Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Slyšela sem o látkových plinkách do bazénu. Poradíte mi kde sehnat a jak fungují ![]()
Imse vimse plavky… nejde mi vložit odkaz
třeba?
Fungujou jako jednorázovky do vody - kdyby se dítě pokadilo, zůstane to za gumičkama ![]()
To mám akorát s plavkama mě do bazénu na lekce plavání s půl ročním synkem nepustí. Papírové jsou drahé tak se ptám na látkové do vody, že bych přeprala a zas použila.
No, já jsem teda ještě nikde nic takového neviděla. Ani si to nějak nedokážu představit. Jen klasické látkové plavky, které ale fungují stejně jako ty papírové, jak psala Pipet - třeba Imse Vimse, Popolini… atd. Nebo pak klasika papírové plavací pleny - z toho DMka nejsou třeba až tak cenově hrozné, i když ve srovnání s Huggies jsou to teda nebe a dudy.
Nám ty z DMka vyhovují, když má řidší hovínko tak huggies to nezadržely ale ty z DMka jo, jak jsou celé jakoby vygumičkované ![]()
@gabi.design takže ty Huggies jsou lepší? A v čem? Když už bych musela koupit papírové tak ať aspoň vím jaké ![]()
Já mám pro syna happy nappy mají kolem nožiček pružný pásek, takže nic neuteče, mám vyzkoušeno že i čůrání jsme částečně vylily až do záchodu ![]()
No ono je to totiz pitomost… s tema jednorazovkama, tam se stejne vicemene nic nevsakne, stejne jako do tech plavek
Ale nekde na tom holt stale trvaji
Latkovky budou tezko, to by byl tezky balik, nikdy to neutesnis kolem nozicek tak, aby to nenasakavalo vodu z bazenu. Vysledek by byl podobny, jako u obycejnych jednorazovek
Ja mam dva nacaty baliky mensich a vetsich plavacich, uz je nepotrebujem
Ale to jedine, kdybys bydlela blizko, posilat to asi nema smysl…
Edit: Ted mne napada, ze jsem videla plavky, co opravdu tesni, ta porizovaci cena teda byla vyssi…ale jako klasicka plenka to stejne neni.
@Barbulka To jsou ony
Jen mne osobne by vyslo cenove lip koupit ty jednorazovky… My ale mohli mit plavky ![]()
@asha no já se musím přiznat, že jsem v našem bazénu ani moc nestudovala jaké plavečky mají dětičky mít
i když je cena vyšší mě osobně se tyto plavečky vyplácí, jelikož chodíme plavat pravidelně jednou týdně a někdy i o víkendu, ale je mi jasné že pro maminky které chodí jen občas vyjdou líp jednorázovky ![]()
@dajka16 píše:
@gabi.design takže ty Huggies jsou lepší? A v čem? Když už bych musela koupit papírové tak ať aspoň vím jaké
Jsou prostě jiné. Úplně jiný materiál, jsou měkounké, na bocích sucháče. Malej má třeba hodně macatý stehýnka a ty gumičky kolem noh těch plen z DMka se mu hodně zařezávaly do kůže. Tohle se nám u těch Huggies nestávalo. Zkrátka těm DM jsem nějak nepřišla na chuť, no.
My máme Imse Vimse, ale na plavání musí mít pod nima stejně ještě plenu.
@Barbulka píše:
@asha no já se musím přiznat, že jsem v našem bazénu ani moc nestudovala jaké plavečky mají dětičky míti když je cena vyšší mě osobně se tyto plavečky vyplácí, jelikož chodíme plavat pravidelně jednou týdně a někdy i o víkendu, ale je mi jasné že pro maminky které chodí jen občas vyjdou líp jednorázovky
Tak ja kupovala balik 10 ks. za necely 200,– Kurz mel 10 lekci. Pak jsem jich par pouzila jen v normalnim bazenu, tam se v plavkach nesmelo a koupila jsem Popolini, ty byly aspon rostouci a vydrzely od 3 mesicu do 1 roku
Tyhle plavky rostouci nejsou, u nasich deti by vysly tak na jeden kurz…
Ale jinak jsem pro plavky vsema deseti, jen financne je to nekdy trochu horsi. Blby ovsem je, ze na nekterych kurzech proste nevysvetlis, ze plavky jsou prakticky totez, co jednorazovka ![]()