Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkný den,
chtěla jsem se zeptat na prášky na oddálení menstruace. Samozřejmě si dojdu na gyndu, ale chtěla jsem se předem zeptat (na netu jsem to nenašla) zda lze oddálit o cca 12dní? Není to moc dlouhá doba na to brát oddalující prášky?
Dá se to i bez prášků - citrusy. O kolik dní a v jakém množství, to si musí každá vyzkoušet, ale když budeš jíst citrony nebo si do čaje hojně přidávat kvalitní citronku, můžeš si menses oddálit.
Gynekoložky bych se zeptala na následky. Některé prášky sice menses oddálí, ale jakmile nastoupí, přijdou i obrovské křeče.
Dá se i o 12 dní a křeče nastat nemusí. Každý to snáší jinak, sranda to určitě není, jsou to hormony. Já třeba problém nikdy neměla. Jen lehce rozhozeny cyklus..
Dá se i o 12 dní a křeče nastat nemusí. Každý to snáší jinak, sranda to určitě není, jsou to hormony. Já třeba problém nikdy neměla. Jen lehce rozhozeny cyklus..
Já oddalovala o 11 dní, MS potom byla úplně normální, žádné křeče, cyklus mi to taky nerozhodilo. Ale myslím si, že je to hodně individuální - u hormonů to je tak vždy, takže je lepší nebrat když to není nezbytně nutné.