Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat,
na ultrazvuku ze 6 týdne těhotenství, mám jeden váček s jedním plodem. koupila jsem si odposlech srdečního tepu a slyším na jedné straně odezvy a i na druhé
… Je to normální nebo tam budou dvojčata
![]()
Děkuji
Má někdo zkušenosti s vlastním odposlechem?
Slyšíš svůj tep, v tomhle tydnu je ještě brzy, abys slyšela srdíčko miminka, je pěkně těžký to zachytit..já to chytala až někdy kolem 12,14 týdne a dalo mi to sakra práci..
V 6. týdnu nelze slyšet. Já jsem zkoušela mezi 10. - 11. týdnem a našla jsem, ale trvalo to vždy hodně dlouho a třeba jsem ani nenašla, chtělo to hodně trpělivosti protože jsem chytala svůj tep. Srdíčko miminka je úplně jiné, bije hrozně rychle, ale doporučuji to ještě určitě odložit. ![]()
Ahoj zakladatelko, v takto ranném těhotenství určitě nemůžeš slyšet srdíčko, ale slyšíš svůj tep. Na tep miminka si musíš ještě tak 6 týdnů počkat. Používala jsem angel sound, ale dřív jak v nějakém 12tt+ nic nenajdeš.
Zapomněla jsem dodat ze jdem 8+3 teď. tak 23. Jdu na další kontrolu a uvidíme ![]()
Zdravím, byla jsem dnes na kontrole a opravdu jsou tam dvojčata a srdeční ozvy podle počtu
Takze jsem to slysela spravne.
Tak jen kdyby to někdo někdy hledal, je to možné ![]()