Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji dobrý den,
chtěla jsem se poptat jestli někdo nemáte zkušenosti s odhlučněním podlahy. Máme lino a malá lozí, a za chvíli bude lítat, takže mám menší boje se sousedem! Chtěla bych to tedy odhlučnit at mám klid. Nevíte co koupit??Jestli Mirolen nebo je ještě něco lepšího za dobrou cenu?? ![]()
díky paa
Dává se polystyren Styrodoor, nebo lépe tvrzené desky vaty ORSIL-N, snad jsem to napsala správně
, nebo jiná kročejová izolace. A na to lino nebo koberec. V žádném případě nedávat plovoučku. A nejlépe ještě okolo místnosti dát proužek polystyrénu, či filce, aby se odizolovaly i stěny.
My jsme v třígeneračním rodinném domě (bohužel přízemí). S lidmi nad námi jsme byli dohodnuti, že udělají izolace podlah. Bohužel se na nás vykašlali, žádnou izolaci neudělali, měli tam plovoučku, malé děti a velkého psa, který celý den lítal
. Jako ani tak moc mi nevadily děti (jsem zvyklá od svých a dá se to pochopit), ale ten pes
, pořád mi cvakaly drápky do podlahy, těžké kroky
. Myslela jsem, že ho asi odstřelím
. Naštěstí se odstěhovali do lepšího
![]()
@IIIrca píše:
Přeji dobrý den,
chtěla jsem se poptat jestli někdo nemáte zkušenosti s odhlučněním podlahy. Máme lino a malá lozí, a za chvíli bude lítat, takže mám menší boje se sousedem! Chtěla bych to tedy odhlučnit at mám klid. Nevíte co koupit??Jestli Mirolen nebo je ještě něco lepšího za dobrou cenu??
díky paa
tohle je docela boj s větrnými mlýny ![]()
koupili jsme si byt v novostavbě ve 4. patře, kde bylo také jen lino, takže jsme si pozvali odborníky, aby nám odhlučnili podlahy a dali jsme tedy plovoucí podlahy (12mm) a pod to odhlučňující pěnu (20mm), která dle výrobce pobere skoro 30db a musím říct, že se to o něco zlepšilo, ale pořád slyšíme sousedy pod náma a pokud nemáme pantofle, tak se od nás ozývá dunění… ale určitě se to trochu zlepšilo, nicméně úplně odhlučnit to nejde a můžeš si na podlahu dát, co chceš
řešíme to na každé schůzi vlastníků
a ještě dobrý odhlučnění ti zajistí koberec (ale jde jenom o krokové dunění, prostorový hluk bude slyšet vždy)
Hluk…ten moc není, pokud se teda malá nevsteká
,ale spíš to dunění a jak bylo v prvním příspěvu tak mám aji pejska, takže… ![]()
@IIIrca píše:
Hluk…ten moc není, pokud se teda malá nevsteká,ale spíš to dunění a jak bylo v prvním příspěvu tak mám aji pejska, takže…
KLID MÍT NEBUDEŠ NIKDY, NA KROČEJOVÝ HLUK JE NEJLEPŠÍ KOBEREC, ALE ZASE SE V NĚM DRŽÍ ŠPÍNA, OPRAVDU SE TO NA 100% VYŘEŠIT NEDÁ, VÍM TO OD NÁS Z BARÁKU
Souseda bych poslala někam, měli jsme v bývalým bytě podobný problémy, do obýváku jsme dali koberec, ale stejně to nepomohlo…
Soused chodil dál, dokud si s ním nepromluvil místo mě manžel a nevysvětlil mu, že prcka (tehdy jsme měli jen jednoho) prostě lítat naučit neumíme…
od té doby dal pokoj…
nad náma tam taky lítaly děti, nejspíš i jezdily na odrážedle, což u nás byli tabu… A nikdy mě nenapadlo si jít stěžovat, prostě byt není rodinnej domek…
![]()
Jojo souseda neřešit, ale manžela nemám a hádat se s idiotem pořád nechci, vím že bych ho mohla mít v paži, ale nejde to pro svůj lid to skusím a pokud i to mu nebude stačit tak…má smůlu