Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, veľmi rada by som oddelila kuchyňu od obývačky. Pridavam aktuálny pôdorys bytu č. 1Neviem ako by to bolo najlepšie spraviť. Pridávam aj pôdorys bytu pred rekonštrukciou č. 2čiže kde bola kuchyňa oddelená. Neviem teraz ci ist do pôvodného pôdorysu alebo urobiť priečku v obuvacke od okna pozdlz celej miestnosti a zachovať tak aj väčšiu kúpeľňu a zúžiť obývaciu izbu na cca 3,2m. Bude to stačiť?
Neoddělovala bych. Takhle otevřené je to vzdušnější. Ale ty si to udělej po svém. Maximálně bych dala velké jednokřídlové skleněné dveře.
Mi by na tom bytě strašně vadil pokoj č. 2. Který je průchozí. Škoda takhle zabitého prostoru. Pokud tam bude pokoj. Nikdy nebude mít obyvatel své soukromí.
Ide o to že ak si si všimla v obývačke je 5 dverí aj balkónové čiže by som oddelením docielila jeden voľný roh kde by som dala gauč. Avšak ja som vždy túžila po oddelenej kuchyni keďže mi príde rušivé ak niekto alebo ak by som aj ja pozerala tv a niekto tam buchotal v kuchyni ale to každému ako vyhovuje. A ta izba no bohužiaľ, ta sa zmeniť nedá.
A po té rekosntrukci je to nějak poničené, že musíte předělávat, nebo je to jen kvůli té kuchyni?
Jako já bych určitě chtěla větší koupelnu, dala bych ke vstupu do kuchyně nějaké dveře (tuhle jsme byli na víkend v penzionu, kde měli skleněné mezi obývákem a ložnicí, a čučela jsem, jak dobře izolovaly). Sedačku bych klidně dala rohovou do výklenku podél kopelny a kuchyně: pokud bude do L, „chodbičku“ ke kuchyni stejně vytvoří. A televizi bych dala na zeď proti sedačce…
Jinak teda ten byt věru nemá ideální dispozici ![]()
Nie byt bol rekonštruovaný pred 12 rokmi. Je to byt od mojich rodičov, tak je to aj momentálne zariadené ale príde mi to rušivé preto by som to chcela oddeliť, keďže aj popred tv stále niekto beha keďže sa tam vchádza do kuchyne. Ale neviem si predstaviť ci by stačilo mat obývačky cca 3,2m ci to nebude malo
Nedávno jsem dělala rekonstrukci panelákového bytu a obývací pokoj mají nyní na šířku 3,1 m a stačí to. tam to tedy mají řešené úplně jinak - OP je s jídelnou a kuchyní jedna místnost, takže to nepůsobí stísněně.
V tom vašem obyváku je pouze gauč a televize? Kde máte jídelní stůl?
Jedálenský stôl je v obývačke ale avšak ak by bola obývacia izba užšia zmestil by sa aj do kuchyne.
Tak na tej poslednej foto ako je vyklenok je jedálenský stôl.
Já bych to zarovnala tou rovnou zdí. Než nechávat ty výklenky. Místo zdi s malými dveřmi můžeš mít část zděnou a část velké prosklené zavírací dveře (posuvné ne, ty neizolují hluk).
Zvětšíš si prostor kuchyně, tam bych dala kuchyňskou linku do rohu a stůl nějaký do prostoru.
Teoreticky můžeš zvětšit koupelnu. Nebo nechat ten kout třeba na pracovní stůl, to místo se teď v době HO hodí.
Ještě dodám, že ten průchozí pokoj bych využila jako hernu dětí a ten zadní pokoj jako jejich s postelemi a stoly.
@Zuzaja píše:
Ještě dodám, že ten průchozí pokoj bych využila jako hernu dětí a ten zadní pokoj jako jejich s postelemi a stoly.
To je skvelý nápad, zatiaľ detičky nemáme ale keď raz budú budem nad tým uvažovať ❤️️
Celkem s oddělením kuchyně souhlasím, nemám ráda obytné kuchyně.