Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karol6 mi ve 12tt rekli, ze nevidi nosni kustku, ale krev ok, riziko 1:395, sla jsem na kontrolu v 17tt a to uz sla kustka videt, ale byla mensi… dostala jsem i vzhledem k veku na vyber, bud to risknout anebo plodovku anebo ten drahy placeny krevni test… ja mela nervy, furt jsem resila jestli jit nebo nejit… nakonec jsem to riskla, nikam nesla (protoze jsem mela kolem 8tt spineni a bala jsem se, ze by odber mohl neco pokazit) a doufala, ze mimi bude zdrave… vyslo to… mela jsem velke stesti, ale taky jsem mela do porodu vycitky, ze jsem mela jit, proste ta nejistota mi na psychice nepridala…
Ve 22tt ti plodovku vezmou, test na m.Down je hotový do druhého dne a ukončení těhotenství je možné do 24tt. Mám za sebou temhotenství s downem a chápu, že se bojíš, ale už několikrát řekli, že je to ok. Pokud ovšem chceš mít jistotu a klid, plodovku stihneš v pohodě. Jinak můžeš klidně podstoupit inplacený test z krve.
@Karol6 byla jsem ve stejné situaci - v 16tt pozitivní triple testy, kvůli mému vyššímu věku. Kolem 20tt mi Dr. Vlašín udělal ultrazvuk a řekl, že dítě nevykazuje žádné znaky, svědčící pro DS. A řekl, že amniocentézu vidí jako neodůvodněnou. Takže jsem nešla. Měl pravdu - dítě je zcela zdravé a v pořádku
.
Holky všem Vám moc děkuji. Ja uz o jedno mimi přišla v 10tt,tak mám strach,ale uz menší. Dost lidí mi potvrdilo že pan dr,Vlašin je fakt kapacita. O té krvi vím,ale 11 000? To uz radši plodovku.
Jak píšes ty pe-terko,to vše řekl i mě. Mě je teda 27,miminko odpovídá přesně na den podle ult. Tak snad vše ok. I nosní kustka byla krásně vidět. Dekuji ![]()
A Janli jak to dopadlo s tebou? Miminko sis nechala? Ja bych nemohla,proto mi o to tak.jde,nemam k.tomu cit
a mohu vědět v jakém tydnu a jak to u tebe pan dr.poznal? Nezlob se ta moje otázky. Klidne napíší i soukromě pokud ti to není příjemné. Hezký den holky
![]()
Dítě jsem i nenechala. Těhotenství bylo ukončeno ve 21tt. Nemám na to, abych vychovávala postižené dítě. Vyšli mi špatně tripple testy, riziko 1:256, takže šedá zóna. Při odběru plodové vody byl down potvrzen. Screening se u nás v té době nedělal.
Aha,to je mi moc líto. Me screening ano,byl negativní ale nevím no. A poznal doktor neco na ult? Ze je něco špatně,krom te plodovky az? Me Down vyšel prave 1:140,což mi přijde docela málo. Děkuji ti za odpověď. @Janli
Taky mě čeká odběr plodove vody. Na UZ je vše v pořádku, jen mám vysokou hodnotu hcg. Je mi 37. Byla jsem na kontrole v Praze, prý u nejlepší dr. Odběr ale asi necháme udělat v bydlišti, dost nás stresuje cestování do Prahy 2 h tam a zpět. Měla jsem z toho migrenu, tak si to nedokážu představit po tom zákroku.
Ahoj, byl někdo na odběru plodové vody i při dvojčatech?
Ahoj, mě čeká odběr plodovky(poz.krev na downa),prosím bolí to? a kdy byli výsledky? děkuji moc všem.
Nebolí to vůbec. Výsledky budeš mít do 3dnů, pokud by bylo něco špatně a do 2t myslím kompletní.