Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od kdy pili vase deti nebo ochutnali normalni napr.ovocny caj?syn tedy pije zatim porad ty detske z lekarny bylinny malinovy pomerancovy atd.. a kamardka ma 1,5roku starou holcicku a dava pit napr.caj saga rikala sem ji ze je vtom urcite mnoha cukru pry je to stejne skoro jako u detskych caju?
co myslite?
Tak první ovocná čaj dáme asi zítra,pač nám dětský došel.
Dáme Lipton ovocný,ale zásadně bez cukru.
A v pondělí koupíme zas dětský.
Malému je 26m a kousek.
Varim detsky ovocny caj,jeden sacek na litr a piju ho s detmi i ja
Je jim 13 mesicu
Malá pije klasický ovocný čaj cca od roku.Došel nám dětský a bydlelai jsme mimo město, tak nebylo jak koupit.Dostala teekane lesní směs a od té doby dětský nechce.Je fakt, že oproti těm Teekane nemá žádnou chuť.Čaje nesladím.
malýmu je 10 měsícu a když nemam koupený dětský tak pije normální ovocný, většinou picwic(nevim jak se to píše)
a trochu sladim, on stejnak pije ty dětský granulovaný nápoje od sunarky a ty jsou slazený
Já dávala do roka granulované dětské,ale třeba u první dcery mi v porodnici říkali(narodila se v létě v hicech),že i když je kojená-at uvařím slabý černý čajík a dávám po lžičkách.Za nás se to dělalo taky a žijeme-tak myslím,že obyč čaje můžou děti prakticky od narození a nezabije je to
I když se určitě najde ted spousta maminek, co budou protestovat
No každého věc-chceš kupovat granulovaný dětský-kupuj,pokud nechceš-klidně udělej obyč ovocný a je to
![]()
V nějaké poradně jsem přímo od pediatra četla, že např. slabý zelený čaj u dítěte (myslím, že v dotazu šlo o sotva 1,5 roční dítě) není problém. Myslím, že podobné to bude i u černého, pokud to není ve velkém (snad by měl snižovat vstřebávání železa z potravy), ovocný by snad neměl být vůbec problém, pokud je kvalitní. Osobně v 17 měsících dávám dětský, ale kdyby mi došel, nebála bych se ho nahradit normálním. U těch dětských si navíc říkám, co je na nich jiného, krom toho, že jsou mnohem dražší (platíme značku). Jestli to nebude jako s těma štětkama na lahve- v kojeneckém zboží, „značková“ stojí i 200,–, v potřebách pro domácnost dvacku. Těžko říct…
No holky myslím,že pro děti od 1roku by v nouzi nejvyšší nebyl problém ani štáva s vodou z kouhoutku
Prostě si nemyslím,že se může používat jen a jen spešl dětský věcičky
Je fajn je mít ,ale i bez nich to jde a dítěti to neublíží.Za nás žádné hippy a sunarky nebyli,dával se obyč čajík ,jen slabší
A to už od narození.Každopádně je každého věc,co svému dítěti dává-at už spešl dětské a prověřené
čajíky,nebo obyč-rozhodně ani jedna verze neni špatná
Podle mě tedy
![]()
Taky už jsem párkrát dala štávu, ale kvalitní.. YO. S kojeneckou vodou. Vodu z kohoutku ještě nedávam. Mala má 8 měsícu
Ahoj, prosím o radu. Poslala jsem manžela pro dětský sáčkovaný čaj a on mi přivezl jahodový dětský čaj „křemílek“. Není napsáno od kdy se může. Nevíte? Zatím jsem dávala jsem ty od 4. 5. a 6. měsíce ![]()
Voda z kohoutku je kolikrát čistčí, ale to záleží… pražská voda dokonce byla vyhlášená, že je čistá a zdravá jako kojenecká. Ale asi bych jen pro jistotu převařila… ![]()
Já mám spíš otázku: od kdy mám dítěti dát čaj. Malé jsou 4 měsíce a donedávna byla ještě kojená, pak částečně a nyní je už jen na UM. Díky za odpověď. ![]()
Nainuva píše:
Ahoj, prosím o radu. Poslala jsem manžela pro dětský sáčkovaný čaj a on mi přivezl jahodový dětský čaj „křemílek“. Není napsáno od kdy se může. Nevíte? Zatím jsem dávala jsem ty od 4. 5. a 6. měsíce
já bych to zkusila, jestli-že už je malýmu 7m. naše malá už snad v tý době čas pila nechtěla Um