Odchod od manžela - co dál?

Anonymní
8.6.26 07:40

Odchod od manžela - co dál?

Přeji hezký den, zvažují odchod od manžela. Mám dvě děti 8 a 12 let. Děti by byli u mě. Je to moje i jeho představa. Zvažuji jít do 2+1 bytu. Najemne se zde pohybuje kolem 15tis se vším. Přijem mám cca 27tis včetně toho, že si necham dát obě děti k sobě do výplaty. Už takto to bude hodně těsné a kam mimo jiné obavu jak vyjdu. Je tu někdo kdo by mi mohl poradit jak po odchodu vše řešit? Kam se pak hned obrátit? Zda se lze s mužem dohodnout na placení výživného (to je to předběžné opatření) nebo to lze řešit dávkami nebo obojí? Mohl by mi prosím někdo poradit? Nějak se v tom plácám, rezervu finanční mám naštěstí, ale potřebuji vědět co pak dal. Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.6.26 07:40

A ještě jedna věc, kdy po odchodu začít řešit rozvod?

• Citovat
  • Upravit
1468
8.6.26 07:41

No řekni si alespoň 5000 alimenty na každého protože deti prostě něco stojí a možná dostaneš nějakou část superdavky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.26 07:43

@Al35 ráda bych cca 10, děti mají kroužky, tábory, dojíždí do školy celkem vyšší nároky. Ale jde mi spíš o to v jakém časovém sledu vše zařídit a co všechno

• Citovat
  • Upravit
1468
8.6.26 07:45
@Anonymní píše: Více

To vše budes zařizovat až po udělení děti do péče až po rozsudku takze nejdřív si pores soud až pak muzes zadat alimenty..platit by samozřejmě měl i predtim ale treba muj ex mi rok neposlal ani korunu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
8.6.26 08:23

Dávky nedostaneš. Dokud nejste ještě rozvedení tak máte vše společné. Navíc oba pracujete tak proč byste měli brát dávky. Pokud se na alimentech dohodnete tak plus pro vás, může začít platit hned a jen si to pak necháte potvrdit soudem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
8.6.26 12:06

Rozhodnutí OSPOD a soudu o péči u nás do 3 měsíců bylo rozhodnuto. Také se ptali jestli chci alimenty zpětně, od kdy žijeme odděleně. Ale my žili spolu.

Asi 6 měsíců před tím jsme se dohodli, že muž bude u nás bydlet dokud si nesežene bydlení a nebude soudní nařízení, ale že se budeme míjet. Měli jsme harmonogram i s péčí o děti.
Ke konci už i týden on doma a týden já ( on tam spal ale přišel třeba ve 12 a odešel v 6).

Po tom ospodu jsme hned dali návrh na rozvod…ten trval půl roku.

Já měla příjem teda vyšší (kolem 34+ někdy odměny)+10 alimenty. Náklady bydlení asi 12 000. A ještě jsem ušetřila kolem 10 000 musela jsem pak vyplácet manžela. Ale děti tou dobou nic drahého nevyžadovali (8 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.26 14:34

@JancaS84 tak jak teda překlenout tu dobu, než dostanu alimenty?

• Citovat
  • Upravit
2443
8.6.26 15:54

Psala si, že máš finanční rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
8.6.26 17:18

Máte spolecné jmění manželů tak ideálně z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
8.6.26 18:33

Rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.26 19:08

@Zvedava1 nepomohou

• Citovat
  • Upravit
349
8.6.26 19:11

Tyjo, vubec si nedovedu lredstacit, zak vyzijete z 27 tisic (ok, kdyz budeme optimisti, tak z 37 tisic)…

Vim, jaky naklady mam ja sama a to nejsem rozhazovačná…

Mozna hloupa otazka, ale nemuzes casem umenit práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
8.6.26 19:34

zvažuješ-nebo jsi rozhodnutá?? Je to nevratné? Pokud ano, návrh na rozvod je zdarma všude na netu (bacha, vol nové vzory 2026) + se objednej na vašem ospodu, vysvětlí ti administrativu ohledně úpravy péče o děti.. výživné určí soud, ty si ho navrhni přiměřeně dle kalkulačky jeho platu… s tvým příjmem budeš na výživném bohužel existenčně závislá, což je špatná pozice, budeš muset osekat náklady.. na kauci máš?? zároveň si sedněte a sepište dohodu o vypořádání SJM a vše rozdělte, soud to jen schválí, ušetříte za právníka, pokud se dokážete na všem domluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna