Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Devce smula. Cos tam udelala na svoje naklady bez papiru je tvoje hloupost. A vypovedni lhutu mas nejspis ve smlouve, taky by se mi nelibilo kdyby mi najemnik rekl ze posledniho konci. Byt muzes dat do puvodniho stavu ale to ke tak cely.
Aby jste to nemuseli celé číst
Dotaz zní stačí na sociálce ukázat ta druhá nájemní smlouva s trvalým pobytem? nebo tam budu muset doložit smlouvu o ukončení z tohoto bydliště? ![]()
@Anonymní píše:
Aby jste to nemuseli celé číst
Dotaz zní stačí na sociálce ukázat ta druhá nájemní smlouva s trvalým pobytem? nebo tam budu muset doložit smlouvu o ukončení z tohoto bydliště?
K prehlaseni tp ti staci nova najemni smlouva.
@Krkael Jo, to vím, že je to na mé náklady s tím nic nemám. Jen mě zajímá či na sociálku stačí ukázat další smlouva s trvalým pobytem nebo musím doložit ještě to, že ukončuji tady trvalý pobyt. Který on mi nechce dát ![]()
Hodně záleží co máš ve smlouvě. pokud tam máš že byt je pronajímán zařízený, a to co ti povolil vyhodit, nemáš od něj podepsaný, tak celkem smolík ![]()
Také myslím, že stačí smlouva nová
Příspěvek upraven 15.03.14 v 18:46
@Anonymní píše:
@Krkael Jo, to vím, že je to na mé náklady s tím nic nemám. Jen mě zajímá či na sociálku stačí ukázat další smlouva s trvalým pobytem nebo musím doložit ještě to, že ukončuji tady trvalý pobyt. Který on mi nechce dát
Staci ti nova najemka. Ukonceni nepotrebujes.
@Anonymní píše:
@Krkael Jo, to vím, že je to na mé náklady s tím nic nemám. Jen mě zajímá či na sociálku stačí ukázat další smlouva s trvalým pobytem nebo musím doložit ještě to, že ukončuji tady trvalý pobyt. Který on mi nechce dát
ukončení nepotřebuješ, tačí donést novou smlouvu.
@sukynecka01 píše:
@Krkael Právě, tady pobárám dávky na bydlení plus brigády, ale z toho nic moc
a tak mě zajámá či on mi musí doložit to, že byt ukončuji, aby mi dávky přiznaly
Nn
Ano, sociálce stačí nová smlouva a trvalko… akorát majitel po tobě bude (oprávněně) ty 3 nájmy vymáhat.
@Krkael no právě mi známá co bere dávky říkala, že potřebuji to, že mi to ukončil, abych dávky dostala. Což se mi zdá divné, když už mám novou smlouvu od 1.4
@Anonymní píše:
@Krkael no právě mi známá co bere dávky říkala, že potřebuji to, že mi to ukončil, abych dávky dostala. Což se mi zdá divné, když už mám novou smlouvu od 1.4
Tak znama o tom asi moc nevi.
@Krkael a ty se v tom nějak vyznáš?? Právě nechci se pak někde tahat s tím, že nejde mít trvalý pobyt tam i tam. A nakonec bez dávek a trvalého pobytu, který potřebuji :/
@Anonymní píše:
@Krkael a ty se v tom nějak vyznáš?? Právě nechci se pak někde tahat s tím, že nejde mít trvalý pobyt tam i tam. A nakonec bez dávek a trvalého pobytu, který potřebuji :/
No, to opravdu nejde, ale TP se nijak neukončuje, ten se ukončí automaticky tím, že se k němu přihlásíš jinde ![]()
Zdravím holky chci se zeptat bydlím 2 roky v pronájmu s trvalým pobytem, který byl zařízený ale v dezolátním stavu. Majitel mi dovolil vyhodit vše a ubytovat se, jak je libo. Já na své náklady zabydlela byt. No nakonec jsem se ho ptala, či mohu vyměnit linku kuchysnkou byla strašná a co s tou starou, jestli jí nechce. Řekl, že ne, tak jsem to vyhodila. No, a dostala jsem nabídku bytu v jiném městě, kde mám rodinu, tady jsem skoro sama. Ale nastal problém majitel má 13 000 kč kauci, takže tento měsíc mu, to nezaplatím, abych mohla od 1.4 jít, tam. Je to i levnější byt pro mě, jako samoživitelku, jenže nastál problém, že mám 3 měsíční lhůtu a, že chce doplatit ty měsíce a najednou, že prý ani nedovolil linku vyhodit. Takže jsem z toho v šoku sama jsem mu řekla, že co to mele, že jsme byli domluvení a on, že ne!!! Já mu tady vše dělala na své náklady málem protékala vana, umyvadlo, plynák se rozbil a já vše ze svého. A ted jen po něm chci ukončení z nájmu a, to mi ani nechce dát. Že on tady ted nemá koho dát, ale co mě je po tom? To bylo ze dne na den nabídka práce atd… že chci ukončit nájem už tak na mě vydělává 9000 kč za 2+1 a v papírech je psáno, že on platí nájem 3800 kč… A kuchyňská linka není má, ale koupil, to od mamky přítel je to psáno na něho, takže bud jí chce zpět nebo at mu jí majitel proplatí je půl roku stará. Ale majitel na mě vylítl, že ta linka, tam zůstane, že ten byt nepronajme bez linky, ale přitom jí nechtěl!!! Ted nevím co dál mám už rezervační smlouvu na jiný byt a budu muset na sociálku do města, kam se stěhuji, jenže tam mi zase trvalý pobyt nedají, protože nedoložím ten papír o ukončení, tak ted nevím co dál :/ práci mám až od května a do té doby nebudu pobírat nic :/ protože asi po mě budou chtít nájem a ukončení? Nevyznáte se v tom některá?