Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky by mě to zajímalo. Volím mezi Podolím a Apolinářem. Vím, že u Apolináře sociální zařízení na pokojích není a je jen na chodbě (tedy alespoň na standardních pokojích).
Když jsem tam byla naposled-před 4 lety-tak byly na chodbě a teda byly jak záchody, tak sprchy dost hrozné.
Byla jsem na P1 poprvé 2012 a teď podruhé P4 v r. 2015. Zato na P3 tam jsem byla jeden den kvůli odtékající plodové vodě a tam to bylo krásné, záchod a sprcha na pokoji, celkově nové zařízení.
Ale v Podolí se dost rekonstruuje, třeba už je to jinak ![]()
Já rodila v r. 2017 a myslím, že jsem byla na P1 (ale už si nepamatuji). Pokoje ušly, ale soc. zařízení bylo společné na chodbě pro všechny pokoje a bylo otřesné. V 21. století mě to navíc u tak vyhlášené porodnice překvapilo. V jiných porodnicích je běžné, že je soc. zařízení na pokoji, a to je prosím standard, za který si nemusíte připlácet.
Také jsem slyšela o rekonstrukci. Nevíte někdo, jestli se týkala všech odd. šestinedělí?
Já se teď před druhým porodem rozhoduji mezi Podolím a Krčí.
Jj, to společné sociální zařízení na P1 teda bylo strašné. Horší, jak někde na ubytovně. Doufám, že už s tím za ty 4 roky, co jsem tam nebyla, něco udělali. Já jinak nejsem moc náročná. Ale zrovna po tom porodu, kdy je potřeba se sprchovat nebo WC častěji, tak se mi tam vůbec nechtělo chodit
P1 aktuálně pokoje pro 2 maminky a společné sociální zařízení pro dva pokoje. P4 vypadalo taky zrekonstruovaně a asi ty pokoje budou na stejném principu.
Rodila jsem v Podolí začátkem letošního května. V současné době je Podolí komplet zrekonstruované a na všech šestinedělích jsou všechny standardní pokoje dvoulůžkové. Každý pokoj má vlastní sprchu a záchod, vždy společné pro 2 pokoje, tj. max pro 4 maminy.
Tuším, že rekonstrukce byla dokončena snad letos začátkem roku (myslím že to měli na svých webovkách, ale nejsem si jistá). Každopádně už by tam neměl být žádný z pokojů bez vlastního sociálního zařízení.
Krásný den všem
, prosím jak to funguje v podolské porodnici na šestinedělí? Jsou na pokojích sociální zařízení? Myslím standartní pokoje. Moc děkuji