Odběr krve v 1. trimestru

9.11.24 06:07

Odběr krve v 1 trimestru

Ahoj, omlouvám se za diskuzi jen bych potřebovala uklidnit že je vše v pořádku což podle emailů pana doktora nevěřím… Můžu se prosím zeptat zda to měl někdo podobně vše hledám na google a nic pořádně nemůžu najít..čekám až mi doktor ještě zavolá jenže je sobota a odpověď od něj zda mám vše v pořádku mi přišlo ve. 3 h ráno tak jsem mu psala zda je v práci že bych zavolala no tak to hle to mi přišlo do mailu celý to sem zkopírují děkuji vám. Skrining preeklapsie máte negativní. Genetické rizika taky vyšli velice náročné zke, ale bohužel máte vysoké hodnoty placentarnich markerů, což ve vašem případě, kdy jste měla minule ke larni těhotenství by mělo být ověřeno amniocentezou, že je vše OK. Objednejte se znovu na genetiku FN Bry, kde jste už byla ipredti.. ještě jsem chtěla UTZ byl úplně v pořádku podle pana doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
9.11.24 08:55

Ahoj, moc nechápu tvoji situaci….

Měla jsi screening (odběr krve + UTZ) a doktor ti výsledky měl říct po telefonu?

• Citovat
  • Upravit
9.11.24 09:01

@zuzanka320 ano utz jsem měla 4.11 nikdo mi nevolal tak jsem, napsala email panu doktorovi a on mi napsal to co jsem, posílala vise v diskuzi, sama nic nechápu jsem, úplně na nervi s toho pak doktor už vůbec neodepisuje ani mi nezvedaji telefon v nemocnici mám nervi v kyblu :zed: bojím se co to znamená proto jsem, zkoušela tady ale je jasný že to také asi nikdo nepochopí děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
9.11.24 09:12
@Princezny2018 píše: Více

A výsledky krve během UTZ neměl k dispozici?
Protože z osobní zkušenosti, kdxz jsem na tom prvotrimestrálním screeningu byla, Dr udelal UTZ - řekl jak to vypadá + výsledky krve a probrali jsme co to znamená, případně co bude dál. Měla jsem akorát vyšší riziko růstové restrikce po 36tt - dostala jsem prášky.

• jsem dostala papír, kde byly všechny výsledky i v grafu a to jsem nesla svému gynekologovi :think: a ten to opětovně se mnou probral
  • Citovat
  • Upravit
9.11.24 09:19

@zuzanka320 asi to chodí v každé, nemoc nici jinak jako první sem šla na odběr krve a měření tlaku cca za 30 min jsem šla na UTZ to bylo v pořádku. řekl mi že výsledky budou do týdne když, budou ok přijde SMS že negativní když, bude něco špatně zavolají mi. jenže mi nikdo nevolal ani nebral tel, tak jsem, napsala email a odpověď mi napsal jenze to napsal tak že se člověk stoho hroutí. teď jsem volala do nemocnice a mám zavolat v pondělí přimo genetikovi.. jinak výsledky na papíře mi přijdou domu poštou nebo rovnou k mé gynekoložce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
9.11.24 09:21

A v Kolikatem TT jsi byla?

Protože odběr krve byl u mě nejsky 9tt a až 13tt jsem byla na UTZ kde se vše probralo včetně výsledků krve a výpočet rizik s utz

• Citovat
  • Upravit
9.11.24 09:25

@zuzanka320 12+6 a dle PM 13+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.24 09:28

Mě by spíše nejvic zajímalo co je tohle co mi napsal lékař

Genetické rizika taky vyšli velice náročné nízké, ale bohužel máte vysoké hodnoty placentarnich markerů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
9.11.24 09:29

Každopádně bych se z toho nehroutila.
Nic hrozného nenapsal až na ty markery - ale to upřímně nerozumím pomalu cele větě co tím chtěl říct, pač většinou snížené hodnoty značí riziko preeklampsie a zvýšené těžko říct, záleží co bylo v minulém těhotenství (na které poukazuje a je možné že i to “zkreslilo” výsledky… jinak kdyby bylo něco špatně, tak volají s odběr plodové vody se řeší co nejdřív.

Mne třeba z krve vyšlo i vyšší riziko Downova syndromu nějakých 1:36 a potom co tam zadal parametry z UTZ bylo riziko hned 1:890 - negativní. A dcera je zdravá…..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.24 09:30

Ano, někde se krev bere ve stejný den jako ultrazvuk. Výsledky mi pak přišly za týden, ale po ultrazvuku už mi doktorka ukazovala score a že krev se pak doplní a prepočítá se to score.

Neřekl ti co ti vyšlo špatně a jaká pravdepodobnost?

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
9.11.24 09:34

Tak zřejmě to score ti pak upraví tvůj Dr na základě UTZ a krve.

Takže asi nezbývá než jen počkat 🙏🏻

• Citovat
  • Upravit
9.11.24 09:38

@zuzanka320 předchozí těhotenství v roce 2019 jsem potratila mola hydratosa pak jsem, opět otěhotněla v roce 2021 a vyšli mi také špatně výsledky ale, to mi dělal Dr do telefonu že je riziko dawnuw syndor tak, jsem šla na odběr plodové vody a vše bylo v pořádku mentwd děti hlavně ty markety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.24 09:39
@Anonymní píše: Více

Vůbec mi neřekli moc jen že UTZ je úplně v pořádku ještě mi pak Doktor říkal že nevidí důvod jít na odběr plodové vody, a na konec mi to doporučujeme ale jak píšu, nemluvila jsem, sním po tel, jen mi přišel ten e-mail od něho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
9.11.24 09:42

Tak oni do té krve zahrnují i předchozí porody/potraty/rizika VVV,.. což muže pravé vést, že se nějaké riziko zvýší (ikdyz “zbytečně”)…
Muže se jednat, že třeba placenta k nějakému týdnu nebude plně fungovat a “ohrozí” to vývoj plodu apod… ale to jen hádám…

Každopádně se v dnešní době dá spousta věci řešit, korigovat apod…
Zkus na to tolik teď nemyslet, zabavit se a v pondělí ti genetik řekne určitě víc. Ale myslím, že kdyby to bylo něco hrozného, tak ti doktor volá hned.

Drž se! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
9.11.24 09:43

Tak je možné že to mas jako já ( z krve Down) UTZ negativní a když se to dalo dohromady, tak negativní a na plodovku jsem nemusela.

Akorát jiné riziko

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí