Odchod z porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24165
13.10.16 20:52
@Deneriss píše:
Ahoj holky,

jsem v 31 týdnu, vím že je ještě brzy, ale už si tak vše kontroluji zda mám vše…řekla bych že pomalu jo.

Mám dotaz do čeho jste oblékly zimní miminko při odchodu z porodnice domů? Mám soupravičku do porodnice a pak teplou huňatou kombinézku, Je nutné mít i fusak do autosedačky? Využíváte ho? nebo stačí nějaká deka?

Popřípadě kdyby Vás něco napadlo, co bych neměla zapomenout klidně piště :)) Děkuji A Ahoj V.

já využívala fusak do autosedačky dost, dcera se narodila v únoru, vozila jsem ji ve fusaku dost dlouho. Přiznám se, že jsem dítko raději oblékla lehce, ale zamotala do zavinovačky, kterou jsem v průběhu cesty rozdělala. Stejně jsem používala i pro syna, je v listopadu.

Na odchod z porodnice jsem dávala dupačky, bodyčko, kabátek, čepičku a fusak, na přes něj na přenos deku. Ale parkovali jsme před vchodem do porodnice a hned před barákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.10.16 20:57

My ještě když jsme odcházeli z porodnice přehodili přes vajíčko plinu, aby msly nedostal přímý zásah mrazivého vzduchu do čenichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24165
13.10.16 21:05
@zrcadlo píše:
Fusak do autosedačky mi přijde jako hodně zbytečná věc, protože my tedy v autě topíme, takže se tam teplota výrazně mění a přijde mi jednodušší přehodit přes mimino deku a jakmile se auto víc ohřeje, tak lehce sundat.
Zaúkolovala bych manžela, aby auto pořádně vytopil, na přenesení z porodnice do auta a z auta domů přehodila deku.

Tak my taky v autě topíme, ale pokud jedu velmi krátkou vzdálenost, tak se to auto nevytopí. Na dlouhé tratě jo, ale do obchodu, k lékaři to se mi auto nevytopilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24165
13.10.16 21:08
@ančapepča píše:
@Šarlota4 taky jsem měla fusak do autosedačky emitex a za mě super. Syn byl prosincovej a ten fusak nestojí svět. A dá se rozbalit stejne jako deka odkrýt vid :palec:

jj, já tento fusak používala i do kočáru u dcery na podzim, kolem 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
13.10.16 21:14
@elen-ka píše:
Tak my taky v autě topíme, ale pokud jedu velmi krátkou vzdálenost, tak se to auto nevytopí. Na dlouhé tratě jo, ale do obchodu, k lékaři to se mi auto nevytopilo.

Jo, ale deka podle mě stačí a líp se reguluje. Když je dítě zavinuté a zapnuté ve fusaku, tak ho tak často rodiče nechají pořád, bez ohledu na to, jak se teplota mění. Vídám to pořád, v obchoďáku v zimě vystoupí ženská jen v roláčku a obléká si kabát (který měla přehozený na sedačce, aby se nezmačkal), vezme vajíčko, kde je dítě obalené fusakem, projde studenou garáží, vejde do přetopeného krámu a maximálně mu ten fusak trošku rozhrne nebo sundá čepici (mnohdy ani to ne).
Já tedy např. na dálnici radši po vytopení jedním sáhnutím posunula deku, než abych buď za jízdy něco rozepínala, nebo hledala benzínku na zastavení a vysvobození dítěte z fusaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24165
13.10.16 21:24
@zrcadlo píše:
Jo, ale deka podle mě stačí a líp se reguluje. Když je dítě zavinuté a zapnuté ve fusaku, tak ho tak často rodiče nechají pořád, bez ohledu na to, jak se teplota mění. Vídám to pořád, v obchoďáku v zimě vystoupí ženská jen v roláčku a obléká si kabát (který měla přehozený na sedačce, aby se nezmačkal), vezme vajíčko, kde je dítě obalené fusakem, projde studenou garáží, vejde do přetopeného krámu a maximálně mu ten fusak trošku rozhrne nebo sundá čepici (mnohdy ani to ne).
Já tedy např. na dálnici radši po vytopení jedním sáhnutím posunula deku, než abych buď za jízdy něco rozepínala, nebo hledala benzínku na zastavení a vysvobození dítěte z fusaku.

No tak v tomto jsem asi hrozná, ale já dítě rozepínala pořád, pořád jsem rodělávala zavinovačku, hlavně mě deka pořád někam padala, zavinovačka ne. Jakmile jsem si sundávala budnu, dítě jsem rozvinula. Dost často, když jsem jela právě do obchoďáku, tak jsem používala obojí, jak deku, tak zavinovačku. Dítě pak bylo skoro „neoblečené“. Doma máme auto před barákem, ale v mrazech je dost vymrzlé.

Já beru, že někomu vyhovuje jen deka, mě vyhovovala zavinovačka. ;) Zakladatelka se může rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí