Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den holky,
máme 3,5 letou aničku. Čurání je bez problémů do nočníku, aji v noci je bez plín. Ale na kakání vždycky přijde a chce plínu. Když jí ji nedám, nekáká klidně i 4 dny a to už jsem z toho pěkně na nervy, tak ji tu plínku radši dám. Zalete si někam (nejčastěji k sobě do pokoje), čapne si a ve vteřině je to všechno venku. Samozřejmě plínu totálně prokadí a tak musí jít do sprchy. Ale co ta plína… nevíme kam to hodit, plína plná hoven k prasknutí a strašně smrdí… Neznáte nějaký způsob jak odnaučit dítě kakat do plínek a jak je od tří-letého dítěte likvidovat?
Myslím že stejný problém měla teta s 3letým synem, plínu taky vyžadoval jenom na kakání a odnaučili ho to, až přišli čerti
čert mu vzal plenu a od té doby je to bez problému.
Úplně stejně to měla švagrovky dcerka, taky kakala jen do plínky, její místečko bylo v obýváku za závěsem. Na nočníček čůrala, ale bobek nikdy. Prostě jí to nešlo. Byly i u nějaký psycholožky, ale žádnou radu jim nedala, jak jí to odnaučit, prostě jí to věkem přešlo samo. Ta doktorka jim vysvětlila, že už to má v té hlavičce takhle naučený a chvilku to potrvá, než se naučí kakat jinak, normálně. Hlavně všechno v klidu, nezlobit se na ní, vlastně za to ty děti nemůžou, nejdřív je učíme, aby konaly svojí potřebu do plín a pak je to zas odnaučujeme. Švagrovka jí hodně motivovala, pořídila spešl sedátko na záchod, Terka si ho sama vybrala, chodily pak na záchod i jen tak, si sednou, prohlížet třeba knížku, když Lenka věděla, že bude Terka potřebovat kakat, no a pak se to jednou zlomilo a šlo to a teď už hodí normálně na záchod. Jinak já to s pokaděnou plínou dělám tak, že se pokusím co nejvíc obsahu vysypat do WC, pak plínu dám do igeliťáku a normoš hodím do koše, nesmrdí mi doma nic. Je jasný, že když tvoje malá nejde na velkou čtyři dny, tak je to pak nálož. Držím palce, ať to brzo překonáte.
My jsme si vždy s tím bobkem povídali, sice jsme tím smradem zanesli celý byt, ale vždy jsem mu řekla, že je moc smutný a plače, protože chce jít domu do nočníčku. Po čase to zabralo, pak jsem ho vychvalila až do nebes, dokonce jsem ho musela schovat než dojde tatík z práce, at se taky podívá, naštěstí to bylo jen 30 minut.Od te doby to už dělal jen do nočníku
, akorat to povidání mu nějaký čas zůstalo ![]()
…náš klučík to měl taky tak zrovna kolem třetího roku - čekal vždy večer na plenku, a hodil to tam. Teprve za nějakou dobu se naučil chodit kakat do záchodu. Snažila jsem se ho motivovat, ale jinak jsem to moc neřešila, i když mně to znepokovalo a dost mi to vadilo. Chce to dát děcká čas…
Malej na tom byl stejně do letošních prázdnin, už jsem z něj byla na nervy, protože v září nastupoval do školky. Já mu řekla, že plenky došly a jiný jsme nekoupili a že jedině na nočník. Kupodivu to pochopil, ale musíme u něj sedět a držet ho při tlačení za ruku a pak kolem nočníku kde už je bobek tancovat ![]()
Mame stejny problem, jen je klukovi 2 a čtvrt, curani bez problemu ale bobek nechava na prochazku ven (netroufnu si mu plinu nedat a resit pokadeny kalhoty) takze se moc tesim na nejaky rady a tipy, jinak uz se taky smiruju s certem co odnese pliny ![]()
Ahoj, ta naše 3 letá potvůrka nechodí na nočník ani čurat. Už jsem z toho zofalá. Na nočníku se vždycky šíleně vzteká a je uplně fialová. Vyzkošeli jsme všecko možný, ale ona prostě ne a ne, pořád plíny ![]()
@Jančakecalka Ahoj, můžu se zeptat, jak jste nakonec odplenkovali? Synkovi jsou 3 roky a také máme pořád plíny. Jsem už z toho zoufalá…
@terka85 U nás náš mladej nočník zcela ignoroval. Prostě mu nesedl a že jsem vyzkoušela víc druhů. Až někdy ve 3 letech a 2 měsících jsem ho začala zkoušet dávat na záchod a to se mu zalíbilo. Nejen čůrání, ale i kakání. Pak už to šlo strašně rychle a do měsíce bylo po plenách.
Možná že tvůj malý taky není na nočník, ale záchod ho osloví víc.
Nasa zacala curat po 2 roku na nocnik ale kaka jen do kalhotek. Proc? Ale znam deti co proste nechcou nocnik a driv se nauci na zachod. Zkuste davat ci jim to nebude vic pohodlne.
@rena621 Zkoušeli jsme i záchod a bez úspěchu. Na nočník si sice sedne, ale jen když mu řeknu, že to půjdeme zkusit a to ještě jen občas. Jinak mi pořád říká, že chce plínky ![]()
@hulala A jak jste to řešili ve školce, když ještě neuměl na záchod? Prostě si mu dala kalhotky a buď se počurá nebo ne? Díky.