Odchod z dobře placené práce

Anonymní
11.8.16 15:25

Odchod z dobre placene prace

Prosim o zachovani anonymu, zatim o tom nikdo nevi. Jak uz nazev napovida, uvazuji nad odchodem ze sve prace. Bohuzel me uplne 100% nenaplnuje, ale bojim se, abych nasla jinou dobre placenou pozici, ktera by me bavila. Mam dost specificke VS vzdelani, ktere hned tak neuplatnim mimo. Platove se tu mam krasne, to musim rict. Nejit o penize, jdu hned. Ale mame cerstve hypoteku, 20 let na krku a jen na priteli to nechat nemuzu. Jeste me napada varianta zacit se snazit o mimco, jsem tu uz dva roky, smlouvu mam do konce pristiho roku, takze bych mela materskou a pak bych si nasla neco jinyho. Nevim tedy co na tuto variantu by rekl pritel :lol: Sly byste do toho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13275
11.8.16 15:35

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.16 15:40

Nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
11.8.16 15:49

Nešla. Jsem srab a výpověď bych dala jen s novou prací v kapse. Zvlast s hypotekou. Do mimina nejlíp se smlouvou na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.8.16 15:51

Nešla bych do dítěte proto, aby mi vyřešilo dilema s prací. Co znamená dobře placená práce? 30tis. 50 tis, 100 tis měsíčně? Nechci vyzvídat, jen že pro každého to znamená něco jiného a odvíjí se od toho spousta věcí. Pro 50tis bych se hecla, pro 30 ne. Máš konkurenční doložku? Můžeš zůstat v téhle práci a mezitím si hledat jinou. Aspoň uvidíš, jaká je tvoje pozice na pracovním trhu.

• Citovat
  • Upravit
7939
11.8.16 15:56

Ja jsem neco podobneho kdysi udela. Praci jsem mela vyborne placenou, ale cim dal vice me nenaplnovala. Chteli jsme druhe dite a tak jsem sla na materskou, brala jsem to jako moznost rozmyslet si, co vlastne chci delat i cas na rozjezd podnikani. Oboji se zadarilo.
Na druhou stranu jsem vedela, ze mam vzdelani, praxi i kontakty na to, uplatnit se i v pripade, ze by muj plan nevysel a do stavajici prace bych se nevratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
11.8.16 16:22

Výpověď se snad podává až když mám dohodnuté jiné místo. A v případě hypotéky snad není ani o čem diskutovat.

Jestli počneš potomka, proč ne, ale své dilema odsuneš dejme tomu o tři roky a navíc s malým dítkem se tvé šance na dobré a dobře placené místo sníží - i když i to bude hodně o tobě a o tom, co budeš ochotná čemu obětovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
11.8.16 16:26

Pokud mass specificke zamereni, tak nejdriv neco najdi, pak podej vypoved. V nove praci na tebe pockaji. S hypotekou na krku se nezertuje, hlavne jsou obory, kde praci muzes hledat pul roku az rok, pak bys treba pod tlakem hypoteky musela vzit neco, co by bylo jeste horsi, nez mas ted. Zvlast pokud se odchazi za lepsim, tak to lepsi je treba mit zajistene dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 16:28
@Elenloth píše:
Nešla bych do dítěte proto, aby mi vyřešilo dilema s prací. Co znamená dobře placená práce? 30tis. 50 tis, 100 tis měsíčně? Nechci vyzvídat, jen že pro každého to znamená něco jiného a odvíjí se od toho spousta věcí. Pro 50tis bych se hecla, pro 30 ne. Máš konkurenční doložku? Můžeš zůstat v téhle práci a mezitím si hledat jinou. Aspoň uvidíš, jaká je tvoje pozice na pracovním trhu.

plat mám cca včetně odměn 35 000, z toho ta „práce“ je pouze asi 23, ale těch 12 je bohužel závislých na tom, zda tady zůstanu.

@LadyLada jinak je mi 26, stejně v nejbližší době chci jít na mateřskou, tak si říkám, jestli ještě neodejít z této práce než odcházet např. po roce z nové práce na mateřskou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.16 16:29
@Cuddy píše:
Pokud mass specificke zamereni, tak nejdriv neco najdi, pak podej vypoved. V nove praci na tebe pockaji. S hypotekou na krku se nezertuje, hlavne jsou obory, kde praci muzes hledat pul roku az rok, pak bys treba pod tlakem hypoteky musela vzit neco, co by bylo jeste horsi, nez mas ted. Zvlast pokud se odchazi za lepsim, tak to lepsi je treba mit zajistene dopredu.

bojim se, ze pokud pujde o dobre místo, nepockaji na me, nez me stary zamestnavatel pusti.. :think:

• Citovat
  • Upravit
5672
11.8.16 16:32
@Anonymní píše:
bojim se, ze pokud pujde o dobre místo, nepockaji na me, nez me stary zamestnavatel pusti.. :think:

Slušný zaměstnavatel, který o tebe bude mít zájem, na tebe počká, dvouvýměsíční výpovědní doba je standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
11.8.16 16:33
@Anonymní píše:
bojim se, ze pokud pujde o dobre místo, nepockaji na me, nez me stary zamestnavatel pusti.. :think:

Se specifickym oborem pockaji. On takovy fyzikalni chemik hleda misto dlouho, ale stejne tak hleda obtizne dobre pracovniky zamestavatel zabyvajici se timto oborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.8.16 16:41

Myslím si, že pro naši mentalitu je jen mizivá šance, že člověk najde práci, která ho bude doživotně (nebo 20 let) 100% naplňovat. Zároveň jsem přesvědčena, že kdo v ČR práci najít chce, najde ji. Myslím, že spousta lidí odchází z práce v době, kdy mají hypotéku. Jsem si jistá, že spousta lidí z práce odejít musí bez toho, že by měli v záloze jinou - někdy z vlasrní vůle, někdy proto, že se ruší jejich pracovní pozice. Takže změny bych se nebála. Spíš mě zaráží, že toto téma, stejně jako možnost mateřské, probíráš dřív tady, než s partnerem. Protože pokud opustíš práci a tu ideální budeš hledat trochu dýl, hypotéku nebudou platit e-mimiňačky (byť Ti budem radit sebeupřímněji), ale partner. Stejně tak s miminkem, vychovávat ho nebudeš s náma, ale s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.8.16 16:50
@Anonymní píše:

Ztotožňuji se s názorem @Adinal a @Cuddy, se specifickým oborem počkají, jsou zvyklí, ta obava není na místě. Spíš bych si ošetřila, aby si o reference současnému zaměstnavateli volali až poté, kdy si budou obě strany jisté zájmem o budoucí spolupráci. Protože pokud se současný zaměstnavatel o Tvých zaječích úmyslech dozví od personalistky konkurenční firmy a vy se pak na novém pracovním poměru nedohodnete, nebo protě jen přehodnotíš práci stávající a budeš chtít zůstat, ztratíš klid a vznikne trhlina v důvěře. A v takových podmínkách se vůbec nepracuje dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.8.16 17:06

Pokud v nejbližší době plánujete dítě, zůstala bych ve stávající práci a šetřila peníze na dobu, kdy se tvé příjmy rapidně sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat