Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
od vcerejska me trápí kontrakce. Nejdřív byly po 20 minutách, pak po 15 to jsem se šla naložit do teplé vany tam neustaly spíš se zkrátily na interval 10 minut. Nic řekla jsem, že si jdu lehnout přes noc nic. Jen neustálá bolest podbřišku. Dneska ráno ta sama bolest jako v noci.
Nevím jestli jet raději do porodnice na kontrolu nebo to zkusit pretrpet?
Já to měla stejně, jela jsem se nechat zkontrolovat a za dvě hodiny byl malej na světě ![]()
@tenerife kolikaty jsi tyden??
Tohle jsou poslicci
nahrej si neco teplyho (pecky z tresni, vaška, ryzi…cokoliv) a vlez si s tim do postele a uvidis. Bud to prejde nebo se zo rozjede.
Pokud normalne citis pohyby a jine problemy nemas je navsteva porodnice zbytecna.
Zalezi na Tobe ![]()
Pokud se rozhodnes vyrazit tak ale pocitej s tim, ze si te tam treba nechaji na pozorovani a pripadne do toho zacnou i stourat i kdyz mnohdy zbytecne ![]()
Po 5 minutách kontrakce tak jsem raději jela a zrovna si mě tam nechali. Raději bych jela, při nejhorším tě pošlou domů
To samé i já, rodila sem tak 8,5hod, než malý vykouk a do poslední chvíle mi dr tvrdila že musí být kontrakce do celého břicha no kdybych na tu kontra čekala…
jed se nechat zkontrolovat, přeji hodně štěstí a rychlý porod pokud to je ono ![]()
@tenerife jsem to mela stejne.. 1.den kontrakce po 20minutach, 2.den po 15minutach a k veceru se zkratily na 10minut, 3.den jsem sla mela poradnu, monitor a uz jsem byla otevrena - to bylo cca 13:30 a ten den se mala ve 21:29 narodila
Takze ja bych ted uz frcela a jeste jestli mas uz TP - se Te to rozjede a nestihnes se tam dostat
Pokud jeste nejsi pred TP nijak blizko - tak bych jela jeste rychleji.
Toz - hodne stesti
![]()
jsem 37+1 dvojčata.. Právě jsme měli už jednou poplaach v 34 tt, ale tohle je jiný. Ty stydky kosti mě bolí furt. Jenže tahle bolest jde od pupiku dolů. Jakoby jak je nahmatatelna deloha tak hlavně tam. I to bricho tvrdne. A pohyby právě teď ráno nějak necítím ![]()
takže myslíte raději vyjet?
mám pred sebou císaře na příští pondělí a tak bych nerada něco zanedbala. Normálně rodit prý nepůjdou. KP a pricna poloha
Jsi v krásném vysokém týdnu na dovjčata. já osobně bych jela i jen proto, aby je zkontorlovali a řekli ti. Navíc, pokud máš u dětí polohu na císaře, tak je lepší tam bý dříve, než aby se ti to zbytečně rozjíždělo.
@tenerife - no v tomto tydnu s dvojcatama už bych tam byla davno
. Ja tedy jela pokaždé při první známce k porodu a vždy me tam nechali. Kdybych čekala ne nejaké pravidelne kontrakce rodim v aute. Ale u každého jinak.
@tenerife píše:
@quinnyjsem 37+1 dvojčata.. Právě jsme měli už jednou poplaach v 34 tt, ale tohle je jiný. Ty stydky kosti mě bolí furt. Jenže tahle bolest jde od pupiku dolů. Jakoby jak je nahmatatelna deloha tak hlavně tam. I to bricho tvrdne. A pohyby právě teď ráno nějak necítím
takže myslíte raději vyjet?mám pred sebou císaře na příští pondělí a tak bych nerada něco zanedbala. Normálně rodit prý nepůjdou. KP a pricna poloha
hele, jestli jsi 37+1 s dvojčatama, která jsou KP - tak to raději do porodnice jeď co nejdřív. Zvlášť, pokud necítíš pohyby tak, jako doposud. Děti mohly sestoupit už níž a chystat se k porodu (a proto je už necítíš, tak jako dřív). No a jestli se ti rozjíždí porod, tak v tvém případě bych chtěla být pod dohledem lékařů co nejdřív.
Přinejhorším tě pošlou znovu domů… Ale budeš mít aspoň klid, že je vše v pořádku.
Určitě jeď!
@tenerife Určitě jeď. I kdyby to k porodu nebylo, je lepší to zkontrolovat, protože podle mého doktora je třeba při dlouhodobých kontrakcích kontrolovat i dítě. A když čekáš dvojčátka, tak se to možná už opravdu blíží! Hodně štěstí!!! ![]()
Jak píšou holky, určitě bych na kontrolu jela, zvlášť když jsou miminka v takových polohách, že nepůjdou ven přirozeně…držím palce ![]()
@tenerife, kvůli plánovanému cisaři bych rozhodně jela (možná už včera) ![]()
@tenerife A ještě čtu tu polohu miminek. Honem do porodnice!!! Já měla plánovaný císařský řez, dostala jsem kontrakce dřív a přijela jsem za pět minut dvanáct.