Odmítá látkové plínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
352
24.10.12 13:38

Odmítá látkové plínky

Ahoj, syn-17 měsíců absolutně začal z ničeho nic odmítat látkové plínky, dá se říct, že ze dne na den, a to je na ně zvyklý cca.od 3 měsíců. Používám all in one-sweet monkey a pop in. Když vidí, že beru do ruky látkovku, začně příšerně řvát a brát mi to z ruky, když vezmu pampersku, uklidní se a je to ok. Když se mi podaří mu nasadit látkovku, furt se snaží si ji sundat a brečí, takže mu ji nakonec vždycky sundám. Do látkovek jsme investovali nemalé peníze, tak me to celkem štve, že mi teď leží v šuplíku. Jestli je tu nějaká maminka, která řešila podobný problém a třeba přišla na nějaký fígl, budu ráda za tipy:)
Ještě jsem zapomněla napsat, že látkovky nechce tak zhruba měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
24.10.12 13:42

A nechce už jít na nočník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.10.12 13:45

Taky mě napadlo, zda není čas začít nočníkovat. Mě teda druhorozený vřeští od malinka při každém přebalování, vzhledem k tomu, že většinou doma jednorázovky nemáme, tak nemůžu porovnat (ale teď zrovna jo pro případné hlídání a ječí stejně).

Nemůže z nich už taky vyrůstat? Obojí to jsou tuším jednovelikostní plíny, já mám pop in jen jednu, nepřijde mi střihově moc dobře řešená, taková boková jakoby a málo prostoru pro nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.12 13:48

No a nemůžou ho už třeba nějak dřít nebo tlačít - je už dost veliký. Třeba jsou mu ty pampersky pohodlnější. Já teď taky vyřadila jeden druh látkových plín, co jsou sice údajně až do 2 let, ale prostě se přes bříško asi nějak posouvají a suchý zip občas způsobil nějakou odřeninku. Taky mě to štve, protože těch ostatních už tolik nemám a občas musím dát papírovku. Ale už zase docela dost chodí na nočník, tak to není taková hrůza.
Zkusila bych pomalu už ten nočník (po spaní, po jídle) a ono těch plín taky ubyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.10.12 13:54

Co zkusit už něco mín objemného? Asi už mu to mezi nohama vadí. Dcera už taky kasickou látku nechce, jednorázovku zas nechci já. Nosí tréninkovky a nočníkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
24.10.12 13:59

Hned mě napadl nočník, to je vlastně jeden z důvodů dávat látkovky ne, že dítě cítí nepohodlí a vlhkost… ale zase když si je sundavá hned a jednorázovky snáší dobře :think:
Taky mě napadlo, že by to mohl dělat jako krok v osobnostním vývoji (ale možná jsem mimo, mám 13m, takže žádná zkušenost), že si zkouší prosadit vlastní názor - některé děti takhle odmítají třeba čepici :think: navíc tady vidí, že když ji serve, tak vlastně uspěje - dáš mu něco jiného…

No a nebo je to aktuální nepohodlí, jak píšou děvčata přede mnou, my jsme teď přecházeli na větší velikost, protože měl odřeniny na nohou…

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
24.10.12 13:59

Taky mě napadlo jestli ty pop-in nejsou nějak krátký, nepohodlný. Mě z nich malá brzo vyrostla, naštěstí taky brzo začala s nočníkem. Na noc má plíny furt a látkovky teď bojkotuje, že je to moc velkej balík mezi nohama a oni jí jsou teď už fakt malý. Ty pop-in jsou psaný do 15kg, ale jsou střihově kratší. Ty druhý neznám.

• Citovat
  • Upravit
19874
24.10.12 14:07
@Lama Lama píše:
Co zkusit už něco mín objemného? Asi už mu to mezi nohama vadí. Dcera už taky kasickou látku nechce, jednorázovku zas nechci já. Nosí tréninkovky a nočníkujeme.

Můžu se zeptat jaký tréninkovky máte? Já koupila 2 od Poppolini, ale nevyhovují nám, guma od nich dělá malé na zádech vyrážku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
24.10.12 14:09

No, o nočníku jsem zapomněla napsat..kapitola sama pro sebe…Přinese mi ho(takže hurá, možná si uvědomuje, že se bude něco dít), trůní tam klidně 5-10 min, pak vstane a chce nasadit plínku, do které se třeba do pěti minut vykadí :? Takže nočník zkoušíme několikrát denně, tak 5-6krát, ale zatím bez úspěchu, nechci mu to nějak znechutit, když ho chci posadit a začne řvát a nezabere ani knížka nebo tak, tak ho radši beru z nočníku. S těma velikostma- ty sweet monkey mi příjdou takové jemnější ty popiny jsou trochu „tvrdé“ ale ve velikosti se mi nezdá, že by byl problém( sedí dobře, nikde nemá žádné otlačeniny, nebo tak.) Tak fakt nevím. Možná že máš pravdu, Kačus 82, že si prostě usmyslel, že si nenechá všechno líbit :mrgreen:
Tak budu doufat, že nepřejdem definitivně na „hnusky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
24.10.12 14:13

Můj malý chlap taky už látkovky nechce, a to taky asi od těch 16měsíců.
No, tak doma běhá buď nahatý, nebo v tréninkovkách, líbí se mu chodit na nočníček.
Na spaní a ven mu už teda teď dávám jednorázovky (alespoň ty eko), ale teda on nechce ani ty… jen se do nich jednou vyčůrá, tak už je sundává, že tam má bobééék.
Vůbec s těma plínama teď tak nějak bojujeme… kolikrát ho dám večer spát a když ho přijdu po chvíli spícího zkontrolovat, tak spí s holou prdelkou a plína je vyhozená z postýlky. To samý ráno, jen se probudí, křící „mamííí, bobééék“ a než vylezu z postele, tak už má plínu dole.
Což o to, na jednu stranu dobrý, starší dcerku jsem měla na jednorázovkách a té by nevadila ani snad ještě na 3 letech… jenže těch nehod je ještě pořád víc, než dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.10.12 14:14

Na nočník je nejlepší vysazovat po spaní, po jídle a vždy, kdy víš, že z toho něco bude. Posazovat a držet ho tam bůhví jak dlouho je na nic.
On potřebuje vědět, proč tam sedí - takže krátkou dobu ale s výsledkem.
Mně dcerka ( ta poslední, všechny děti jsem měla v látce) taky sundávala plíny, fajn, tak je nechtěla, o to víc jsme musely zamakat na nočníku, plínu má už půl roku jen na noc.
Jinak asi ty hnusky, malé taky začaly být příjemnější, než látka, lámat to nebudu, na tu chvilku už to vydžím, balík potřebujem tak na 2 měsíce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.12 14:17

@Anemary
Tak u nás je nočník na 100% úspěch, když se na něm kouká na Krtka :oops: když prohlíží knížku, klidně i 15 minut nechce z nočníku slízt a nic.
Já bych to asi nehrotila, dávej papírovky, třeba ho to zase přejde. Lze koupit i papírovky ekologičtější, abys z toho měla lepší pocit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
24.10.12 14:17

@robínek my máme tréninkovky od GroVia a jsou super :palec:. Teda cena taky, ale zase je to fajn, že je to vlastně kapsovka, nechá se případně i vycpat, takže to není jen tak na učůrnutí, jako některé, ale rovnou to pobere plnou nálož :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.12 14:20

@berry4
Koukám, že máme holky na chlup stejně starý, ale s nočníkem už jste teda dál :potlesk:
nemáš prosím nějaký tip na naučení čůrání venku? Doma už to s nočníkem docela jde, ale na procházkách vždy hlásí, že čůrá, když už je „v procesu“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.10.12 14:20
@robínek píše:
Můžu se zeptat jaký tréninkovky máte? Já koupila 2 od Poppolini, ale nevyhovují nám, guma od nich dělá malé na zádech vyrážku.

http://hahtuvahullu.mycashflow.fi/…aining-pants
to jsem asi nepomohla, co?
jsou to natahovací kapsovky. obvykle to nosí bez vkládačky jedno čurání, když to hned nahlásí to vydrží, přeperu v ruce, na topení je to za hodinu suché. do auta nebo ven to vycpu jednou vkládačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí