Online odbavení Smartwings

2986
3.7.24 14:54

online odbavení smartwings

Prosím o vaše zkušenosti s online odbavením na letišti Praha.
Vůbec se v tom neorientuju, vždy nás odbavovali normálně na přepážce. Jak to přesně funguje? Lze odbavit vždy, nebo jen někdy, nenašla jsem podmínky. Dostanu také papírovou palubní vstupenku? nebo jen elektronicky? jakým způsobem se vlastně vybírají sedadla? je to pro každou osobu zvlášť, nebo skupinově, že se mi podaří normálně nacvakat víc míst, aby mi do toho nikdo mezitím nevlezl?

pak zavazadla, jsem četla, že existuje taky přepážka samoobslužná, tam máte taky nějakou zkušenost?

jo s když už se ptám, jak to vypadá na letišti v noci? jsou tam nějaké automaty s bagetama? nebo nějaký fast food, kde se dá koupit jídlo třeba i o půlnoci?

pro někoho to budou asi banality, ale já budu ráda za každé info, díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15858
3.7.24 16:49

Online odbavení si uděláš 48hod (dle dopravce) před odletem, vybereš si sedačky (pokud to půjde). Pak ti to vygeneruje boardpass, ten si pak můžeš vytisknout, ale nemusíš, bude ti stačit pdf varianta v mobilu, případně qr kód.
Otevřené restaurace najdeš na prg.aero
Automaty tam jsou také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
3.7.24 17:44
@Zumpa píše: Více

No ale toto neplatí pro charterové lety, kdy je letenka zařizována přes cestovku.

Hele, všechny pokyny k online odbavení ti přijdou společně s dalšími pokyny k zájezdu cca týden před odletem. Ale odbavit se můžete i po staru u přepážky. Já sama jsem zvědavá na info od cestovky. A pokud poletíte z terminálu 1, je tam docela slušná restaurace. Jen si na webu letiště vyhledej otvírací dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
3.7.24 18:44

To je dost otázek. Ono pokud je zvolené online odbavení, odbavení na přepážce bude za poplatek. Sedadla to buď vygeneruje samo, nebo se vybíraj, nevím, mně to zatím vždy náhodně vygenerovalo. U samoobslužné přepážky na letišti zvolíš aerolinku, naťuká se tam myslím kód rezervace a ono to palubní lístek vyplivne. Ale taky už jsem zažila samoobslužnou přepážku s kufrem, kde jsme si tiskli ty štítky a kufr posílali na pás sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.7.24 07:13
@Zumpa píše: Více

děkuji za odkaz :palec:

takže to online lze vždy u každého letu z Prahy? nebo jsou tam nějaké podmínky, kdy to lze a kdy to nelze?

např. s cestovkou nelze, soukromě lze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.7.24 07:18
@nozu píše: Více

je pravda, že pokyny přijdou, jestli tam budou něco psát o online odbavení nevím, ještě jsem z terminálu 2 neletěla
zjišťuju to online odbavení z důvodu, že se mi líbí, že si můžu vybrat sedadla sama a nemusím se hnát k okýnku jak pako, abych byla mezi prvními, ale jak to reálně je, fakt nevím a taky nevím, jak to je, když je nás třeba 5 jestli to vybírám jako v kině všechno zaráz, nebo pro každou tu osobu zvlášť a může se mi stát, že mi mezi tím vyfoukne někdo sedadlo dřív, než ho někomu z naší skupině přidělím…nevím, jestli jsem to popsala dobře na pochopení :-)

a jsou tedy možnosti si to odbavení online udělat ještě doma třeba na PC (cca 30 hodin předem) a lze i u nějakých těch automatů na místě? z těch automatů to lze taky vytisknout papírově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.7.24 07:21
@deniiina píše: Více

tomu nerozumím, co znamená věta „pokud je zvolené online odbavení, odbavení na přepážce bude za poplatek“
kde kdy zvoleno?

tu samoobslužnou přepážku s kufrem zvládne každý nebo je to složitější? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
4.7.24 07:35

@cancerka no letíte s cestovkou nebo ne? Ta možnost online odbavení je pouze u Exim a Fisher a je to novinka letošního roku. Takže fakt počkej na jejich pokyny. Co jsem četla na webu, tak to bude jiné než u klasických letenek a místa vybrat nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40420
4.7.24 07:40

@cancerka

Dělám si jen online odbavení, šlo o jiné společnosti, sedadla byla přidělena, vybrat by si šlo za poplatek, to mi přijde zbytečné.

Ukazuju kod v telefonu, lze bud si stáhnout jejich aplikaci nebo jsem otevřela meil.
Jednou jsem to fotila, ale jednu fotku mi to pak nebralo, asi nějaká nepřesnost, tak jsem musela meil otevřít :)
Když to zvládnu já, známý IT tupec, tak všichni, neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.24 07:49

Těžko říct, my to měli taky a protože v Praze neexistuje? samoodbavovaci přepážka na kufry, tak jsme museli stát normálně frontu a tam nám lístky vytiskli, sedadla se vybirala hromadně a zdarma v aplikaci, web jim nějak nefungoval. Odbavení na letišti mělo být za poplatek snad 2000,ale spousta lidí to neměla a nikdo nic neuctoval a navíc jak říkám i my tam stáli a dostali papírovou. Navíc teda ke to logické, protože nešlo nic dělat s kufry, snad s příručním kufrem by to mělo nějaký smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.24 07:51

K jídlu- tak neptala ses :mrgreen:, ale snad se nájezte doma nebo sbalte housku se syrem a keksy, sušenky z domova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.24 07:53

Terminál 2- dítě může mít láhev naplněnou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116142
4.7.24 09:14
@cancerka píše: Více

A letíš chartem s cestovkou? Tam většinou online odbavení nejde. Ale i u toho online odbavení si většinou nemůžeš vybrat sedadlo. To je za poplatek. A proč by ses u normálního odbavení měla hnát k okýnku abys tam byla první? To nějak nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.7.24 09:19

Nově to má Fischer a Eximtours, funguje to od 1.7. Letíme příští měsíc, četla jsem na stránkách pokyny. Odbavíš kufry on-line, dostaneš letenku na e-mail. Kufry jen odevzdáš na samoobslužné přepážce. Nemůžeš si ale vybrat místo. Nikde nic nepíšou o tom, jestli rodinu nebo alespoň děti posadí systém k rodičům :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.7.24 09:20

@aiwwa od 1.to kde u Fischera a Eximu, je to novinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie