Od kdy normální čaje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
17.1.12 13:48
ddinna píše:
No holky myslím,že pro děti od 1roku by v nouzi nejvyšší nebyl problém ani štáva s vodou z kouhoutku :pankac: Prostě si nemyslím,že se může používat jen a jen spešl dětský věcičky ;) Je fajn je mít ,ale i bez nich to jde a dítěti to neublíží.Za nás žádné hippy a sunarky nebyli,dával se obyč čajík ,jen slabší ;) A to už od narození.Každopádně je každého věc,co svému dítěti dává-at už spešl dětské a prověřené 8o čajíky,nebo obyč-rozhodně ani jedna verze neni špatná ;) Podle mě tedy :think: :oops:

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.9.14 03:57

Holky mam dotaz… Mamka vcera uvarila male obyc caj Loyd a ze ji to trochu osladila, rekla, ze zarovnanou lzicku…sem si rikala, ze uz i to je moc…mala pila jak duha a za chvili to mela vypite, tal ji delala dalsi varku a ja sem sla kolem a zjistila sem, ze ji dala ne lzicku, ale polevkovou lzici na 300 ml caje! Pry to neni moc, ze nam tez kdysi sladila… Nevim, ale podle me je to hodne, co myslite? Mala ma 14mesicu… Popripade sladite detem caje kdyz nechce pit? Nebo lze naucit na neslazeny caj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.9.14 04:39

Nevidim duvod sladit caj a polevkova lzice na velky hrnek je hnus. Detem samozrejme sladke chutna, o tom zadna :nevim: Predtim ti pila neslazeny? Pije neco jineho neslazeneho, nebo mene sladkeho? Pokud nema problem s prijmem tekutin, tak bych ji preslazeny caj nedavala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
19.9.14 04:41

Deti maji rady sladke, ale toto mi teda prijde fakt dost. :nevim:
Kdyby to bylo jen jednorazove, nebo jednou za cas, tak bych privrela oko, ale aby to pila bezne, to bych asi nechtela.

Nas dvouletak pije jen neslazeny caj/vodu, obcas pro zpestreni ma trochu dzusu, cukrem nesladim vubec. Nema s tim problem.
Druheho, 9-ti mesicniho, to ucim taky.

Me teda i zubarka dost upozornovala, jak jsou sladke napoje i cukr v caji pro deti nevhodne.

Ale u babicek jsme taky za exoty, ze jaky je maly chudacek, ze musi pit NESLAZENY caj. :lol:
U babicky mu nabidli domaci stavu s vodou, nechtel to pit. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.9.14 04:53

Pila do ted redene 100% stavy… 1ku3 sem to redila… Ale to ji hrozne zasytilo a pak nechtela jist… Jinsk do roku pila detske cajicky, nesladila sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.9.14 05:48

Tak proste neslad…a mamce vysvetli, ze si to neprejes. Mozna bude brblat, ale za nas se o nebezpeci cukru tolik nevedelo. Mamka by to mela respektovat.
Ty stavy ale byvaji dost sladke taky, tak jestli si na ne dcera zvykla, mozna bude protestovat, tezko rict :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.9.14 05:56

@beruska9 ja mam totiz dneska termin porodu, tak mi mamka par dni pomaha, pze jinak by me to ani nenapadlo sladit… Babicky sou babicky.. Si s ni promluvim, pze nechci mit doma cvalika se zkazenymi zuby… Snad si mala zvykne na neslazene :) bude muset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85545
19.9.14 06:27

@shina tak to musi byt sladka brecka :poblion: bala bych se, ze pak bude chtit jen sladke, navic, co zuby.
Mamku bych poprosila, at nesladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
19.9.14 06:59

Čaje vybírám podle složení @shina maminka je asi ze staré školy :lol: jestli Tě poslechne - nevím :) Čaje nesladím já ani manžel, cukr chuť čaje přetluče a pak to není „ono“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.9.14 07:37

Jediný čaj, který sladim, je černý. Ten musí byt sladký a s citronem. Ale malému je už skoro šest, jako batole ho nedostaval. Já sama ostatní čaje nesladim, takže me ani nenapadlo sladit jemu. Jen občas dostal do caje trochu medu, když na něj neco lezlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.9.14 08:18

Synovi davam ruzne rooibosy, treba vanilkovy od teekane. Neni treba doslazovat.

• Citovat
  • Upravit
1519
19.9.14 08:48

Sak to bylo sladke jak cicek :D sem ji to naredila a uz ji to tak nejelo :) my s manzelem tez nesladime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.14 09:00

@shina U nás doma čaje vůbec nesladíme, takže je nesladíme ani dětem. Maminka je holt stará škola, dítě to určitě přežije, ale trvala bych na tom, že takhle teda ne. Cukr v čaji dítě určitě nepotřebuje. Polévková lžíce cukru na hrnek je teda masakr, to musel být pěkný hnus. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.9.14 21:04

Mně se třeba ani jednoho ze synů nepodařilo naučit na nesladké pití, fakt jsem se snažila, ale nevydržela jsem denní příjmy 100ml tekutin (v době, kdy už měli pít třeba litr). Takže čaje jim sladím medem, dávám polévkovou lžíci na velkou konvici čaje (cca 1,5l). Mimo čaj pijí vodu se šťávou, ale taky se snažím dělat co nejméně sladké. Zezačátku jsem dávala glukopur, normální cukr měl starší (4R) zatím snad 1× výjimečně, když došel med. Lžíce cukru na hrnek je brutus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.9.14 21:09

Holky a co ten hroznovy cukr? No mala dneska vypila o hooodne mene nez obvykle, pze sem ji uvarila neslazeny caj… Snad najedem zase na pitny rezim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí