Odmítá chodit, šílený scény... jsem zoufalá

Anonymní
28.5.23 14:02

Odmítá chodit, šílený scény... jsem zoufalá

UPRAVUJI: DOMA CHODÍ NORMÁLNĚ V POHODĚ…
Prosím vás, obracím se zde už ze zoufalství…
Dcera 2,5 roku odmítá chodit, vždy popojde opravdu pár metrů a tím to končí… Natáhne ruce že chce chovat a pokud jí nevezmu, nepůjde… Šíleně brečí, začne se tím pláčem dusit a zvracet, takže jí nakonec vzít prostě musím…
A kdybych se snažila aby prostě šla, tak to nejde, opravdu má extrémní záchvaty při kterých bohužel až zvrací…
Nevím co mám dělat, nikdy jsem to u nikoho neviděla aby dítě odmítalo takhle chodit…
Nemůžeme na výlet ani na procházku…
Začala chodit později až v 19 měsících…
Nepomůže ani kočárek pro panenky ani motorka, protože nakonec neseme oboje…
Nevím jestli je to vůbec normální a jak to řešit… Zda jí něco nebolí ale,,auví,, neříká, takže tomu opravdu nerozumím a jsem tedy už vyřízená… Děkuji za rady, doufám že to nemůže být něco vážného :(

Příspěvek upraven 28.05.23 v 14:17

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pet p
28.5.23 14:03

A jak dlouho to trvá, že odmítá chodit?

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.5.23 14:03

Neurolog, ortoped a fyzio…. A včera bylo pozdě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:07
@Janli píše:
Neurolog, ortoped a fyzio…. A včera bylo pozdě.

Cože?? Ale ona normálně chodí doma, běhá hraje si… ale jakmile máme jít jakoby procházku tak prostě NE…
Na fyzio byla když začínala chodit, museli jsme cvičit…
Na neurologii byla též ale to bylo kvůli nočním děsům a vše bylo ok :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:09

@pet p
Nikdy nechtěla chodit jakoby procházkou…
Neujde sama ani půl km…
Doma normálně chodí, nebi venku na zahradě…

• Citovat
  • Upravit
37275
28.5.23 14:10

Netlačí ji boty? Zkoušela chodit v těch co má na ven i doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.23 14:10
@Anonymní píše:
Cože?? Ale ona normálně chodí doma, běhá hraje si… ale jakmile máme jít jakoby procházku tak prostě NE…
Na fyzio byla když začínala chodit, museli jsme cvičit…
Na neurologii byla též ale to bylo kvůli nočním děsům a vše bylo ok :(

A proč to nenapíšeš hned, že doma chodí normálně? Možná jí vadí boty, možná se bojí….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:15

@JancaS84
Ať má jakékoliv boty, tak nechce… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:19

@Janli
Ať má jakékoliv boty, tak chodit odmítá…
Jinak dostala teď takové pantoflíčky a chce je pořád nosit, doma v nich normálně chodí a když jdeme ven, tak ne… :(

• Citovat
  • Upravit
37275
28.5.23 14:22
@Anonymní píše:
@JancaS84
Ať má jakékoliv boty, tak nechce… :(

A ani když pak třeba dojdete na hřiště tak si tam nechce hrát?
Jako naše děti to taky zkouší, ale teda jen na tatínka protože ví že on je vezme. Na mě to neplatí. To ať si klidně řvou.
Ale neřvou mi teda tolik až by se poblili. To je blbý.
Jestli máte zahradu tak bych to asi teď úplně nelamala přes koleno a byla tam. Třeba ji to časem přejde.
Nějakou kamarádku se stejně starým dítětem nemáš, že by si hráli spolu na zahradě a pak jste zkusili jít ven aby viděla u toho druhýho že to nic není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
28.5.23 14:23

A ven v kočárku nebo nosítku, to je v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:27

@JancaS84
Když se dostaneme na hřiště, tak tam je v pohodě, nebo se sestry dcerou na zahradě taky běhají, hrají si a dovádí… ale jakmile máme dojít třeba k doktorce, kterou máme opravdu pár metrů od baráku, tak je problém…
Snažím se motivovat, řeknu že půjdeme na zmrzlinu atd a tak se teda snaží a jde ale za chvilku zase zkouší… Takže jí neustále přesvědčuji… je to opravdu náročné, rádi cestujeme a jezdíme do přírody ale s dcerou to bohužel nejde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.23 14:30

@pet p
Kočárek jsem dala pryč ve 2 letech, měla jsem sporťák a už byl celkem malej a byla tam chudák jak sardinka tak šel…
Ale v nosítku je pravda že už taky nechde být… sice ho nepoužíváme ale když jsme to chtěli zkusit, tak nechtěla a to v něm byla jako mimčo často…

• Citovat
  • Upravit
1491
28.5.23 14:31

Syn taky tak nakonec zjistili autismus a hypotonii svalů takže proste nemá takovou vydrž zkusila bych ji nechat vyšetřit na ortopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
28.5.23 14:33
@Anonymní píše:
@pet p
Kočárek jsem dala pryč ve 2 letech, měla jsem sporťák a už byl celkem malej a byla tam chudák jak sardinka tak šel…
Ale v nosítku je pravda že už taky nechde být… sice ho nepoužíváme ale když jsme to chtěli zkusit, tak nechtěla a to v něm byla jako mimčo často…

Aha, tak to já používám kočárek ještě ve 3 letech :-) Nehrotila bych to, když normálně běhá na zahradě i doma. A ven vozila v kočárku. Ale pro klid si můžeš zavolat pediatrovi a zeptat se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML