Odstupné za byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
12.3.14 16:49

Někde jsem viděla inzerát s odstupným, jednalo se taky o pronájem. Předešlý nájemník tam dělal nějaké úpravy za své. Ale v tomhle případě tomu nerozumím. Co vám řekla majitelka ke smlouvě? Že vám to vrátí? :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.14 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.3.14 16:49
@moncca2 píše:
Na dobu určitou po 3 roky, platíme nájemné a než sme tam nastupovali platili sme odstupné 20 tisíc

tak to me fakt nenapadlo, ze bych sveho najemnika mohla zkasnout o 20tis jeste nez se vubec nastehuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.3.14 16:50

Opravdu to nechápu nejspíš to dám přečíst právničce a ta mě to doufám vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
12.3.14 16:52
@moncca2 píše:

To bude nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.3.14 16:52
@moncca2 píše:

Spíš jste právničce měli dát tu smlouvu před podpisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.3.14 16:53

Tak peníze se předávali když sme podepisovali smlouvu…ale brali sme to jako kauci že se to bude vracet ale pak nám řekla že nic nevratí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.3.14 16:54

Přitom nechápu proč přeci jsou to naše peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.3.14 16:55

Jenže takhle je spoustu bytu s odstupným a ste tam jen v pronájmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
12.3.14 16:55

Asi tam byl dluh po předešlém nájemníkovi ne? Tady se nabízí přenechání nájmu za odstupné např. 60.000,– bězně. Jde o žádanou lokalitu, a vratné to teda není. Zaplatíš tomu kdo Ti byt přenechává. Buď byt na vlastní náklady zrenovoval a chce za to prachy, nebo dluží na nájemném atd. To je ale čistě dobrovolné. Takové věci se ale probírají před platbou. Kdyby to byla kauce, bylo by to vratné. Takto netuším za co to máte, nejspíš nějaký dobrovolný poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.3.14 16:58
@moncca2 píše:
Tak peníze se předávali když sme podepisovali smlouvu…ale brali sme to jako kauci že se to bude vracet ale pak nám řekla že nic nevratí

Ona vám k tomu nic neřekla? Neptali jste se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.3.14 16:58

To nechápu jak jako zaplatím za někoho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
12.3.14 17:00
@evill píše:
Asi tam byl dluh po předešlém nájemníkovi ne? Tady se nabízí přenechání nájmu za odstupné např. 60.000,– bězně. Jde o žádanou lokalitu, a vratné to teda není. Zaplatíš tomu kdo Ti byt přenechává. Buď byt na vlastní náklady zrenovoval a chce za to prachy, nebo dluží na nájemném atd. To je ale čistě dobrovolné. Takové věci se ale probírají před platbou. Kdyby to byla kauce, bylo by to vratné. Takto netuším za co to máte, nejspíš nějaký dobrovolný poplatek.

možná to vaše odstupné je ve stejn výši jako je kauce za byt
než aby se předešlý nájemník handrkoval s pronajímatelem, tak si ji zkásne od svého nástupce
a třebas nový nástupce má ve slouvě, že kauce 60.000 složena
jen úvaha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
12.3.14 17:00
@Ali-Ali píše:
tak to me fakt nenapadlo, ze bych sveho najemnika mohla zkasnout o 20tis jeste nez se vubec nastehuje :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.14 17:03
@moncca2 píše:

jestliže jsi podepsala a zaplatila odstupné, tak Ti to nikdo nevrátí - odstupné se platí např jako dluh po přechozích nájemnících, nebo jim za zhodnocení majetku a pod.. Takže nic. Ve smlouvě bys musela mít napsáno, že je to kauce a vrácena bude tehdy a tehdy (já mám ve smlouvě, že bude vrácena po předání bytu dle předávacího protokolu, pokud bude něco poškozeno, bude z kauce strhnuta odpovídající částka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.3.14 17:06

Zakladatelko neber to špatně, ale když někomu vysolím 20 tis.,tak mě zajímá, kdy to vrátí, za co to je a chci mít všechno podložené písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí