Odbavení on-line

14376
6.7.24 11:06

Odbaveni on-line

Ahoj, má už někdo zkušenost s odbavením on-line u Smartwings? Jde to nově s Fischerem a Eximem. Letíme až příští měsíc, ušetřilo by nám to spoustu stresu, ale mám obavy, aby nás s dětmi posadili společně, protože není prý možnost si vybrat místo letenky. ;) jak to pak dál probíhá na letišti? Nikdy jsem on-line odbavení nedělala, takže si vůbec nevím rady. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
6.7.24 11:22

Nejde zdarma vybrat místo, ale za poplatek si můžes vybrat místa vedle sebe. Používala jsem vždy aplikaci do mobilu, je to jednoduche a intuitivni. Zadas cislo pasu/OP, platnost, vyberes ty sedadla a pak ti vyjede e-letenka. Pak jen mobil pipas na letisti.

Na letisti dojdes k prepazce, das jim doklad, pipnes tu letenku z mobilu, odbavis tak zavazadlo. Dostanes listecek ke kufru. Pak projdes turniketem kde zase pipnes letenku, jdes na pasovou kontrolu. No a pak uz jsi v bezcelni zone a dle informacich na tabulich jdes na gate, ze ktereho odlitas. Tam zas pipnes letenku, das doklad a nastupujes do letadla. Behem nakupu v bezcelni zone se taktez pipa letenka.

• Citovat
  • Upravit
31
6.7.24 11:22

Na letišti to probíhá jako ve čtvrtek dopoledne v Kauflandu, jestli si rozumíme… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
6.7.24 13:17

Nevím sice, jak to mají Smart Wings, ale teď jsem letěla s dítětem s jinou aerolinkou, kde si nejde bezplatně vybrat sedadlo. Ukázalo se ovšem, že cestující s dětmi mají výjimku - automaticky jim přidělují sedadla vedle sebe bez poplatku. Myslím, že žádná aerolinka nemá zájem, aby jim v letadle seděly malé děti samy mezi cizími, takže bych si ještě jednou pořádně pročetla podmínky Smart Wings, jestli nemají třeba někde v poznámkách něco podobného. Já jsem tu informaci taky našla víceméně náhodou těsně předtím, než jsem začala rezervovat placená sedadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
6.7.24 16:37
@annali píše: Více

No ale při zájezdu přes cestovku je to jinak, než u letenky koupené u dopravce. Nám přijdou pokyny příští týden, tak jsem na to zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.7.24 21:49

@nozu letíte taky s Eximem nebo Fischerem? Mně se nechce dávat skoro 3k za to, abychom mohli sedět pohromadě, jindy nás každého posadili k jednomu dítěti a nebyl problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
6.7.24 22:05

@Aduš8 ano, letíme. Ale ty můžeš klidně jít na klasické odbavení, aspoň co jsem pochopila z textu na webu. To on-line je pouze možnost, pokud budeš chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.7.24 22:12

@nozu jojo,stojí to tak i v podmínkách Smartwings. I to, že dítě do 12 let musí vždy letět s doprovodem, což by bylo nelogické je od rodičů rozsadit. Loni jsme právě na klasickém odbavení čekali přes hodinu, děti byly na zabití a pak jsme rychle hledali Gate. A to jsme tak přijeli včas. Naštěstí jsme měli zpoždění a děti si letiště trochu užily :lol:. Tomu bych se chtěla vyhnout. :nevim: Akorát nevím, jestli pak nebudeme stát hodinu u té samoobslužné, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
15.7.24 07:40

@Aduš8 tak už mám odbavení hotové. Online to funguje skvěle, systém nám dal místa pro celou skupinu v jedné řadě. Je tam teda i tlačítko pro změnu sedadla, ale to jsem nezkoušela. Mě navržené uspořádání plně vyhovovalo. Jen se musí do systému vyplnit údaje z pasů, tak si je rovnou připrav k ruce. No a jak to bude vypadat u odevzdávání zavazadel se ještě uvidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.7.24 12:07

@nozu já psala přímo na Smartwings, odpověď přišla hned druhý den 8o. On-line odbavení není povinné, systém normálně dává sedadla vedle sebe, ale jen, pokud jsou dostupná. Prý jediná pojistka je searing. Ale vyhazovat skoro 3000 Kč se mi nechce ;) když budeš mít chvilku, tak dej vědět, jak to vypadá na samoobsluze s kufry. Aby tam nebyla delší čekačka, než na normálním odbavení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí