Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak taky záleží, jak moc to k lyžování,… atd táhne vás. Pokud nelyžujete, nemá to smysl. NAše 4letá je opatrnější. Ještě jezdí na koloodrážedle, šlapací plánuju na jaře. Lyže letos poprvé a brusle už loni, ale jen na zkoušku. Ono se nesmí moc hrrrr.
Sousedka děti do všeho taky děsně žene, až je mi jich líto. Sjede s nima každou akci… zdá se mi to přehnaný.
@Sára 1 píše:
Mám dceru, které budou 4 roky. Když byla miminko, tak jsem neustále poslouchala od tchyně, co neumí a měla by umět, proč nedělá tohle a támhleto… Teď už se kupodivu nechová tolik jako nejchytřejší u druhého dítka. Asi zapomněla.Bylo to dost nepříjemný, protože to bylo pořád dokola. Takže jsem byla ráda, když je teď klid. No a přišla si tím kamarádka (o dost mladší) a poslouchám to každou chvíli. Proč nejezdí na kole, támhleta to umí a jsou jí 2 roky, proč nelyžuje, proč nejezdí na bruslích, proč neplave? A tak se ptám - odkdy vaše děti tyto činnosti uměly? Brusle ani lyže jsme ještě nepořizovali. Teď bobujeme a sáňkujeme, kouličkujeme a stavíme sněhuláky (aby to nevypadalo, že prostě jen sedíme doma na zadku).
kámošce do toho nic není
můj kluk na bruslích stál poprvé v 7, měl k tomu odpor, na lyžích poprvé minulý rok (9 let), to ho bavilo, ale pokud nepojede k babi, má prostě smůlu, tu mu to dopřát nemůžu.. na kole jezdil od 4 a hrozně se bál
mrně zatim nic, i když stejně stará dítka od známých jezdí na odrážedlech atd.. my ještě nezkoušeli - doma nemožno, venku sníh. To samé boby - proč ho mam na tom vláčet, když je mu líp v kočáru ve fusaku - venku odmítá chodit.
![]()