Partner nese těžce moje těhotenství...

Anonymní
8.11.24 16:49

Partner nese těžce moje těhotenství....

Ahoj, s partnerem jsme plánovali miminko asi rok jsme o tom mluvili, partner to neustále odkládal, ale poslední rok o tom i sám mluvil že už je „asi“ čas. Vysadila jsem antikoncepci, otěhotněla jsem velice brzy. Partner však neměl radost a byl naštvaný. Bohužel situace se nezměnila ani po 5 měsících. Nezajímá se o žádné vyšetření, neptá se na miminko. Když jsem se ho zeptala jestli chce vědět pohlaví, odpověděl, že ho to nezajímá 😭 absolutně nevím co mám dělat…vůbec mě těhotenství netěší, protože jsem si to představovala teda jinak. Podotýkám, že souhlasil s vysazením antikoncepce a v minulosti jsme se o tom, že chceme děti bavili.
Stalo se vám to někomu? Změnilo dítě partnera po porodu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16230
8.11.24 16:55
@Anonymní píše: Více

Tohle nechápu. Dítě chce a pak najednou nechce. Znám případ, kdy dítě naopak ani jeden nechtěl, ale nějak se záhadně zadařilo. Nakonec se teda domluvili, že si ho nechají a jsou spokojeni. Naopak to neznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
8.11.24 17:10

To je mi líto :(
Snad jen “doufat”, ze se to po porodu obrátí :nevim:
Předpokládám, ze o tom normálně mluvíte…?
Jinak jestli to není na poradnu?
Ta by určitě neuskodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
8.11.24 17:12

Jestli je to možné, jděte do poradny

Pro me by to byl vnitrne ale konec, i kdyz bych v tom vzrahu ze zistnych duvodu zustala. Vnimam tohle jako neuvěřitelnou zradu

• Citovat
  • Upravit
1137
8.11.24 17:17

Asi by to chtělo si s partnerem vážně promluvit. Vytáhnout z něj, co se děje. Jestli se něco v jeho životě nezměnilo a nemá nějaké vážné problémy. My ho neznáme, ty ano. Jestli je to zodpovědný a solidní člověk, se stabilní prací a vztahy, nebo spíš někdo, kdo se rychle pro něco nadchne a stejně rychle to pak opustí. Možná by nebyla od věci manželská poradna, zajít se tam sama poradit a probrat to s odborníky. Aby ses mohla zařídit do budoucna, vědět, zda tě podpoří a pomůže ti, nebo se máš začít starat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.24 17:17

No upřímně, po porodu, až bude dítě řvát, všechno se bude točit okolo něj, ty budeš unavená, citlivá, se asi těžko něco změní k lepšímu. Tvůj partner je de.bil, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
8.11.24 17:18

Tak ještě poslední šance, že změní názor, až bude držet miminko v náručí. Ale vnitřně bych mu to nezapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.11.24 17:35

A jak jste se domlouvali na jiných věcech? Kdo a jak dlouho bude na rodicaku? Jak to bude s penězi? Jak s rozdělením volného času a povinnosti? Jak s příjmením? Jak se svatbou? Nebo jsi mu jen řekla „zlato, vysazuji antikoncepci, ono se to stejně asi hned nepovede, souhlasíš?“ A raději se na víc neptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.11.24 17:36

Ty už jsi to sem psala, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 17:44

@Annonymní_007
Na rodicaku budu samozřejmě já. Partner má větší příjem a máme hypotéku. Jsme spolu 5 let. Máme vlastní bydlení, dobrou práci i milující rodinu. Manželé zatím nejsme. Nebyl to žádný unáhlený nápad teď vysazuji antikoncepci. Psala jsem, že jsme se o tom bavili zhruba rok a partner souhlasil. Sám vloni říkal, že za rok už by to viděl. Hovořili jsme o tom několikrát. Dokonce mi řekl, že není úplně rodinný typ, ale jsme zajištěný, tak by s tím už teď souhlasil. Proto mě jeho reakce překvapila a nedokážu ji pochopit…nečekala jsem, že bude kolem mě lítat, ale alespoň trochu radosti a podpory bych očekávala. :? Ale on se chová jako by vůbec o nic nešlo nebo se nic nestalo.

• Citovat
  • Upravit
2447
8.11.24 17:49

Samozřejmě ty? Celé třeba 4 roky když neseženete školku? A pak co? Ty zkrácený úvazek? On vůbec nic? Možná, kdybys po něm něco chtěla, tak by o tom alespoň popřemýšlel a věděl by co chce/nechce hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.11.24 18:00

A mluvili jste o tom? Zeptala ses ho, proč se tak chová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 18:04

@Annonymní_007 samozřejmě já, psala jsem, jestli neumíš číst, že s mým příjmem by jsme fakt nevyšli a máme hypotéku. A já se na to těším, že budu doma a věnovat se dítěti! I kdyby řekl, že bude doma s dítětem on, nikdy bych s tím nesouhlasila!

• Citovat
  • Upravit
16230
8.11.24 18:09

Takže budeš mít jen RP jako příjem ty 3 roky? A jen s jeho platem v pohodě ty roky vyjdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
8.11.24 18:11

Na mě to působí tak, že souhlasil z důvodu, protože je přece normální mít ve vztahu dítě, ale že nikterak vnitřně nestojí o to být otec…a nejspíš ho zaskočilo i to, že se zadařilo tak brzo.
Budu ráda, když sem i s odstupem času napíšeš, jakým směrem se to u vás ubíralo. Přeju, ať vám to dopadne co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí