Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky mám dotaz. Dnes jsem byla v Malvíku a neodolala jsem téhle plence, je naprosto nádherná
Ale teď jsem se trochu zalekla, na savém jádru je na lístečku, že se má prát na 30
. To mi přijde na plenu hodně málo, všechny standartně peru na 60. Vy co jí máte, na kolik perete?
Prala jsem na 40. Zaujalo mi, že píšeš, že je nádherná. Oni mají nové designy? Mě přišla strašně škaredá. ![]()
Já nevím, ale i ty staré byly pěkné. Nové jsou stejné, jen mají jinou barvu a jiný systém úchytu. Což mě naštvalo, nedá se kombinovat se starými kalhotky. Jen jsou lepší v tom, že mají delší zadní díl, přes zadeček.
Ale pěkné jsou staré i nové.
Mají zářivé barvy s šedým lemováním (původně se mi nelíbilo, ale naživo lepší a po praní asi tak třetí vaječiny/zeleného bahna („mícháme“ UM a MM) z lemů přišlo extrémní nadšení ![]()
majá hlavně lepší PUL, rozhodně kvalitnější co do nepropustnosti, ale příjde mi i lepší co do „větrání“.
máme teď sadu 10ti a k tomu 12 bambusových čtverců od kika a na tříměsíčního učůránka je to naprosto dostatečné a hlavně boží
jsem ráda, že nás nadšení do látkovek nepustilo a ba naopak jsme ještě nadšenější než před narozením kuby ![]()
Na tu vaječinu je super používat do plen fleesovou separačku a případně i papírovou separačku. Ty fleesové jsou super. Mohu doporučit. Stačí sehnat tenký flees a nastříhat na obdélníky. A dobře to chytaj. Skrz projde už jen barva vaječeny, ale to největší zůstane na separačce.
Tak mně se tedy líbí
Mám růžovou s fialovýma sovičkama a prostě jsem neodolala, i když ji za ty prachy tedy vůbec nepotřebujeme ![]()
Tak já si dovoluju tvrdit, že to jsou pro mě ty nej nej pleny a moc se mi líbí. Máme jich dostatek, malý se vůbec neopruzuje.Peru na 60 ![]()
Souhlasím, asi do půl roku to byly naše nejlepší pleny. Pak nám začli přes zadek být krátké a tak jsme je používal jen ve dne a v noci jsme nasadila jinou. A teDˇje máme už jen na odpolední spánek, kdy po vyspání jde na nočník, tak je nepročůrá. Na malé mimčo byly super, pak nestačila vnitřní vložka vše pojmout. Ale byly fakt super.
Mě se ještě osvědčila Anavy, ale je drahá
U většího dítěte je super ta noční plena xxl.
Já měla od Pop-in, jen dvoje kalhotky a asi 12 vnitřků a ty jsem měnila a prala. TeĎ už točím jen 4 vnitřky a dva vršky. Protože když se počůrá, tak to jde až na ty kalhotky.
Tak to nemůžu ještě posoudit, malému budou 3 měsíce, ale je to chroustík. Narodil se o měsíc dříve a teď má 4,5 kg. Doufám, že nám vydrží déle
Já si ze začátku koupila jednu na zkoušku, pak ty z opičkama, sadu 5kusů a 4 vnitřky a nakonec 15 kusů z druhé ruky za super cenu a v perfektním stavu. Máme ještě 4 noční vkládačky. jinak používáme i klasické čtverce a v záloze máme ještě popolini rainbow, ale ty se mi zdají na něho ještě velké ![]()
Mě se dost na začátek osvědčili právě ty Pop-in, a jak sílila a začla se pohybovat, tak byly tak akorát. Ale kolem 10. měsíce už nestačil zadní díl přes zadek a nestíhala to pojmout. Ale já mám tu starší verzi. Měla bych si pořídit jednu novou, a´t mohu srovnat.
Sem na ně přešla velmi brzy, protože mi dvakrát v noci svlékla papírovku a protekla nám, tak jsme přešla na látkové. Později se mi osvědčilo používat úřes den vícevrstvou plenu. Nejpre jsem ji skládala na mvíce skladů a potom na méně, aby byla delší. Používáme doteď. A kombinuju to s těmi POP-in. ALe doufám, že toto je poslední zima s plenama a po 2 roce už budeme bez plen. Už docela vychytáváme nočník. ![]()