Nemôžem si nájsť prácu

Ninka122
28.4.25 20:18

Nemôžem si nájsť prácu

Vopred sa ospravedlňujem, ak tu táto otázka nepatrí, ale nemám nikde inde účet, iba tu.

Už skoro rok si neviem nájsť zamestnanie. Hľadám na Slovensku. V oblasti, kde žijem, sa práca nájsť dá. No pripadám si, že chyba je vo mne. Hľadám prácu úplne vo všetkých odvetviach, ale ani pohovor mi neponúknu. Mám pekne a zaujímavo vyplnený životopis, snažím sa konaktovať aj firmy, ktoré nemajú zverejnené pracovné ponuky (tých boli desiatky). Dokonca som sa pýtala už aj v Kauflande alebo v Bille a bola som si istá, že tam ma určite vezmú a nie..berú iba študentov. Už som rozhádzala aj inzeráty kade tade, že ponúkam prácu v tom, čo som vyštudovala za minimálnu mzdu a opravím napríklad diplomové práce alebo iné texty. Ozval sa mi jeden zákazník a od vtedy nič. Stratila som nádej, vieru v samu seba a už som úplne rezignovala a prácu už asi mesiac vôbec nehľadám. Trápim sa pre to celé dni..čo by ste mi, prosím, poradili? :srdce: ďakujem vopred, prijímem každú radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16274
28.4.25 22:18
@Ninka122 píše: Více

Že máš pěkný životopis si myslíš ty, nebo to někdo kontroloval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ninka122
28.4.25 22:33

@Dahlia0409 myslím si to ja a som o tom presvedčená, pretože mám skúsenosti s písaním článkov a viem, ako všetko prispôsobiť v životopise tomu hľadanému zamestnaniu. Ale dostala som aj pochvalu na jednom pohovore v pracovnej agentúre, že ich zaujal môj motivačný list.

• Citovat
  • Upravit
16274
28.4.25 22:34

Že je zvláštní, že se mnohdy vůbec neozvou :nevim: Buď máš na ně vyšší vzdělání, nebo v jiném oboru, než sami požadují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ninka122
28.4.25 22:36

@Dahlia0409 je to možné. A som hlavne bez praxe v danom odbore. Mám titul Bc. Netušila som, že s takým titulom je problém zamestanť sa aj v obyčajnom obchode.

• Citovat
  • Upravit
16274
28.4.25 22:39

Tak na některých místech tě s vyšším vzděláním nevezmou. Příklad třeba někam do fabriky, když jsi Bc, je to pro ně zbytečně moc. Nebo praxe jinde, než oni vyžadují, atd :nevim: A praxe v oboru se nedá nikde sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
28.4.25 22:52

Na pokladni si uprav zivotopis, vypust VS a ty pracovni zkusenosti dost zlehci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
29.4.25 05:26

Jako kdyby měl někdo něco vystudovaný a cpal mi to, že to pro mě bude dělat za minimální mzdu, tak automaticky CV hodím do koše, jelikož to smrdí problémem, kterým se nechci zabývat.

Evidentně jsi tvorbu CV s nikým nekonzultovala a myslíš si to podle sebe. Když se hlasis na dělnické profese, tak je dost blbý tam mít psanou VŠ, jelikož to automaticky znamená, že při první lepší příležitost uteceš a to zaměstnavatel nepotřebuje.

A mít Bc. Není žádné terno, nepíšeš ani v čem? Jak jsi na tom s jazykama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.25 09:07

Pokud hledáš práci už rok a nedostaneš se ani na pohovor, něco je špatně. Nejspíš v životopise, v komunikaci nebo v celkovém dojmu, který zanecháváš. Že „berieš čokoľvek aj za minimálnu mzdu“ možná myslíš dobře, ale zní to zoufale.. a zoufalství odradí každého personalistu.
Já osobně mám VŠ vzdělání, pracuji na plný úvazek a k tomu brigádu… administrativu večer a o víkendech, mohla bych mít i třetí, víc manuální o víkendech, ale časově to nemám už šanci dát.
Takže práci si najít lze, ale člověk musí působit, že ví, co dělá, má nějaký směr a není to jen hokus pokus.

Moje rada…

• Vyhoď ze slovníku věty typu „vezmu cokoliv za minimum“.
  • Zaměř se na něco a nechoď všude, ale tam, kde máš co nabídnout.
  • Nech si zkontrolovat životopis někým nezaujatým.
  • Uprav styl komunikace, musíš působit jako člověk, kterého stojí za to zaměstnat, ne jako ten, kdo žebrá o šanci.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.25 09:39
  • doplnim konkrétně k tomu „opravuju diplomky a jiné texty“ dneska dělá každý třetí. Já jsem třeba opravovala kamarádkám bp a dp a absolven. práci atd taky – a zadarmo. Takže pokud za to chceš peníze, musíš do toho dát mnohem víc. Nestačí jen napsat, že to děláš. Lidi zajímá, proč právě ty, co přesně nabízíš, jak rychle a za kolik.

Kdybys napsala :"Opravím diplomku do 2 dnů, gramatika, styl, konzultace levně a rychle.“,tak to taky vyzní jinak. Dej si inzeráty na víc míst, připrav si ukázku opravy nebo reference. A hlavně nepůsob zoufale. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ninka122
29.4.25 11:46

Veľmi ti ďakujem za rady, nenapadlo mi nikdy takto uvažovať, asi mi to nie je vlastné. Na pohovoroch sa vždy snažím byť uvoľnená a sebavedomá. Lenže ja nemám žiadne výnimočné vlastnosti, dokonca ani angličtinu neovládam, lebo ju nemám rada, ani vodičský preukaz nemám a podľa mňa aj toto rozhoduje. Škoda, že nemôžem mať svoj vlastný názor alebo presvedčenie, ale musím nasilu robiť, čo nechcem (napríklad vlastniť auto a nemôcť chodiť autobusom - aj to mi bolo na pohovore vytykané). Skúsim upraviť aj tie inzeráty.

• Citovat
  • Upravit
16274
29.4.25 11:50

Nechápu, jak jako nemůžeš mít svůj názor? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ninka122
29.4.25 12:10

@Dahlia0409 že ma niekto nezamestná iba z toho dôvodu, že nemám vodičák a cestujem verejnou dopravou. Už mi to bolo na jednom pohovore povedané, že sa boja, že budem tým pádom meškávať do práce, čo je hlúposť a aj som im to podrobne vysvetlila. Tak isto je to s tou angličtinou. Jednoducho nemám rada jazyky, nemám na nich hlavu, aj keď mám absolvovanú maturitnú skúšku B1 z angličtiny, ale nepoužívam ju. A teda nemám čo ponúknuť. Som dobrá akurát tak v slovenskom jazyku a snažím sa kontaktovať kvantá inštitúcií, ktoré s tým súvisia, ale ani tam som neuspela. Snažím sa pôsobiť vždy vyrovnane a milo. Už mi kleslo aj sebavedomie a rezignovala som na nejaké neustále naháňanie práce a bez výsledku.

• Citovat
  • Upravit
41141
29.4.25 12:16

tak on ten přístup „nemám co nabídnout a měnit nic nebudu“ na pohovorech asi moc neoslní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat