Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mam 6m syna a premyslim, jestli ho dat do sportaku nebo nechat zatim v korbicce - mam quinny zapp. Maly leze, kdyz ho posadim, tak sedi, ale sam.ho moc neposazuju, sam se jeste neposadi. Ale na kline haca hezky. Je pevny a ma vydrz. Co myslite? Odkdy jste davaly vy? Nerada bych mu ublizila, ale zas on by se asi uz rad dival, kdyz jsme venku..
My jsme ve sportˇáku asi 2-3týdny a není nad něj
!!!Malá taky ještě sama nesedí, ale můžeš přece polohovat! Mám ji v polosedu a když usne, tak ji dám hned do rovinky! Pozoruje svět a v korbičce už byla opravdu nuda…
Tak hurá do něj!!!
Já jsem dala malou do sporťáku když sama seděla a v hluboké korbě se přitahovala do sedu aby viděla ven.To měla tuším 7-8 měsíců.
Pokud si sám nesedne rozhodně neposazovat, takže do sporťáku dát můžeš, ale jedině do lehu, pokud ti teda jde sporťák polohovat. ![]()
Pokud jde sporťák do lehu, tak nevidím rozdíl mezi lehem v korbě a lehem ve sporťáku. Můžeš ho tam trochu napolohovat, s posazováním bych ještě vydržela. Pokud tedy sporťákem nemyslíš Quinny Zapp, ten pro půlroční mimino není ani omylem, pokud nemáš ten polohovací.
Tak malej šel do sporťáku v 7měsících. Sám ještě neseděl, takže v něm pouze ležel, ale líbilo se mu tam víc, měl větší rozhled ![]()
Malá mi taky sedí na klíně, ale do spotáku ji ještě nedávám, když chce vidět dám ji na bříško a sundám látku z boudičky má tam sitku může se dívat ven
Šli jsme do sporťáku v 5 měsících a to proto, že syn je téměř letní a na zimu se mi do korby ve fusaku už nevešel. Každopádně máme sporťák do úplného lehu, takže dokud sám neseděl, tak jezdil na ležáka, později (asi od 8m.) v polosedu, protože na ležáka už řval jak tur a přestalo ho bavit koukat do nebe. Sedí sám od 9m. Pokud máš sporťák polohovací, nevidím v tom problém, ale dítě bych sama neposazovala.
Ja bych sportak dala do co nejvic lehu, stejne z nej uvidi vic jak z korbicky a bude spokojenej. Malej sel do sportaku v sedmi mesicich, kdybych mela cekat, az si zacne sedat, to bych se nacekala - zacal si sedat az v deseti mesicich. Ja cekala s prechodem z korbicky co nejdyl, protoze mi v ni vzdycky krasne usnul. Jak jsme presedlali do sportaku, tim, jak je vic videt, se vic zabavil a uz v nem nespal. Tak mi to pak trochu zprehazelo denni rezim, s korbickou jsem jezdila, kdyz mel malej spat, se sportakem v jinou dobu.
Já dávám od 4 měsíce, leží tam, a mám jistotu, že nevypadne, tak ho tam přivazuju. Občas ho trochu zvednu, aby viděl.
Ale zappky se nedaji olohovat, tak urcite jeste ne!!! Pokud nemas ty xtra.
@Loll presne tak!!! Ja mam taky zapp ale chstam se ji tam dat az tak v roce. Jinak jsem si k nemu bjednala tu xtra sedacku na drobne popojizdky az mam lehke golfky do auta. Jinak klasickej sportak mam polohovaci do lehu.
Jezis, ja to popletla, mam buzz a ten polohovaci je. Tak hned po dovce-jedem do hor-dame sportak.
Jeee koukam ze se to tu Quinny jen hemzi
pridam svou trosku do mlyna…sli jsme do sportaku Quinny Speedi v necelych 6mes, poridila jsem do nej zmensovaci vlozku, ktera jeste o neco vic zmirnila polosed vice do lehu a je to super:) obvzlast na leto..akorat ted jak je mu 7mes obcas me stve, kdyz na nej kouknu (speedi je jen posmeru jizdy) tak zveda hlavicku a kouka kolem-jako ze ji zveda krcnimi svaly, mam obavy aby si je nejak neposkodil, vzdycky ho pritlacim zpet ale zachvili zas kouka…jinak teda jeste nesedi…na brisku je porad, zveda se na rucickach, i na jedne, v druhe hracku a tak nejak se divne plazi-spis se toci kolem dokola…par dni spulil zadek nahoru, daval kolinka pod sebe ale ted uz tak tyden jsem ho to nevidela udelat
snad si na to vzpomene…k mudr jdeme az v 8mes…tak snad se do te doby rozlezeme…jinak jakekoli quinny doporucuju, a sportak proste kdyz jde polosed/pololeh tak proc ne… ![]()