Tříletý kaká jenom do plín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
18.9.12 22:20

3r- Kaká jenom do plín

Dobrý den holky,
máme 3,5 letou aničku. Čurání je bez problémů do nočníku, aji v noci je bez plín. Ale na kakání vždycky přijde a chce plínu. Když jí ji nedám, nekáká klidně i 4 dny a to už jsem z toho pěkně na nervy, tak ji tu plínku radši dám. Zalete si někam (nejčastěji k sobě do pokoje), čapne si a ve vteřině je to všechno venku. Samozřejmě plínu totálně prokadí a tak musí jít do sprchy. Ale co ta plína… nevíme kam to hodit, plína plná hoven k prasknutí a strašně smrdí… Neznáte nějaký způsob jak odnaučit dítě kakat do plínek a jak je od tří-letého dítěte likvidovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
18.9.12 22:46

Myslím že stejný problém měla teta s 3letým synem, plínu taky vyžadoval jenom na kakání a odnaučili ho to, až přišli čerti :) čert mu vzal plenu a od té doby je to bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
18.9.12 22:56

Úplně stejně to měla švagrovky dcerka, taky kakala jen do plínky, její místečko bylo v obýváku za závěsem. Na nočníček čůrala, ale bobek nikdy. Prostě jí to nešlo. Byly i u nějaký psycholožky, ale žádnou radu jim nedala, jak jí to odnaučit, prostě jí to věkem přešlo samo. Ta doktorka jim vysvětlila, že už to má v té hlavičce takhle naučený a chvilku to potrvá, než se naučí kakat jinak, normálně. Hlavně všechno v klidu, nezlobit se na ní, vlastně za to ty děti nemůžou, nejdřív je učíme, aby konaly svojí potřebu do plín a pak je to zas odnaučujeme. Švagrovka jí hodně motivovala, pořídila spešl sedátko na záchod, Terka si ho sama vybrala, chodily pak na záchod i jen tak, si sednou, prohlížet třeba knížku, když Lenka věděla, že bude Terka potřebovat kakat, no a pak se to jednou zlomilo a šlo to a teď už hodí normálně na záchod. Jinak já to s pokaděnou plínou dělám tak, že se pokusím co nejvíc obsahu vysypat do WC, pak plínu dám do igeliťáku a normoš hodím do koše, nesmrdí mi doma nic. Je jasný, že když tvoje malá nejde na velkou čtyři dny, tak je to pak nálož. Držím palce, ať to brzo překonáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
18.9.12 23:15

My jsme si vždy s tím bobkem povídali, sice jsme tím smradem zanesli celý byt, ale vždy jsem mu řekla, že je moc smutný a plače, protože chce jít domu do nočníčku. Po čase to zabralo, pak jsem ho vychvalila až do nebes, dokonce jsem ho musela schovat než dojde tatík z práce, at se taky podívá, naštěstí to bylo jen 30 minut.Od te doby to už dělal jen do nočníku :potlesk:, akorat to povidání mu nějaký čas zůstalo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
18.9.12 23:29

…náš klučík to měl taky tak zrovna kolem třetího roku - čekal vždy večer na plenku, a hodil to tam. Teprve za nějakou dobu se naučil chodit kakat do záchodu. Snažila jsem se ho motivovat, ale jinak jsem to moc neřešila, i když mně to znepokovalo a dost mi to vadilo. Chce to dát děcká čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.9.12 06:48

Malej na tom byl stejně do letošních prázdnin, už jsem z něj byla na nervy, protože v září nastupoval do školky. Já mu řekla, že plenky došly a jiný jsme nekoupili a že jedině na nočník. Kupodivu to pochopil, ale musíme u něj sedět a držet ho při tlačení za ruku a pak kolem nočníku kde už je bobek tancovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3691
19.9.12 08:27

Mame stejny problem, jen je klukovi 2 a čtvrt, curani bez problemu ale bobek nechava na prochazku ven (netroufnu si mu plinu nedat a resit pokadeny kalhoty) takze se moc tesim na nejaky rady a tipy, jinak uz se taky smiruju s certem co odnese pliny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.9.12 17:35

Ahoj, ta naše 3 letá potvůrka nechodí na nočník ani čurat. Už jsem z toho zofalá. Na nočníku se vždycky šíleně vzteká a je uplně fialová. Vyzkošeli jsme všecko možný, ale ona prostě ne a ne, pořád plíny :cert:

• Citovat
  • Upravit
444
21.7.18 15:40

@Jančakecalka Ahoj, můžu se zeptat, jak jste nakonec odplenkovali? Synkovi jsou 3 roky a také máme pořád plíny. Jsem už z toho zoufalá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.18 16:33

@terka85 U nás náš mladej nočník zcela ignoroval. Prostě mu nesedl a že jsem vyzkoušela víc druhů. Až někdy ve 3 letech a 2 měsících jsem ho začala zkoušet dávat na záchod a to se mu zalíbilo. Nejen čůrání, ale i kakání. Pak už to šlo strašně rychle a do měsíce bylo po plenách.
Možná že tvůj malý taky není na nočník, ale záchod ho osloví víc.

• Citovat
  • Upravit
1671
21.7.18 16:46

Nasa zacala curat po 2 roku na nocnik ale kaka jen do kalhotek. Proc? Ale znam deti co proste nechcou nocnik a driv se nauci na zachod. Zkuste davat ci jim to nebude vic pohodlne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.7.18 16:57

Nás naučila školka :P nechtěl být po… Před klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.7.18 16:58

Nás naučila školka :P nechtěl být po… Před klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
21.7.18 17:33

@rena621 Zkoušeli jsme i záchod a bez úspěchu. Na nočník si sice sedne, ale jen když mu řeknu, že to půjdeme zkusit a to ještě jen občas. Jinak mi pořád říká, že chce plínky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
21.7.18 17:35

@hulala A jak jste to řešili ve školce, když ještě neuměl na záchod? Prostě si mu dala kalhotky a buď se počurá nebo ne? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí