Odebrání platu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ne, musí ti nechat nějaké existenční minimum. Zašla bych se optat na pracák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že zaměstnavatel nesmí strhnout tolik peněz. Obvykle se strhávají peníze z platu postupně- třeba 1/2 roku.
tady o tom máte článek
http://www.mesec.cz/…azkach-mzdy/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky píše:
Myslím, že zaměstnavatel nesmí strhnout tolik peněz. Obvykle se strhávají peníze z platu postupně- třeba 1/2 roku.
tady o tom máte článek
http://www.mesec.cz/…azkach-mzdy/
tak jinak..v práci jsem dostala výpověď a dnes mi řekl zaměstnavatel, že na výplatu dostanu jen 56 korun protože si vezme ty peníze co tam dlužím..přesto simyslím, že mi nějaké měl nechat ne?
- Citovat
- Upravit
Pokud to byl poslední měsíc v této práci tak ano může to udělat. Je to ale na dohodě obou stran. Když jsem to řešila já tak se prodavačka vracela na Slovensko a do měsíce dluh vracela. Měli jsme sepsanou ale smlouvu o uznání dluhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jooo, tak to nevím. Na druhou stranu, jak jinak z tebe ty peníze má dostat? Nevím nevím, opravdu se poraď na tom pracáku, tam by ti měli umět poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechcem sa ťa dotknúť, ale namala by si byť tvojmu zamestnávateľovi vďačná za takéto riešenie? Predpokladám, že si urobila „manko“, on ťa vyhodil (pokiaľ sa mýlim, tak sa ospravedlňuje). Možeš byť rada, že ťa nenahlásil na políciu alebo niečo podobné (aj keď si na to mala určite vážne dovody). čo mal podľa teba robiť? Súdna spravodlivosť v ČR nefunguje, aj keby súd vyhral - je to nadlho, stojí to kopec peňazí a nervov a aj tak by tie peniaze možno z teba nedostal. On to vyriešil takto.
Ale to samozrejme nerieši tvoj existenčný problém. Ako ti tu radia, skúsila by som pracák alebo sociálku, aby ti dali napr. podporu v hmotnej núdzi alebo niečo podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V práci jsem dlužila nějaké peníze a zaměstnavatel si celou tu částku strhl z jednoho platu a mě zbylo asi 56 kč..nemám na nájem..nechci aby se mě tu soudilo..jen se ptám jestli může vzít peníze z platu najednou, že nemám ani na nájem..jsem sama z dítětem..