Odchod z medicíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odchod z medicíny
Zdravím, chtěla bych slyšet váš názor. Už od 9. třídy jsem chtěla být zubařkou a celý gympl jsem pro to dost dřela, protože se bere opravdu málo a konkurence je značná. Přijímačky se vydařily a já nastoupila na LF obor zubní lékařství. Zatím mám za sebou první dva týdny a já si říkám, zda na to vůbec mám… učivo mě zatím nebaví a je to hlavně neskutečně těžké, hlavně motivace pro mě opadla hnedka po maturitě. Dost teďka přemýšlím, jestli nejít radši na učitelství bio/chem, ale trochu se bojím reakce ostatních… všichni doma ode mě čekají, že budu doktor, ale já to upřímně teď moc necítím… nechci však nikoho zklamat a zároveň se trochu bojím uplatnění… přece jenom plat učitele a zubaře je značně rozdílný… co si o tom myslíte?
Jsem z toho poslední dobou hrozně špatná… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vzdat to po 2 tydnech? To snad ne… dej si rok a uvidis jak budes zvladat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych si limit jeden rok. Jestli se to nezlomí a nechytí tě to, tak bych přešla. Odejít po 14 dnech je unáhlené, na začátku má většina pocit, že to nedá, pak si udělá systém, vpluje do toho a mnohdy to pak jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak přihlášky na VŠ se dávají někdy v únoru, ne? Takže minimálně do té doby to řešit nemusíš, hezky se soustřeď na učení.
Dva týdny jsou strašně málo, abys brala roha. Těžký to je, ale dali to jiní, dáš to taky.
- Citovat
- Upravit
Končit po 2 týdnech je nesmysl. Dej tomu rok, teď se stejně na jinou školu nedostaneš. Když tě to nebude bavit ani po prvním semestru, můžeš si dát přihlášku jinam a pokud tě to nebude bavit ani ve druhém, půjdeš na přijímačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak ten pocit má podle mě 90 % studentů na všech školách. Prostě vejška je o nervech a štěstí, ne tolik o tom, co máš v hlavě (samozřejmě s nadsázkou, ať mě tu někdo nezačne kamenovat
). Je dobrý rozmyslet se co nejdřív a ne zjistit v půlce čtvrťáku, že jako fakt ne.
Na druhou stranu, bavit tě to nemusí, ale to povolání pak stojí za to, ne? Úplně bych neposlouchala takové ty všeobecné radily „dělej co tě baví a jdi za svými sny“, abys nakonec neskončila někde na politologii s nulovou uplatnitelností. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to co čekají ostatní se vykašli.
Ale nemá smysl to zvdávat hned. Jo je to těžké a není to zvrušující. To skoro žádné studium. Tak jako tak na jinou školu se dostaneš až za rok, tak prostě seber vůli a sílu a dej alespoň jeden semestr. Respektive ideálně oba. První semestr je vždycky těžkej, ale vydrž- zlepší se to, zvykneš si.
Najdi si nějakou spolužačku, co je ti sympatická a učte se společně. Dost to pomůže-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
Zdravím, chtěla bych slyšet váš názor. Už od 9. třídy jsem chtěla být zubařkou a celý gympl jsem pro to dost dřela, protože se bere opravdu málo a konkurence je značná. Přijímačky se vydařily a já nastoupila na LF obor zubní lékařství. Zatím mám za sebou první dva týdny a já si říkám, zda na to vůbec mám… učivo mě zatím nebaví a je to hlavně neskutečně těžké, hlavně motivace pro mě opadla hnedka po maturitě. Dost teďka přemýšlím, jestli nejít radši na učitelství bio/chem, ale trochu se bojím reakce ostatních… všichni doma ode mě čekají, že budu doktor, ale já to upřímně teď moc necítím… nechci však nikoho zklamat a zároveň se trochu bojím uplatnění… přece jenom plat učitele a zubaře je značně rozdílný… co si o tom myslíte?Jsem z toho poslední dobou hrozně špatná…
Dej si čas, když tě ty přijímačky stály tolik úsilí. Začátky na vš jsou někdy tzv. nemastné neslané. Pokud ale fakt budeš chtít dělat něco jiného, jdi do toho. Je to tvůj život, abys kvůli druhým žila jinak než chceš, na to je život moc krátký ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolicek95 ano, jiní to brali, ale okolo mě je spousta namotivovaných lidí, kteří si teď plní svůj sen… a já to tak teďka necítím, jsem z toho akorát nešťastná a připadám si jako úplný d*bil, že to mezi nima nedávám… mít aspoň ten zápal, hned to jde líp, ale v tuhle chvíli se spíš nutím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba No právě, ta práce je pak dobrá, pěkně placená a člověk má jakousi volnost, ale zas velkou zodpovědnost a ta cesta, kterou člověk musí projít aby k tomu došel není nejlehčí… a nevím, zda na to vubec budu mit sily… bojim se ze bych dosla treba do ctvrtaku a pak bych uplne vyhorela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou no spolužáci taky nic moc, právě mi přijdou dost napřed a naprosto zabraný do té medicíny, přičemž já to nadšení po maturitě ztratila…
Dost mě to mrzí, protože jsem pro to fakt dost dřela, ale teď z toho moc radost nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, vydrz! Ver, ze tyto pocity, ktere mas ty, ma pulka lidi v prednaskove mistnosti, akorat to na nich nepoznas. Ja jsem cely prvni rok s medicinou (a primo zubarinou) koncila kazdou nedeli, kdyz bylo treba se balit na koleje. Bylo to strasne. Ver, ze se to ale zmeni po prvnich uspesich, ktere budes zazivat - uspesne dilci zkouseni, pak prvni zkouska. Hlavne to nevzdavej! Rekni si, ze vyhodit te muzou vzdycky. Nebo odejdi az po nejakem case, kdyz bys zjistila, ze to fakt nejde. Ale min. ten rok tomu dej. Je to obrovska prilezitost!
- Citovat
- Upravit
Úplně tě chápu. Já jsem se po maturitě cítila úplně vyzdimana a o vysoké jsem nechtěla ani slyšet. Naši mě přemluvili. Druhý den ve škole jsem dostala zápal plic, takže sem byla 3 týdny doma a naskocila zpět do rozjetyho vlaku kde už se všichni znali a kolik uciva jsem zameskala no strašný. Ale zatla jsem zuby a zabrala a ono to šlo. Nevzdavej to po pár dnech. Nech tomu nějaký čas a ono si to sedne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty začátky tam jsou šílený, nemá cenu to hned vzdávat, pravděpodobně se stejně cítí půlka spolužáků… já jsem byla ne velmi podobném oboru, ty první semestry jsem měli s medikama společný a věř, že po první přednášce a cvikach z anatomie jsme všichni mysleli, že na to nemáme, že končíme, že toto teda rozhodně ne… ale ono se to podda, zvykneš si, naskocis na to tempo.. a jakmile získáš ten prvotní základ vědomostí, už to půjde líp. Ten začátek je prostě nalejvarna informací, ale důležitých informací, na kterých budeš stavět po zbytek studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit