Odflaknutá práce kolegy, kterou odnesu já. Jak řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odflaknutá práce kolegy
Ahoj všem, rad bych se s Vámi poradil o situaci u nás v práci a vyslechnul si vaše názory, jak by jste ji řešili.
Máme dva mladé kolegy, kteří se dlouhodobě rozhodli, že práci kterou odvádějí prostě vždy odfláknou jak to jen jde.
Problémem je, že já jsem poslední osoba která odvedenou práci predáva zákazníkovi a tak je vždy na mě dát věci do stavu aby fungovali dle standardů tím pádem to vždy odnesu já.
Diskuze s kolegy na toto téma nikam nevede, manažer se k tomu staví zády (je to mladý kluk a navíc nás ex kolega, takže respekt rovná se 0)
Poraďte jak z toho ven? Tedy samozřejmě mimo změny zaměstnání 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zákazníkovi bych s omluvou předala ten jejich aušus a poslala ho si stěžovat za manažerem. Oni nic nezmění, když to vždy napravíš, proč by se snažili. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Noname80 píše: Více
Když domluva nikam nevede, tak prostě předat přesně tu práci, kterou kolegové odvedli a další stížnosti ať zákazníci předávají nadřízenému. Nejsi od toho, aby jsi všechno po všech předělávala. A manager je od toho, aby všechno fungovalo, není toho schopen, tak jej nahradit.
Ty měj jen důkaz od toho, že jsi je na to upozornila!!! Že jsi jim to vracela zpět emailem k předělání a ONI se na to vystáli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ten manažer nad sebou už nikoho nemá? Sepisovala bych si nedostatky, sbírala důkazy a když na to neslyší oni ani on, tak jít výše… nepíšeš, jaké je odvětví a je mi jasné, že někde to bude boj a možná začátek konce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Noname80 píše: Více
A tvoje práce je teda to jen předat? Nebo to máš vyladit? To je celkem zásadní otázka… Jestli jen předáváš, tak předej. Jestli s tím máš ještě něco dělat, tak holt dělej. Nebo by sis představoval, že jen něco drobně upravíš? V tom případě řešit s manažerem, ať řekne, kdo co má na práci - z tvého popisu mi ale přijde, že tebe platí za tu finální úpravu (kdybys byla „kontrola“, jsi těch kluků nadřízený a můžeš jim jejich aušus vrátit k přepracování), takže to k tobě může přijít v jakémkoli stavu… Jestli jsi nadřízený, tak jim to naférovku vrať. Jestli jste všichni dohromady nějaký kolečka v systému, tak pokud na tebe manažer kašle a ty pravomoci nemáš, tak moc možností nevidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, asi neporadím, mám to podobné. Někdy mám pocit, že většina lidí jsou flákači. ![]()
- Citovat
- Upravit