Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, chtěla bych poradit kolik jste asi tak od oka spotřebovali balíků plen jedniček a dvojek..Chci si před porodem něco nakoupit, ale nemám ponětí kolik toho vlastně využijeme.. Pročítala jsem i plno diskuzí jaké plenky si chválíte tak chci nějaké nakoupit když budou v akcích..I když vím že každé dítě je jiné.
Díky za informace ![]()
Vel. číslo 1 jsem měla dva balíky, ale stačil by jeden.. Vel. 2 taky tak nějak.. Ale malá přibírala půl kila týdně.. Takže za mě raději méně, dokoupit můžeš vždy.. Zásobuj se až číslem 4 ty jsou asi na nejdelší dobu.. ![]()
Nevím, zda je dobré kupovat hodně balíků do zásoby, co když miminku zrovna nebudou vyhovovat? Já vyzkoušela snad všechny značky, ale už kupuji jenom jednu značku a k jiným se nevrátím
. Ale počítej, že malé mimi má tak 8 plen na den, ale může mít i více
…
Já právě zjištuju od všech známých co používají nebo používali abych měla trochu přehled ale kolik toho zpotřebovali si už bohužel nepamatují
Mám koupení pampers premium care a jedny trojky happy o tech jsem tu dnes hledala dizkuze a zdá se že si je převážná většina lidí chválí dokonce jsme se dnes na ně ptala sestřenky a ta mi řekla mno malej je má zrovna na zadku takže spokojenost.. Já toho nechci kupovat horentně ale něco málo aspon..ale nechci třeba koupit 4 balíky jedniček když pak budou k ničemu tak se chci raději zeptat zkušenějších ![]()
Ja mela 1 asi 3 baliky - ale bylo to mensi baleni, asi 45ks, dvojky jsme meli asi do tretiho mesice, ale to uz nemuzu rict pocet, pac jsem zacala latkovat a jednorazovku ma jen na noc.
Ale jak rika @gabriela82, zasobila bych se az s 3 a 4, ty budou na dele, mimco uz pomaleji pribira. A to prechazeni mezi velikostma take zalezi na tom, jak je mimco velke, jak rychle pribira… Kazdy to ma jinak ![]()
@marillynka 4 balíky jedniček je myslím fakt moc, pokud se mimino nenarodí dřív nebo hodně malinký.. Jinak já nakupuju podle akcí, takže už jsme vyzkoušeli fakt snad všechny značky a zatím musím říct, že malá se neoprudila z žádných.. Některý jsou tvrdší, některý měkkčí, jiný tenký, jiný tlustý, u některých škrtí gumičky, to si člověk musí ošahat sám
![]()
Já to vzala jen jako příklad ty čtyři..Mám doma koupení dva balíky jedniček pampersk premium care a jedny trojky happy..Nic víc..Máte někdo s těmito plenkami zkušenost?
Dopředu jsem měla koupený 1 balík tesco plen vel. 1. V porodnici jsme měli k dispozici Happy. Takže doma jsme pak u vel. 1 střídali tyhle značky. Malý je měl zhruba tři týdny, spotřeba tak 10 plen denně. Pampers premium care jsme dostali 1 jako vzorek v porodnici a do půl hodiny byl opruzený do krve. Takže s těma zásobama fakt opatrně. Radši ukázat chlapovi, kde je hledat a třeba ještě při pobytu v porodnici ho pro ně poslat.
A dvojky měl asi taky tak 3 týdny, spotřeba kolem těch 8 až 10 denně. Už si nepamatuju množství v balení. Jinak zásoby doporučuju až od vel. 4. Ale taky dávej pozor, že někdy změní materiál, výrobce a už nemusí sedět.
Premium Care máme až od čísla 4 - trošku se liší, nemají už tu síťku, ale nám vyhovujou, sice tak divně smrděj, ale nikde jí neškrtěj.. Bella Happy znám - já jsem s nima spokojená.. Nám nevyhovujou Babylove - moc jí škrtěj u nožiček a Huggies - jsou podle mě hrozně nízký
Být tebou, tak do zásoby nekupuj nic, dokud nezjistíš, jaké plenky budou vyhovovat. Hlavně skrz opruzení.
Bylo to asi takto:
Měli jsme ještě nějaký úlet s Pamper SP a ty byly hrozné, tuším ve velikosti 1.
Toš tak ![]()
Tak to je děs že jste měli opruzenej zadeček z těch pemprsek
Mno doufám ež to bude dobrý.. Taky jste ty happy měli v porodnici právě jsme to tady četla od hodně lidí že je tam dávají aže mají výřez na pupík..kamarádka právě má 7měsíční holčičku a používají trojky akorád bohužel nevím od kterého měsíce ![]()
Tak zalezi, jak velke se mimi narodi a jak rychle bude pribirat. Ted sem mela 6 baliku 1 a vyuzila bych i dalsi, ale mam jeste 5 baliku 2, tak je ted pouzivam, ale jsou ji velke. Jenze na1 nejsou tak casto slevy. Ale okolo 3 mesice jsou deti vetsinou uz na 3. Nekdo 1 ani nepouziva a ma rovnou 2. A kdyby se mimi narodilo moc male, tak 1 muzes vzdy dokoupit
@Trojlístek píše:
Být tebou, tak do zásoby nekupuj nic, dokud nezjistíš, jaké plenky budou vyhovovat. Hlavně skrz opruzení.Bylo to asi takto:
- velikost: newborn měla 1 balík (Pampers),
- velikost: 1 měla asi 4 balíky (Pampers PC),
- velikost: 2 asi 15 balíků (5 balíků Pampers AB, 5 balíků Pampers PC, 5 balíků TESCO zelené)
- velikost: 3 asi 20 balíků (nepamatuji si počty, ale Baby Love, a TESCO zelené)
- velikost: 4, tak tam se klidně můžeš rozjet (Pampers PC byla úplně nejhorší, TESCO zelené super, Baby Love se pohoršily a zkoušíme znovu Pampers AB),
- velikost: 4plus, TESCO zelené nejlepší, ale teď dlouho nebyly v akci, Pampers AB stačí ve velikosti 4
Měli jsme ještě nějaký úlet s Pamper SP a ty byly hrozné, tuším ve velikosti 1.
Toš tak
mno otěch pampers Sp jsme slyšela že si je moc nikdo nechválí jen teda sestřenka na ně nedá dopustit ti kupovali jen ty ![]()
@Sarik12 píše:
Tak zalezi, jak velke se mimi narodi a jak rychle bude pribirat. Ted sem mela 6 baliku 1 a vyuzila bych i dalsi, ale mam jeste 5 baliku 2, tak je ted pouzivam, ale jsou ji velke. Jenze na1 nejsou tak casto slevy. Ale okolo 3 mesice jsou deti vetsinou uz na 3. Nekdo 1 ani nepouziva a ma rovnou 2. A kdyby se mimi narodilo moc male, tak 1 muzes vzdy dokoupit
taky jsem si říkala že ty jedničky by mohli dvoje uplně stačit přece jenom u těch dvojek ta velikost není o nic moc větší..dyštak jak říkáte dokoupíme..
Tak velikost 1 jsem měla 1 balík, velikost 2 asi 3 balíky, velikost 3 i 4 jsme měli tak dlouho, že počet neodhadnu.
Před narozením dítěte jsem měla nachystanej jeden jedinej balík plen (velikost 1 - velké balení), kterej jsem vezla do porodnice. U staršího myslím ještě jeden malej doma. Jinak nic.
Jinak pořád jsou nějaké akce, u nás doma dohromady víc jak 4 balíky nebyly nikdy, a to bydlíme na maloměstě a používali jsme převážně Huggiesky (nebývají tak často v akci jako třeba Pampers)
Vím, že chceš nakupovat do zásoby, ale mě to fakt před porodem přijde zbytečné a i nelogické ![]()