírají doteď a to jsou starší.

Určitě nic jiného ani nebylo ???? 90% babek zbytek hřiby. No vyzkoušíme trochu a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.11.17 18:00
@selia píše:
@Michaela65 Většinou se uvádí, že houby od dvou nebo tří let, ale to právě kvůli možné otravě, že to malé tělo by se jen tak lehce s něčím nevypořádalo. Jinak to pro ni stravitelné už je. Můf první měl taky v roce na Vánoce kapustnicu s houbama, ty houby teda nejedl, protože je neukosal, ale vařily se tam.

Tak vyzkoušíme a uvidíme. máme tam 90 % procent babek a hřibů. nic jiného jsme nenašly Kom vedli které už nejsou.co si nejsme jistý co je tak raději nezbirame, takže otrava nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
3.11.17 18:16

@selia juuu kapustnicu na vanoce taky děláme, podle me to je nejlepší polévka!!! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31672
3.11.17 18:17

Já někde četla že žampiony od 2 let, lesní houby od 3. žampiony jako hlavní jídlo jsem dávala tak od těch 2, jinak u třeba houbový omáčky jsem od roka dávala bez hub., jen tu omáčku z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
3.11.17 18:26

Houby od tří, slupkový ovoce typu mandarinka radši taky, kvůli ileu, jinak oloupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.11.17 19:49

Dobrý četla jsem…od kdy do HUBY MANDARINKY :mrgreen:

citrusy kolem 1roku mladší bylo jí 11m na Štědrý den si slastně pochutnávala na citrónu. Houby nemáme rádi jen obalované takže po 3roce obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
3.11.17 22:04

Lesni houby se nedoporucuji k vuli tezkym kovum, ktere obsahuji. Houba do sebe „nasaje“ kdejaky bordel z okoli a vyzivova hodnota nulova. Mozna nejake mineraly ve stopovem mnozstvi. Proto se nedoporucuji pro male deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí