Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Někde jsem viděla inzerát s odstupným, jednalo se taky o pronájem. Předešlý nájemník tam dělal nějaké úpravy za své. Ale v tomhle případě tomu nerozumím. Co vám řekla majitelka ke smlouvě? Že vám to vrátí? ![]()
Příspěvek upraven 12.03.14 v 16:50
@moncca2 píše:
Na dobu určitou po 3 roky, platíme nájemné a než sme tam nastupovali platili sme odstupné 20 tisíc
tak to me fakt nenapadlo, ze bych sveho najemnika mohla zkasnout o 20tis jeste nez se vubec nastehuje ![]()
Opravdu to nechápu nejspíš to dám přečíst právničce a ta mě to doufám vysvětlí
@moncca2 píše:
To bude nejlepší.
@moncca2 píše:
Spíš jste právničce měli dát tu smlouvu před podpisem.
Tak peníze se předávali když sme podepisovali smlouvu…ale brali sme to jako kauci že se to bude vracet ale pak nám řekla že nic nevratí
Jenže takhle je spoustu bytu s odstupným a ste tam jen v pronájmu…
Asi tam byl dluh po předešlém nájemníkovi ne? Tady se nabízí přenechání nájmu za odstupné např. 60.000,– bězně. Jde o žádanou lokalitu, a vratné to teda není. Zaplatíš tomu kdo Ti byt přenechává. Buď byt na vlastní náklady zrenovoval a chce za to prachy, nebo dluží na nájemném atd. To je ale čistě dobrovolné. Takové věci se ale probírají před platbou. Kdyby to byla kauce, bylo by to vratné. Takto netuším za co to máte, nejspíš nějaký dobrovolný poplatek.
@moncca2 píše:
Tak peníze se předávali když sme podepisovali smlouvu…ale brali sme to jako kauci že se to bude vracet ale pak nám řekla že nic nevratí
Ona vám k tomu nic neřekla? Neptali jste se?
@evill píše:
Asi tam byl dluh po předešlém nájemníkovi ne? Tady se nabízí přenechání nájmu za odstupné např. 60.000,– bězně. Jde o žádanou lokalitu, a vratné to teda není. Zaplatíš tomu kdo Ti byt přenechává. Buď byt na vlastní náklady zrenovoval a chce za to prachy, nebo dluží na nájemném atd. To je ale čistě dobrovolné. Takové věci se ale probírají před platbou. Kdyby to byla kauce, bylo by to vratné. Takto netuším za co to máte, nejspíš nějaký dobrovolný poplatek.
možná to vaše odstupné je ve stejn výši jako je kauce za byt
než aby se předešlý nájemník handrkoval s pronajímatelem, tak si ji zkásne od svého nástupce
a třebas nový nástupce má ve slouvě, že kauce 60.000 složena
jen úvaha ![]()
@Ali-Ali píše:
tak to me fakt nenapadlo, ze bych sveho najemnika mohla zkasnout o 20tis jeste nez se vubec nastehuje
@moncca2 píše:
jestliže jsi podepsala a zaplatila odstupné, tak Ti to nikdo nevrátí - odstupné se platí např jako dluh po přechozích nájemnících, nebo jim za zhodnocení majetku a pod.. Takže nic. Ve smlouvě bys musela mít napsáno, že je to kauce a vrácena bude tehdy a tehdy (já mám ve smlouvě, že bude vrácena po předání bytu dle předávacího protokolu, pokud bude něco poškozeno, bude z kauce strhnuta odpovídající částka).
Zakladatelko neber to špatně, ale když někomu vysolím 20 tis.,tak mě zajímá, kdy to vrátí, za co to je a chci mít všechno podložené písemně.