Odebrání dítěte z nemocnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
111
1.12.25 18:32
@ka2ka píše: Více

Protože si normální máma. Ale zlomit ruku, nohu jde. Stačí vyvinout větší sílu. Ona je taky otázka, jak s tím dítětem cvičili. Protože můj názor je, že prostě jak překročíš hranici síly, tak to víš. Což ona tu píše o bolesti (nepíše o nepohodlí, ale o bolesti).

Dále se ta malá narodila s váhou 1900 g matce alkoholičce, tak je otázka, jak je na tom fyzicky. Neteř měla 800 g při narození a dlouho byla prostě drobeček. Návštěvy na pediatrii byly častější. Díky ní jsem o vojtově metodě slyšela. Nikdy jsem ale u toho nebyla, když cvičili.

Myslela jsem si, že se budoucí rodiče prověřují. Mají psychotesty a prostě musí mít nějak vysoké IQ, EQ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
1.12.25 18:40
@ann.marie966 píše: Více

ale otázka je jestli poznáš pláč od bolesti a pláč od nepohodlí ono některý ty děti řvou jak tur jen se na ně podíváš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.12.25 08:58
@ka2ka píše: Více

Teď čtu její příspěvky na Facebooku. A dostává tam čočku.

Jak tu, tak tam mi prostě přijde jednodušší. A bohužel pokud je jednodušší, tak jak tu psala o bolesti, tak jí to prostě nedošlo, co dělá? Je mi z toho smutno. Spousta lidí čeká na dítě a dostane jej tato osoba. Měla jsem za to, že se jak při adopcích, tak při pěstounské péči tito lidé prověřují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
5.12.25 09:15

Prověřují se psychologicky pouze nebiologičtí pěstouni. Biologičtí se psychologicky neprověřují, protože bohužel u nás vládne názor, že krev není voda a pro dítě je bio krev to nejlepší na světě. Ale samozřejmě i u nebiologických náhradních rodičů se systém může seknout. Bývá to ale díky prověřování méně časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.12.25 09:20
@Kipa22 píše: Více

Mají cizí holčičku. Má tu ještě jeden příspěvek v jiné diskuzi.

Ono celkově je smutné i to, že se neprověřují biologičtí pěstouni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
5.12.25 09:29

Je mi z toho smutno. Není možné přeci dělat Vojtovku tak, že dítěti dolámu nohy. Předpokládám, že dítěti navíc rozjeli syndrom týraného dítěte. To bude mazec dát psychiku dítěte dohromady. Takové dítě často nikdo nechce nebo ho vrátí. Takové dítě má totiž poruchy chování, podvědomě nikomu nevěří a brání se agresí i v momentech, které jsou pro běžného člověka nepochopitelné. A protože naše společnost propaguje často fyzické tresty, tak dítěti ještě naloží, čímž agresi a psychické potíže prohloubí. Pak řeknou, že je dítě nesnesitelné a zbaví se ho. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
5.12.25 13:20

Jak jsi ji nasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.12.25 13:31
@Kipa22 píše: Více

Píše do skupiny na Facebooku „Právní poradna zeptejte se“. I tam odpovídá útočně a píše jako tatar.

Z toho co psala tady a tam, tak ji dostali do péče (psala o osvojení) dne 25.4. OSPOD ji vzal zpět dne 8.10. a dne 5.11. proběhl soud ohledně zrušení osvojení. Takže ji měli celkem krátce. Tak snad bude ta malá v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.12.25 13:34
@vokishka píše: Více

Jsem ve dvou „právních poradnách“ a dneska na mě skočil tento příspěvek (netuším, zda za to tady nedostanu ban, ale co už):

„Dobrý den, máme problém z dcerou kterou nám odebral ospod Příbram kvůli tomu že údajně měla zlomeniny v nemocnici v Olomouci bylo s nami naloženo jak se zmetky kteří tyrali dítě bylo nám vyhrožováno ospodackou že proč už nechodí nemluví a není samostatná v 15 měsících a jaktoze nechodí na rehabilitace tak jsme museli podstoupit vojtovu metodu ale ona se nám strašně vytáhla v nohou a pak zjistily na rentgenu prej má mnohocetne zlomeniny no katastrofa co máme dělat prosím dekuji“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.12.25 13:35

Mne by spíše zajímalo, jakou to bude mít pro ně dohru kromě odebrání dítěte? Vždyť to je týrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
5.12.25 13:37

Takže skoro půlroční peklo pro tu malou. Chudinka. Doufám, že další dítě už nikdy nedostanou! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
5.12.25 13:38

A dostala nějakou právní radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.12.25 13:39

https://www.facebook.com/…281644145986

příspěvek přidávala pod anonynem před 6 hodinami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
5.12.25 13:40

Věř mi, že nebude. Mám zkušenosti. Bude to pro dalšího náhradního rodiče pořádný mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
5.12.25 13:40

@Tichošlápek @lucad77 jak mohla taková osoba projít psychotesty? vždyť je to někdo velmi velmi jednoduchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty