Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte před rokem sme se stěhovali do bytu, kde jsem davala odstupné 20 tisíc. Tedkom zněj odcházíme a majitelka nám odstupné už nechce vrátit. Je to možné muže to??? poradte mě prosím ![]()
Odstupné? To nějak nechápu. Odstupné za co? Nebyla to spíš kauce?
Vrátit vám ho musí, pokud je byt v pořádku, ale nám to třeba kdysi majitelka udělala tak, že nám nevracela odstupné, ale nechala nás bydlet za to odstupné bez nájmu
Tak předpokládám, že vše je vypsané ve smlouvě, kterou jste uzavřeli, ne? Pokud to tam není, pak vám ho vrátit nemusí.
Ve smoluvě je psané jen to že jsme to zaplatili.
o kauci určitě nejde říkala že je to odstupné za byt, ale zdá se mě to jako nesmysl a nechápu proč nám to nechce vrátit, když sme v byte tě nic neponíčili
Jde o to, co máte napsané ve smlouvě. Pokud je tam psáno, že jste částku uhradili, mělo by tam být napsáno i za co ta platba byla.
@moncca2 píše:
Je tam napsané jen odstupné za byt 20 tisíc kč
odstupne komu a za co? porad to nechapu…
vy jste si pronajali byt od majitele na urcitou dobu, platite tomu majiteli najemne a krome toho jste zaplatili nejake „odstupne“?
By asi bylo zajímavý, vidět tu smlouvu celou. To bude nejspíš pěkná slátanina ![]()
Příspěvek upraven 12.03.14 v 16:48
Na dobu určitou po 3 roky, platíme nájemné a než sme tam nastupovali platili sme odstupné 20 tisíc