Odiska vyplatí se vyřídit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3624
2.5.25 18:01

Odiska vyplatí se vyřídit?

Hezký den, po téměř 20 letech mě čeká téměř každodenní dojíždění do práce autobusem. Mám staženou aplikaci moje DPO, a je tam možnost si vyřídit Odisku do mobilu. Můj dotaz je, jaká tam je sleva na jízdné, vyplatí se vyřídit? Když občas jedu autobusem, je výhodnější platit platební karotu, je s Odiskou ta sleva ještě větší? Nebo je výhodnější koupit např. nějaký měsíčník? Vím, že kdysi to tak fungovalo, ale od střední školy jsem nikam nedojížděla, tak netuším, jak to je dnes. Omlouvám se za možná hloupý dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.25 18:10
@Katuskka píše: Více

tak pokud budeš jezdit pravidelně, každý dej, je lepší koupit „měsíčník“. Po Ostravě a okolí jsou to zony, na měsíc nebo na rok. Mám dojem, že ty mezi zrušili. Na odisku je i sleva třeba přestup tramvaj - autobus meziměsto (pokud platíš a nemáš zonu).

• Citovat
  • Upravit
8372
2.5.25 18:26

https://www.dpo.cz/…uhodobe.html

Tady se můžeš podivat jak vychází dlouhodobé jízdné. Předpokládám, že cenově ti to vyjde mnohem levněji než kdybys každou cestu platila kartou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ake
2.5.25 18:30

Je to výhodné. Ceny které jsou uvedené na IDOSu platí jen pro odisku. Proto jsem se divil když jsem jednou platil ve vlaku v hotovosti a cena byla vyšší (pokladna ve stanici byla zavřená). Jo ale nesmíš ji zapomenout. Když si koupíš měsíčník a nemáš ji u sebe stejně je ti to k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
1908
2.5.25 18:35

@ake pokid se nepletu, pokud má měsíčník a zapomene ODISku, tak pokud ji chytí revizor, tak neplatí pokutu, jenom nějaké symbolické „odškodné“ v řádu desítek korun, aspoň to tak kdysi bylo. Každopádně určitě se vyplatí, může ji pak využívat nejenom pro dojíždění do práce. Jo a @Katuskka zjisti si, jestli ti zaměstnavatel nepřispívá na dopravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ake
2.5.25 18:43
@Sue2008 píše: Více

Pokud by to tak bylo, pak bych se mohl informovat na DPO. Mohlo by to předejít stresu, já se OV vyhýbám 25 km daleko.

• Citovat
  • Upravit
3624
2.5.25 18:51

@ake @Sue2008 proto mám v plánu si tu odisku vyřídit v telefonu, tím pádem i ten měsíčník má člověk tam a bez telefonu většinou z domu neodejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.5.25 18:54
@izabe píše: Více

Nejsem přímo z Ostravy, budu jezdit z Nového Jičína do Valašské Meziříčí, ale i tady budou ty měsíčníky určitě fungovat, ale i tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.5.25 18:57

@Katuskka
Pokud si chceš koupit “měsíčník”, potřebuješ mít odisku. Tu můžeš mít buď jako plastovou kartu nebo virtuální (bohužel nejde mít oboje). A pak v té kartičce budeš mít ten “měsíčník”.

Záleží teda odkud kam budeš jezdit a jak často.
Já platím za rok 4 400,– pouze základní Ostravu, ale jezdím 10× týdně. Kdybych si měla “kupovat” jízdenky, vyjde mě to na 15 600,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.5.25 18:58
@Katuskka píše: Více

U toho bacha. Byla jsem svědkem, kdy slečně aplikace nejela a tím pádem se neměla jak prokázat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8372
2.5.25 19:03
@ritterqa píše: Více

Taky jsem to chtěla napsat - mobil je super věc, ale občas má tendenci nefungovat v tu nejhorší dobu :lol: proto mám raději odisku plastovou než v mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.5.25 19:04

No, to se samozřejmě může stát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.5.25 19:05

Tak to je teda rozdíl, to se opravdu vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
2.5.25 19:06

@ake je to 40 kč a týká se nepřenosná časové jízdenky (tj měsíčník), musíš to do týdne doložit. @Katuskka tak to si stejně budeš jízdenky kupovat u řidiče, takže se nestane, že najednou při kontrole zjistíš, že nemáš odisku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3523
5.5.25 13:36

Měsíčník se určitě vyplatí než každý den pípat. Já si teď zařídila měsíčník na platební kartu, takže jsem ODISku ani vyřizovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat