zpěněná stolice u mimi 3 měsíce

2733
3.9.05 17:48

zpěněná stolice u mimi 3 měsíce

Ahoj holky, ráda bych od vás získala rady. Mému synovi je 15 týdnů a několik dní mu stolička zapáchá trošku jinak, jakoby po něčem mírně zkvašeném, trochu to připomíná burčák :-)) ale není to zas nějak brutální zápach. A taky těch pár posledních dnů se hodně kroutí jakoby při kolice, ta nás již však pomalu začala opouštět. Až dnes jsem si náhodně všimla když byl nahatý a několikrát po sobě se pokakal, že zatlačil a vždy vyšlo několik bublin (jako třeba pění šampus) a poté teprve sama stolice. Masírovala jsem mu bříško a následně ještě asi 3× vždy napřed zpěněné bubliny a pak stolice. Jinak však má pořád stejnou barvu - takovou tu hořčicovou včetně těch kousíčků, je normální, směje se, brečí, prostě v chování žádná změna až teda na to kroucení se-jakmile se pokakaá, zklidní se. Teplotu nemá. Myslíte, že se může jednat o průjem a mám v pondělí zajít k dr.?
Díky Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
3.9.05 18:44

Ahoj,

naše malá tohle taky měla. Hlavně když jsem jedla nadýmavá jídla. Podle mě ta pěna, jsou bublinky, které v bříšku dráždí a my to nazýváme prdíky :) Sabík přeci má za úkol vytvořit v bříšku z bublinek velkou bublinu, která pak jde snadněji ven… :) Malá taky byla bez teplot a v pohodě, tak jsem to neřešila. Navíc, kdyby se mi nevykadila do otevřené plínky, ani bych nezjistila, že je to vlastně pěna… Občas má i hlen ve stolici, ale to prý taky není zlé, může to být z krku, neboť to neumí vykašlat…

A že prdí a páchne? To už vůbec neřeším, neboť je to prostě natrávené mlíčko… :lol:

Jo a taky nám jsou 3měsíce a prdíky bych řekla, že už taky zvládáme… :P

Myslím, že doktor není potřeba, jestli tě to moc trápí, tak ji zavolej… Ale zřejmě už dokážeš vycítit, zda tvé děťátko něco trápí :wink:

Pokud má někdo jiné zkušenosti, taky ráda počtu.

Mirri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
3.9.05 19:10

Ahoj Kristi,

myslím, že si nemusíš dělat starosti… Infekční průjem bys určitě poznala - podle změny barvy, konsistence a frekvence /i když ta u kojeného je dost různá, tak tohle zrovna není tak důležité/ stoličky, mimis by měl určitě nějaké ty příznaky nemoci… Myslím, že prostě máte momentálně „akorát“ trošku větší problémy s nadýmáním.
Tak ať je brzy líp!

pa

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play