Odchod do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
9.9.14 09:52

Pracovala jsem jako „teta“ v miniškoličce, takže ti to popíšu asi tak. Děti byly plačtivé pouze když byl rodič ráno nablízku, a poté tak deset minut, než byly zapojeny do nějaké činnosti. Úměrně charakteru dítěte to „plačtivo“ bylo od pofňukávání až do potřeby útěku, praní se, atd (bylo nutno zamknout). Poslední den nastoupil klučík, který měl echt puntičkářské a bojácné rodiče. Chodili na „zaučování“ a první den ve školce ráno pak vypadali, že se zhroutí - oba. Kluk pak po jejich odchodu vyváděl jak lev a poté vypadal jak lvíče - lehl si pod lavičku a kohokoli, kdo ho chtěl vytáhnout, pokousal.

Obecně, měla jsem z toho pocit, že to byli spíš rodiče, kdo na dítě přenášeli… své slabosti… přičemž na nějaké to fňuknutí mají podle mě ty děti plné právo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
9.9.14 09:55
@pampalin píše:
@Lana222 No, ale zas na druhou stranu na to nárok mají, ne?

maji nikdo jim to nebere, jen mi to prijde ze se ditete fakt zbavuji :mrgreen: ale narok maji, to bez diskuze :D jen ze se dalsich x desitek nedostalo a detem byly 4roky a potrebuji pracovat ale chapu ze maminky na MD si prece musi odpocnout od starsiho kdyz je doma mladsi, to je jasny :oops: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.09.14 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.14 09:58

@pavlats co s tím nic, však si zvykne…a nevyčítej si to..přeju )spěšné zvládnutí státnic, taky studuju tak vim, že to s dětma neni sranda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
9.9.14 10:01
@Lana222 píše:
maji nikdo jim to nebere, jen mi to prijde ze se ditete fakt zbavuji :mrgreen: ale narok maji, to bez diskuze :D jen ze se dalsich x desitek nedostalo a detem byly 4roky a potrebuji pracovat ale chapu ze maminky na MD si zase musi odpocnout od starsiho kdyz je doma mladsi, to je jasny :oops: :mrgreen:

no například já jsem dávala syna do školky ve 3 letech a s mladším jsem byla doma…syn byl ve školce spokojený ( chodí do soukromé školky - vybíraná pečlivě) a já jsem pracovala na částečný úvazek z domu. Píšu abys viděla, že nic není černobílé :mavam:

Příspěvek upraven 09.09.14 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
9.9.14 10:01

@BohunkaP (To není žádné „kvůli papírům“ – kdyby to tak nedopadlo včera, stalo by se to dnes nebo zítra kvůli nějaké jiné zámince. Buď ráda, aspoň to budete mít odbyté, přijít to muselo.)

Děkuji. Napsala jsi přesně to, čím se sama před sebou hájím a uklidňuji.
Jinak ji vyzvedávám jedině po obědě. Jsem doma, takže tam ani podle pravidel naší školky spát nemůže. A je mi jasné, že nemohu povolit a ani nechci.
Snad se to zase brzy uklidní.

štve mě, že nevím, jestli se pak včera normálně zapojovala do činností nebo jestli se držela stranou a celý den trucovala. Učitelka mi v poledne řekla jen, že plakala jen chvilku, ale víc nevím. Musím se dnes zeptat. Malá mi toho doma moc o školce neřekne. Včera sice řekla, že to bylo fajn, ale vzápětí zas, že necvičila, nezpívala atd :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4566
9.9.14 10:02

@Mišela1
jj to netvrdim takovych je spousta :palec:,ale tohle je priklad moji sousedky co jsem psala a ta urcite nepracuje a jeste od ni furt posloucham jestli neni mala mala kdyz ji tam nechava cely den a ona je doma :oops: ale aby se to vubec vyplatilo pry… :roll: bydlime 5minut pomale chuze od skolky ;)
no co ji mam rict :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21998
9.9.14 10:06

@pavlats, neboj, to víš, že se to uklidní.

A nenech se vystresovat ani tím, když Ti paní učitelka řekne, že se nezapojuje - i to je fáze adaptace. Ne každé dítě se dokáže od začátku plynule zapojit - zvlášť když se třeba dělá něco, co ho nebaví… Dítě, které nerado tancuje, se bude nerado zapojovat do tanečků… nekreslicí dítě nebude spolupracovat u stolečku, atd. atd.

Všechno potřebuje čas - sžití se s kolektivem není lehké ani pro dospělé, také nám přece trvá, než se v práci nebo ve škole zapojíme, skamarádíme… u dětí je to samozřejmě trochu jiné úměrně věku, ale ten princip je pořád stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
9.9.14 10:13

Holky, všem Vám moc děkuji za povzbuzení. Je mi líp. :hug:

@brumdinka Děkuji, Tobě taky přeju, ať se studium daří :hug:

• Citovat
  • Upravit
3409
9.9.14 11:55

@Lana222 když měl syn takové plačtivé období tak se mi jednou stalo že rano fakt brečel a já odpoledne přišla (chodila sem v tu dobu cca o půl 3-po svačině) a normálně sem od něj dostala „zprdnuté“ už ve třídě že at nechodím tak brzo že si vůbec nestíhá pohrát :lol: od toho dne sem chodila před půl 4 (ve 4 se školka zavírá) a i tak kolikrát držkuje…minulý pátek už mu učitelka řekla že si ho s takovou bude brát na noc domů :lol: ne vždycky to je tak strašné jak to kolikrát ráno v šatnách vypadá
Jo a sem doma na rodičáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.14 12:49

@cizova jo to už se mi taky stalo - měl rozestavěnej most, tak co otravuju :lol: - dokud můžu beru si ho po obědě, ale časem ho stejně budu brát až po spaní, jelikož budu jezdit občas pryč a bude ho muset vyzvednout tatínek po 2 hodině…dokonce v pátek jsem pro něj přišla po obědě a paní učitelka mi říká, tak si ho vzbud´te, náš malej na tom minigaučíku pro děti opřenou hlavou ruku, jak starej fotr a klidně si tam chrápal :mrgreen:

jinak takový to kňourání je jen první chvilku, jak psala @Emilie to nám taky učitelka říkala, jak za rodičema zaklapnou dveře a děti mají jinou aktivitu je to v pohodě a přesně nejhorší jsou uzkostlivý hroutící se rodiče, co dělaj jak kdyby šlo dítě pomalu do koncentráku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
9.9.14 13:00

Budu to tady asi opakovat, ale che to vážně vydržet!
Můj syn začal chodit také ted do škoky v létě mu byli 2 roky, chodí teda jen na tři dopoledne, ale zase se mu nechce ze školky. Chodím pro něj po obědě a to na mě od dveří volá, maminko pojd jdeme si hrát a tahá mě dovnítř. Já mám zase opačný problém, protože naše odchody ze školky jsou většínou se řevm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.14 13:05

@Helenie tak se řevem odchody nemáme, ale tahá mě taky, vždycky mi řekne pojd´ mami já ti něco ukážu…takže mám denně prohlídku školky s odborným výkladem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
9.9.14 13:26

Tak jsem v poledne mluvila s učitelkou. Prý plakala jen chvilku a pak se normálně zapojila. Byla prý šikovná. Tak to naštěstí nebude tak horké, jak to ráno vypadá. Při vyzvednutí je vidět, že už se na mě těší, ale byla v pohodě, i když mi hned řekla, že chce být se mnou doma. Tak uvidíme, co bude ráno.
Dokonce se dnes venku potkala se starší sestrou (jsou každá v jiné třídě) a i to zvládla dobře, pak šla normálně se svými dětmi bez pláče.
Tak ty uplakaný rána snad rychle přejdou a bude to v pohodě.

Akorát mi poraďte - jak reagujete, když Vám dítě ráno říká, že do školky nechce? Malá to ráno opakovala jak kolovrátek pořád dokola. Co jí na to říct?
Když řeknu, že půjde, tak se rozbrečí a já si nedovedu představit jak táhnout vzpírající se dítě, starší dceru a ještě kočár.
Abych jí řekla, že nepůjde a pak jí tam strčila - to je podraz, na to nemám žaludek.

• Citovat
  • Upravit
3409
9.9.14 13:34

@pavlats u nás sme to spojili s tatínkem - tatinek je v práci a ty jdeš do školky (díky bohu tatínek pracuje na jednu směnu…zato skoro celodenn :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.9.14 13:38

@pavlats normálně jí vysvětli, že je velká holka a velké děti chodí do školky. těch možností je spousta to zmákneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin