Od kdy vaše děti umí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
17.1.16 16:08

Kamila v březnu ji bude 5.
Na kole jezdí, ale má ty přídavný kolečka, říkala jsem si, že najaře ji začnem učit bez. Na ledních bruslích ještě nestála(nemáme kluziště v místě, tak nás to tolik netlačí. Na sánky a pekáč chodíme(pokud není nemocná, ale lyžovačku si s náma neužije. I když bydlíme vesměs v podhůří, tak nás zimní sporty nijak neberou a nemá to kde pochytit. Plavání, no, to na tom mohla být líp, máme poměrně velký bazén a dávala to s rukávkama(potopit se bojí) jenže v létě se potopila a nadechla pod vodou, tak tohle léto se zase bála, takže jsme stále na rukávcích a bez jsme netrénovali. Kolečkové brusle, dostane letos k narozkám tak budem zkoušet.
Ano, i já mám kamarádku, kde její stejně stará holčina ovládá kdejaký sport, má výdrž až čučím, ale zase tolik nedává písmenka a slabiky. Prostě myslím si, že netřeba ty děti někam honit. Tak se třeba v pěti naučí jezdit na kole i inlinech během měsíce a nebude to muset trénovat několik měsíců. Bych tyhle věci nehrotila, všechno doženou :kytka: Jen ty keci někdy poslouchat, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.1.16 16:20

Lyze plus minus 2 roky, podle toho jak vysla zima, nekdo jeste nemel dva nekdo mel 2,5. Plavat chodi od mimina, brusle od tri, kolo bez kolecek 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.1.16 16:26

Jo a jeste bych dodala, ze to rozhodne neno o tom, ze to v tom veku umi, ale ze v tom veku zaciname. Proste je ucime to co sami umime. Nekdo je sikovnejsi, nekdo min (myslim deti, i vlastni jsou na tom ve stejnem veku kazde jinak). Nesportujici rodina zas dela (i uci deti) neco jineho o cem nase deti (a dost mozna i my) nemaji ani paru.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.1.16 16:27

@Uju Ahoj dávám za pravdu, není co řešit, pokud se nejedná o nějakou věc, kterou by vyloženěně mělo dítě v daném věku už umět…říkám to proto, že mám v okolí chlapečka stejně starého s mým a je asi tak o rok nazpět. Zato když ho hodíte do bazénu, přeplave ho s hlavou pod vodou z jedné strany na druhou.Je to sice jediné, v čem vyniká, ale to stačí, aby všichni čučeli :-))Náš než si sundá rukávky, tak mu bude tak min.8 počítám :-)) Jinak já třeba neumím lyžovat dodnes(kopec sjedu ale že bych to uměla…ehm)Takže komentáře že by to dítě mělo umět už ve 4 nebo pěti nebo kdykoli jsou pitomé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.1.16 16:44

Naši starší mají skoro 6, a 4 roky, a teda postavit je na lyže, asi by ječeli, na bruslích to samý.. jsou to poseroutky. starší tuhle jel z trochu ětšího kopce na saních, a ječel jak pavián :) ale na bruslích nejezdím ani já, a lyžovat teda umím, sjela bych i mírnější černou, ale nějak dobrá nejsem, spíš pomalá..na učení si netroufám…teď už jsme taky dost dlouho nelyžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.1.16 16:59

Synovi jsou 3. Plave trochu sám od cca 2,5 roku, ale má ještě pěnový pásek kolem sebe. Lyžovat teď začal, zatím byl jen 2× ve školičce. Nedávno jsme pořídili kolo, ale má stále kolečka. Určitě to časem přijde. Spíš myslím víc záleží na rodičích, zda lyžují, jezdí na kole, tak k tomu potom vedou i děti, aby to mohli dělat společně. Myslím, že nemá význam, když rodiče nesportují, tak do toho děti nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.1.16 17:09

@Sára 1 Jsem rozhodně pro, aby si děti užily co nejvíc sportů. Jako učitelka musím říct, že spooousta dětí vidí poprvé bazén ve 2.třídě, když je výcvik. Brusle, lyže znají z obrázků. A né vždy to znamená, že jsou to zanedbané děti, nebo nešikovné. Vlakem se mnou jelo dost dětí poprvé v 5.třídě. Kino? Totéž. Jen v rodině nikdo nelyžuje, nebruslí. Třeba chodí pěší tury, jezdí na kole. Není přeci nezbytně nutné, aby tvoje dcera musela tohle všechno umět v daném věku.
Podotýkám, že nejsem speciální škola :) Klasická základka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.1.16 17:43

Jezdí na kole „16“ bez koleček cca. od tří a půl. Lyže a brusle nejsou kde, ale jestli zamrzne, tak koupím aspoň „kačenky“ na boty. Ale vždycky byla motoricky šikovná, tak myslím, že by zvládla i lyžování, jen nejsou prachy ani čas. A „plave“ s rukávkama, celé léto jsme na chatě a z vody nevyleze. Nebojí se ani na hloubku, loni jí vadila voda v očích, teď už ne, takže příští léto (necelých 5) budeme trénovat potápění a normální plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.1.16 18:13

Tak myslím, že okolo těch 3-4 let se určitě některá z těchto aktivit dá minimálně vyzkoušet. Děcka dneska jsou mnohem méně fyzicky zdatná, protože nelítají tolik venku, tak to je potřeba trochu podporovat.
Dcera uměla ve 2 letech na koloodrážedle a tříkolce, ve 2 a třičtvrtě na kole vel.12 bez postranních koleček. Brusle zkoušela půjčené na jaře ve 2,5 letech a potom v zimě brusle na led a lyžování, to jí bylo 3 a čtvrt. Letos také určitě zkusíme zimní sporty a možná ji na den dva hodím instruktorovi lyžování. Umí už pěkně na kole ve. 16 a také na kolobrndě s velkými koly, kterou dostala ke 4. narozeninám. Jinak samozřejmě momentálně vede ježdění na lopatě a bobování. :D Plus na jaře koupím určitě rostoucí inline brusle, možná i z bazaru.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.1.16 18:16

Pardon 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.1.16 18:36

Joo a plavání jsem zapomněla. Chodila bych s ní častěji, ale obě v nejbližším bazénu klepeme zimu. Ona navíc na sobě nemá ani gram tuku. Ale když jedeme do nějakého aquaparku, tak v pohodě plave s pěnovým pásem. Vadí jí voda v očích, ale jezdí na skluzavkách a tobogánech. Jen se nechce potápět, ale to časem. V létě si vodu hodně užívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
17.1.16 19:00

Od 2,5 let kolo po rovině. Lyže, plavání ani brusle nee. Nechci to zkoušet takhle brzo. To fakt umí nějaké takhle malé dítě plavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.1.16 19:08

Právě, když se dětem nezačnou dávat žádné plavací pomůcky, tak umí plavat klidně ve 3 letech. Viděla jsem takové děti na vlastní oči. Kyyby mě to dřív napadlo, tak dceři také nic nedávám, max. ten podpůrný pás, který přidrží jen lehce. Ale určitě se musí chodit plavat častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.1.16 19:30

@kubee Obecně souhlasím, jen teda podotýkám, že se sportovními aktivitami se třeba za mého mládí obecně začínalo později (pokud to nebyla echt sportovní rodina), vzpomínám tak na 5. - 6. rok. Mám dojem, že to bylo dané i tím, že se dětská kola, lyže apod. pro mrňata blbě sháněly a asi byly i relativně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.1.16 19:50
@Knihomyš píše:
@kubee Obecně souhlasím, jen teda podotýkám, že se sportovními aktivitami se třeba za mého mládí obecně začínalo později (pokud to nebyla echt sportovní rodina), vzpomínám tak na 5. - 6. rok. Mám dojem, že to bylo dané i tím, že se dětská kola, lyže apod. pro mrňata blbě sháněly a asi byly i relativně drahé.

Ano, kola určitě nebyla tak malá, jezdilo se na tříkolkách. Já jsme kolo měla až někdy na základce. Zase neříkám, nějak to přehánět, umět všechno před nástupem do školy :lol:, ale fakt když to vezmu, jak dřív lítala děcka venku v tlupách. Běžně holky uměly hvězdy, lezlo se po stromech apod., to už i na vesnicích moc není, natož ve městě.
Dcera je navíc hrozně vytáhlá a všimla jsem si asi před rokem, že má horší postoj těla, vypouklé břicho a lopatky. Dřív byla jako pravítko. Dívala se na ni zběžně doktorka a říkala, že na rehabilitace nejdřív v 5 letech. Tak jsem zvýšila aspoň přísun sportovních aktivit a zdá se mi, že se pěkně srovnává. Jelikož se hodně může zhoršit postoj těla při nástupu do školy, tak to chci pohlídat. Dceru obecně pohyb naštěstí hodně baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí