Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem v 31 týdnu, vím že je ještě brzy, ale už si tak vše kontroluji zda mám vše…řekla bych že pomalu jo.
Mám dotaz do čeho jste oblékly zimní miminko při odchodu z porodnice domů? Mám soupravičku do porodnice a pak teplou huňatou kombinézku, Je nutné mít i fusak do autosedačky? Využíváte ho? nebo stačí nějaká deka?
Popřípadě kdyby Vás něco napadlo, co bych neměla zapomenout klidně piště
Děkuji A Ahoj V.
@Deneriss pokud máte v autě funkční topení tak bych teple neoblékala.. na přechod jsem dala dítě to soupravy zimní do vajíčka, deka hunˇatou a v autě jsem mu deku odkryla, protože manžel topil..
@Deneriss píše:
Ahoj holky,jsem v 31 týdnu, vím že je ještě brzy, ale už si tak vše kontroluji zda mám vše…řekla bych že pomalu jo.
Mám dotaz do čeho jste oblékly zimní miminko při odchodu z porodnice domů? Mám soupravičku do porodnice a pak teplou huňatou kombinézku, Je nutné mít i fusak do autosedačky? Využíváte ho? nebo stačí nějaká deka?
Popřípadě kdyby Vás něco napadlo, co bych neměla zapomenout klidně pištěDěkuji A Ahoj V.
Mám zimní miminko (už tedy odrostlé), měla jsem takový kojenecký fusak, který byl opravdu jen pro miminko, roční dítě už by se do něj nejspíš nevešlo. A do toho fusaku jsem mimču oblíkala středně teplou kombinézku, ne úplně zimní, ale takovou chlupatou. Pak jsem měla ještě klasickou zimní kombinézku jakoby šusťákovou a tu jsem prckovi dávala do autosedačky (pod tím měl klasika jen overálek, nebo dupačky a tenkou bavlněnou mikinu).
Při odchodu z porodnice (velká zima, hodně sněhu) měl na sobě soupravičku bavlněnou (bodyčko a dupačky), pletený svetřík a pletenou čepičku a byl v zavinovačce (klasické peřince) a tu jsem měla ještě zabalenou ve španělské dece.
Fusak do autosedačky mi přijde jako hodně zbytečná věc, protože my tedy v autě topíme, takže se tam teplota výrazně mění a přijde mi jednodušší přehodit přes mimino deku a jakmile se auto víc ohřeje, tak lehce sundat.
Zaúkolovala bych manžela, aby auto pořádně vytopil, na přenesení z porodnice do auta a z auta domů přehodila deku.
@Deneriss Ono by mimco nemelo mit v autosedacce teplou hunatou kombinezu kvuli bezpecnosti. Dala bych mu tu soupravicku, fusak a pres to deku, kterou v aute odendam.
Holky díky za rady, tak fusak do autosedačky kupovat nebudu.
v autě také topíme ![]()
Začínám mít trochu hrůzu zda mám všechno, ale snad jooo, doufám že si budu vědět rady jak dítě oblékat, aby mu nebyla zima nebo naopak horko..
Ja pouzivala fusak zimni hodne od emitexu, ptz jsme chodili i se sedackou nakupovat s podvozkem. Jinak z porodnice jsem mela dite normalne oblecene - teplacky, rukavice, cepice, body s dlouhym a pak teplou kombinezu. Nic vic jsem na odchod nemela, ptz auto jsme meli hned u vchodu. Na ten prechod uz fusak nebo deka nebyla treba
@Cuddy jak jako kvuli bezpecnosti? Vzdyt je to jen kus obleceni..Tomu nerozumim, jsem si právě myslela, že to bude do auta ideální ![]()
A co pod klasický fusak do kočárku? Budu mít fusak od Elodie details, vypadal docela teple, tak snad bude.
@Deneriss Pasy by mely byt co nejvic na tele, pokud je budes od tela odtahovat tlustou kombinezou, pak se muze mimco v pripade narazu z nich vyvleknout.
Navic pokud jsem jela kousek nakoupit treba 10km, auto se jeste nevyhralo v mrazech a fusak dobrej. Deka poslouzi teda asi stejne. U toho emitexu bylo fajn, ze je tvarovane na nozicky a pasuje do sedacky.
@Cuddy píše:
@Deneriss Pasy by mely byt co nejvic na tele, pokud je budes od tela odtahovat tlustou kombinezou, pak se muze mimco v pripade narazu z nich vyvleknout.
Ja šla v březnu z porodnice se synem v bodycku s dl. rukavem, dupačky, miminka, chlupatý overal a ve vajíčku jsem přikryla dekou.
Pokud mas kvalitni fusak do kocaru, tak urcite nedavej kombinezu. Ja mam prvniho lednacka a davala jsem dupacky, body a na to jen kabatek a stacilo to, sahala jsem mu tam casto, protoze jsem si nebyla jista, ale mel tam fakt teplicko. Mam fusak od Gessleinu.
@Šarlota4 taky jsem měla fusak do autosedačky emitex a za mě super. Syn byl prosincovej a ten fusak nestojí svět. A dá se rozbalit stejne jako deka odkrýt vid ![]()
Mam fusak do autosedacky a zimni ditko i to soucasne tam oblekam stejne - body a polodupky, obcas svetrik. Mimino je bezpecne upoutane a fusak pak zapnu pres ty pasy. V aute zas rozepnu a je to. Teplo je tam takove, jake si mimino vytvori. Nikdy jsem netahala syna zpocenyho, ac ma vykon jak krbovy kamna. To same fusak do kocaru. Kombinezku jsem nikdy nepouzila a to se mi jich sesla pekna sbirka.