Odběr plodové vody - jaká jsou rizika a kolik se za to platí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
29.8.18 18:47

@Karol6 mi ve 12tt rekli, ze nevidi nosni kustku, ale krev ok, riziko 1:395, sla jsem na kontrolu v 17tt a to uz sla kustka videt, ale byla mensi… dostala jsem i vzhledem k veku na vyber, bud to risknout anebo plodovku anebo ten drahy placeny krevni test… ja mela nervy, furt jsem resila jestli jit nebo nejit… nakonec jsem to riskla, nikam nesla (protoze jsem mela kolem 8tt spineni a bala jsem se, ze by odber mohl neco pokazit) a doufala, ze mimi bude zdrave… vyslo to… mela jsem velke stesti, ale taky jsem mela do porodu vycitky, ze jsem mela jit, proste ta nejistota mi na psychice nepridala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.8.18 23:07

Ve 22tt ti plodovku vezmou, test na m.Down je hotový do druhého dne a ukončení těhotenství je možné do 24tt. Mám za sebou temhotenství s downem a chápu, že se bojíš, ale už několikrát řekli, že je to ok. Pokud ovšem chceš mít jistotu a klid, plodovku stihneš v pohodě. Jinak můžeš klidně podstoupit inplacený test z krve.

• Citovat
  • Upravit
25179
29.8.18 23:10

@Karol6 byla jsem ve stejné situaci - v 16tt pozitivní triple testy, kvůli mému vyššímu věku. Kolem 20tt mi Dr. Vlašín udělal ultrazvuk a řekl, že dítě nevykazuje žádné znaky, svědčící pro DS. A řekl, že amniocentézu vidí jako neodůvodněnou. Takže jsem nešla. Měl pravdu - dítě je zcela zdravé a v pořádku :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.18 07:19

Holky všem Vám moc děkuji. Ja uz o jedno mimi přišla v 10tt,tak mám strach,ale uz menší. Dost lidí mi potvrdilo že pan dr,Vlašin je fakt kapacita. O té krvi vím,ale 11 000? To uz radši plodovku. ;) Jak píšes ty pe-terko,to vše řekl i mě. Mě je teda 27,miminko odpovídá přesně na den podle ult. Tak snad vše ok. I nosní kustka byla krásně vidět. Dekuji :srdce:
A Janli jak to dopadlo s tebou? Miminko sis nechala? Ja bych nemohla,proto mi o to tak.jde,nemam k.tomu cit :zed: a mohu vědět v jakém tydnu a jak to u tebe pan dr.poznal? Nezlob se ta moje otázky. Klidne napíší i soukromě pokud ti to není příjemné. Hezký den holky :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.18 18:10

Dítě jsem i nenechala. Těhotenství bylo ukončeno ve 21tt. Nemám na to, abych vychovávala postižené dítě. Vyšli mi špatně tripple testy, riziko 1:256, takže šedá zóna. Při odběru plodové vody byl down potvrzen. Screening se u nás v té době nedělal.

• Citovat
  • Upravit
20
1.9.18 18:40

Aha,to je mi moc líto. Me screening ano,byl negativní ale nevím no. A poznal doktor neco na ult? Ze je něco špatně,krom te plodovky az? Me Down vyšel prave 1:140,což mi přijde docela málo. Děkuji ti za odpověď. @Janli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.18 18:41

@Janli a jak to myslíš šedá zóna? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
7.9.18 07:20

Taky mě čeká odběr plodove vody. Na UZ je vše v pořádku, jen mám vysokou hodnotu hcg. Je mi 37. Byla jsem na kontrole v Praze, prý u nejlepší dr. Odběr ale asi necháme udělat v bydlišti, dost nás stresuje cestování do Prahy 2 h tam a zpět. Měla jsem z toho migrenu, tak si to nedokážu představit po tom zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.12.18 01:21

@Bufanda ahoj, tak jak to od te doby vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
10.12.18 07:37

@Zodiack Ahoj, všechno v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.12.18 14:36

Dvojčata

Ahoj, byl někdo na odběru plodové vody i při dvojčatech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 09:42

Ahoj, mě čeká odběr plodovky(poz.krev na downa),prosím bolí to? a kdy byli výsledky? děkuji moc všem.

• Citovat
  • Upravit
6203
26.8.22 10:35

Nebolí to vůbec. Výsledky budeš mít do 3dnů, pokud by bylo něco špatně a do 2t myslím kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí