Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tohle nechápu. Dítě chce a pak najednou nechce. Znám případ, kdy dítě naopak ani jeden nechtěl, ale nějak se záhadně zadařilo. Nakonec se teda domluvili, že si ho nechají a jsou spokojeni. Naopak to neznám ![]()
To je mi líto ![]()
Snad jen “doufat”, ze se to po porodu obrátí ![]()
Předpokládám, ze o tom normálně mluvíte…?
Jinak jestli to není na poradnu?
Ta by určitě neuskodila ![]()
Jestli je to možné, jděte do poradny
Pro me by to byl vnitrne ale konec, i kdyz bych v tom vzrahu ze zistnych duvodu zustala. Vnimam tohle jako neuvěřitelnou zradu
Asi by to chtělo si s partnerem vážně promluvit. Vytáhnout z něj, co se děje. Jestli se něco v jeho životě nezměnilo a nemá nějaké vážné problémy. My ho neznáme, ty ano. Jestli je to zodpovědný a solidní člověk, se stabilní prací a vztahy, nebo spíš někdo, kdo se rychle pro něco nadchne a stejně rychle to pak opustí. Možná by nebyla od věci manželská poradna, zajít se tam sama poradit a probrat to s odborníky. Aby ses mohla zařídit do budoucna, vědět, zda tě podpoří a pomůže ti, nebo se máš začít starat sama.
No upřímně, po porodu, až bude dítě řvát, všechno se bude točit okolo něj, ty budeš unavená, citlivá, se asi těžko něco změní k lepšímu. Tvůj partner je de.bil, bohužel.
Tak ještě poslední šance, že změní názor, až bude držet miminko v náručí. Ale vnitřně bych mu to nezapomněla.
A jak jste se domlouvali na jiných věcech? Kdo a jak dlouho bude na rodicaku? Jak to bude s penězi? Jak s rozdělením volného času a povinnosti? Jak s příjmením? Jak se svatbou? Nebo jsi mu jen řekla „zlato, vysazuji antikoncepci, ono se to stejně asi hned nepovede, souhlasíš?“ A raději se na víc neptala?
@Annonymní_007
Na rodicaku budu samozřejmě já. Partner má větší příjem a máme hypotéku. Jsme spolu 5 let. Máme vlastní bydlení, dobrou práci i milující rodinu. Manželé zatím nejsme. Nebyl to žádný unáhlený nápad teď vysazuji antikoncepci. Psala jsem, že jsme se o tom bavili zhruba rok a partner souhlasil. Sám vloni říkal, že za rok už by to viděl. Hovořili jsme o tom několikrát. Dokonce mi řekl, že není úplně rodinný typ, ale jsme zajištěný, tak by s tím už teď souhlasil. Proto mě jeho reakce překvapila a nedokážu ji pochopit…nečekala jsem, že bude kolem mě lítat, ale alespoň trochu radosti a podpory bych očekávala.
Ale on se chová jako by vůbec o nic nešlo nebo se nic nestalo.
Samozřejmě ty? Celé třeba 4 roky když neseženete školku? A pak co? Ty zkrácený úvazek? On vůbec nic? Možná, kdybys po něm něco chtěla, tak by o tom alespoň popřemýšlel a věděl by co chce/nechce hned.
A mluvili jste o tom? Zeptala ses ho, proč se tak chová?
@Annonymní_007 samozřejmě já, psala jsem, jestli neumíš číst, že s mým příjmem by jsme fakt nevyšli a máme hypotéku. A já se na to těším, že budu doma a věnovat se dítěti! I kdyby řekl, že bude doma s dítětem on, nikdy bych s tím nesouhlasila!
Takže budeš mít jen RP jako příjem ty 3 roky? A jen s jeho platem v pohodě ty roky vyjdete?
Na mě to působí tak, že souhlasil z důvodu, protože je přece normální mít ve vztahu dítě, ale že nikterak vnitřně nestojí o to být otec…a nejspíš ho zaskočilo i to, že se zadařilo tak brzo.
Budu ráda, když sem i s odstupem času napíšeš, jakým směrem se to u vás ubíralo. Přeju, ať vám to dopadne co nejlépe.
Ahoj, s partnerem jsme plánovali miminko asi rok jsme o tom mluvili, partner to neustále odkládal, ale poslední rok o tom i sám mluvil že už je „asi“ čas. Vysadila jsem antikoncepci, otěhotněla jsem velice brzy. Partner však neměl radost a byl naštvaný. Bohužel situace se nezměnila ani po 5 měsících. Nezajímá se o žádné vyšetření, neptá se na miminko. Když jsem se ho zeptala jestli chce vědět pohlaví, odpověděl, že ho to nezajímá 😭 absolutně nevím co mám dělat…vůbec mě těhotenství netěší, protože jsem si to představovala teda jinak. Podotýkám, že souhlasil s vysazením antikoncepce a v minulosti jsme se o tom, že chceme děti bavili.
Stalo se vám to někomu? Změnilo dítě partnera po porodu?