Zánět močáku v těhotenství

69
16.5.17 19:40

zánět močáku v těhotenství

Ahoj, máte někdo zkušenost se zánětem močáku v těh? Jsem v 5tt a rozjel se mi velký zánět - pálení, řezání a příšerná bolest. Dr mi předepsal ZINNAT 500, protože už skoro rok mě trápí záněty močáku :( :( max 2 měsíce jsem vydržela bez zánětu. Už jsem z toho zoufalá!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PHV
1319
16.5.17 19:47

@andrejka97 Měla jsem v těhotenství zánět močáku 2× :oops: taky mi dr. předepsal Zinnat, může se v klidu při těhotenství a i při kojení. :hug: Jinak mi pomohl urologický čaj a sušené brusinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
16.5.17 19:54

Ahoj, v prvním těhu jsem měla zánět jen jednou ke konci, ve druhém těhotenství od začátku pořád až se mi nakonec vyklubal zánět ledvin a od 25týdne jsem skoro pořád (pouštěli mě domů ) ležela v nemocnici na rizikovým protože mi ty časté záněty vyvolávaly stahy…ale donosila jsem malého až do termínu :) dostávala jsem ze začátku nějaké tablety už nevím jak se to jmenovalo a potom v nemocnici samé kapačky.
A ve třetím těhotenství jsem neměla vůbec nic :)
Ať ti vše dopadne dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
16.5.17 20:22

@andrejka97 ahoj, měla jsem při 1.tehotenstvi ve 38 ty, nejdřív jsem si myslela, že začínám rodit :) Určitě jsou záněty v těhu častější- z počátku myslím spíše vlivem hormonů, ke konci velkou dělohou, která tlačí na močový měchýř. Doporucuju hodně pít, probiotika - laktobacily, brusinky. Asi i lepší používat kondom a po milování se jít hned vycurat… A pouze sprchovat čistou vodou, žádná mýdla… Hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
16.5.17 20:51

Po velký se jdi hned sprchovat, jediná šance jak zabránit e coli, aby se ti dostala do močáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
16.5.17 20:57

Mě v těhotenství i mimo něj pomohla BlokUrima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.5.17 08:29

Já měla zánět ve 22tt. Jen mě bolelo břicho, na kontrole nic nezjistili, až jsem večer začala čůrat krev. Dostala jsem jeden sáček atb, který účinkuje víc dní, pak jsem pila BlokUrimu, ale asi se to nedoléčilo úplně, protože ve 28tt přišel zánět znova, tentokrát fakt pálení při močení, nebo spíš těsně po. Dostala jsem Amoksiklav 375, ten zítra doberu a snad už bude klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.5.17 15:34

Mockrat dekuji za reakce. :hug: pristi tyden to proberu s dr. A jeste se zeptam na lichorerisnici, tak uvidime. Jsem z toho opravdu zoufala :( protoze se to tahne uz takovou dobu. Doufam ze vse bude ok :oops: vsem co maji podobne problemy preji hodne sil :srdce: Zvladneme to :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 22:51

Záněty opakovaně

Ahoj. Vždy si tady čtu a hledám inspirace, když mě něco trápí a teď jsem se rozhodla přispět taky, protože mi mnohokrát vaše příspěvky pomohly.
Jsem teď 35 TT. Doposud má trápil hyperaktivní močový měchýř, plus se během těhotenství objevili opakovaně záněty močového měchýře. Takže v noci, když mě to chytlo, byla jsme schopná jít i 15 x na záchod. Doktoři si mě předhazovali z gynekologie na uro a zpět. Brala jsem dvoje antibiotika po sobě a čekala jsem že se to zase vrátí, i když jsem dodržovala pitný režim apod. Nakonec jsem mi bylo doporučeno zkusit blokurimu uro +. Beru ji už pátý měsíc a žádné potíže se záněty. Dokonce v noci chodím ještě méně čůrat než před otěhotněním. :lol: :lol: :lol: Netuším, jak je to možné ale je to tak. Takže určitě doporučuji zkusit v dlouhodobém režimu a uvidíte, jestli se to vrací nebo ne. Za mě určitě doporučím. Po porodu to zkusím vysadit a uvidím, jelsti se budou záněty vracet. Jen připomínám, že jsem na ně předtím nikdy netrpěla. Tak hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
69
2.3.20 17:49

Ahoj, já mám od porodu klid, během těhotenství jsem brala blokurimu to ještě nebyla ta uro, a super! Doporucuju všem, teď 2roky po porodu, beru stále, když jsem vysadila třeba na mesic, začaly problemy :roll: takže se k ni zase vrátím. Naprosto s tebou souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí