Látkování - co dělám špatně

2666
15.9.12 21:34

látkování - co dělám špatně

Prosím o radu ohledně látkových plínek. Mám PUL kalhotky, nejaké vkládačky, klasické čtverce a vícevrstvé bavlněné plenky a roční dítko. Jak to mám naskládat aby mi to neprotékalo, jsem v koncích. Už jsem tady vlezla do jedné diskuze, ale nic moc jsem se nedozvěděla. Pořád mi to protéká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101755
15.9.12 21:38

@Chatrnka A co ti protéká, když čůrá nebo když se pokadí… a co máš za PUL kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32919
15.9.12 21:40

Záleží i jak moc čurá. A jak kvalitní jsou pulky. Já měla kvalitní, mám je i na mladšího a pohoda. Ale ke konci látkování staršího protíkaly, protože prostě ten vnitřek nestíhal, a to jsem mu dávala bambusové kalhotovky s vkládačkama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 21:43

PUL mám dvoje (anavy a thirsties) a jedny fleesové kalhotky anavy. Dám si kalhotky, vkládačku a na to vícevrstvou bavlněnou plenku, no a snad každý druhý přebalení má buď mokrý ty nohavičky (gumičky) nebo rovnou celý tepláky. Nebo jestli se jí to mezi nožkama zmáčkne k sobě a proteče to kolem? Jsem úplně v koncích. Nechci kupovat plenky kus za 400, myslela jsem že si vystačím s tím co mám. Už mi tu i někdo napsal že pro roční dítko je to málo. Nevím :nevim: Jsem úúúúplný amatér. Budu ti vděčná za kažkou radu, nikdo se tu se mnou nebaví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
15.9.12 21:48

A máš pár klasických čtverců? Pokud jo, tak bych zkusila sklad „na draka“ (někde pohledám odkaz na návod) a do toho dát tu vkládačku a vícevrstvou… to by mělo na denní provoz stačit.
Jinak fleesové kalhotky asi trochu vlhké budou, ty mám většinou taky, ale rozhodně by neměly být mokré tepláky.
Jinak obě značky PULek patří ke kvalitním, ale nemám je, takže netuším, jestli tam nemůže být nějaká zákeřnost v tvaru a v tom jak sedí kolem nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 21:48

J. a.n. i1, zapomněla jsem, čůrání mi protéká, kakání pěkně drží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 21:50

J. a.n. i, právě že tepláky mám mokrý s těma PULkama, fleesovky jsou navlhlý, ale neprotečou, ty PUL kolem nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.9.12 21:52

@Chatrnka
Ahojky, taky mám roční (ve středu) dítko a látkuju od 4 měsíců. Používám lakhotové plenky Anavy a svrchňáčky PUL Baby Lucy a nic mi neprotéká. Občas nechávám jenom kalhotovku a když se vyčůrá, tak protečou i tepláčky, ale mám jich tolik, že to neřeším a stejně peru často. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 21:55

Arcanobacteriu, já nepoužívám kalhotkové plenky, ale vícevrstvé plenky s vkládačkou. Tepláků mám taky dost, dědíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
15.9.12 22:01
@Chatrnka píše:
J. a.n. i, právě že tepláky mám mokrý s těma PULkama, fleesovky jsou navlhlý, ale neprotečou, ty PUL kolem nožiček.

Tak zkus toho draka http://www.mamaja.cz/…lad-na-draka ta snapi sponka tam být nemusí a já tedy ty rohy vpravo a vlevo nepřekládám, ale křížím na bříšku. Tohle by mělo přidat savou vrstvu kolem nožiček a pak by to nemuselo protéct.
Ještě tedy u kluků je potřeba vždy srovnat pindíka, ale pochopila jsem z textu, že máš holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 22:05

J. a.n. i1, jojo máme holku. Takže si myslíš že s tím co mám můžu látkovat, nebo to mám rovnou zabalit? Byla jsem na to natěšená a teď jsem z toho spíš nešťastná. Právě že se koukám pořád jestli není počuraná a jak je, tak hned přebaluju a někdy jsou mokrý ty gumičky kolem nožiček, i celej ten kanýrek. Měla jsem za to, že ty PULky by neměly provlhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.9.12 22:09

Taky to může být svrchňákama. Mně třeba zásadně protýkají všechny, které nemají křidýlka (třeba Anavy) a je jedno, jak mladého vycpu. Vrchol byl, když byla plína suchá a kluk pročůranej, kočárek pročůranej… :roll:
Takže jedeme na křidýlkových kalhotkách, přebaluju cca po hodině a pohoda (dávám čtverec narovno). Když jdeme ven, tak přivycpu a vydrží i o dost déle. Je mu 10 měsíců, pohyblivý a hodně pije.

• Citovat
  • Upravit
101755
15.9.12 22:10

@Chatrnka Neměli by… mě tedy neprotékají, ale mám jiné… nicméně u kluka se mi občas stalo, že čůral tak šikmo, že to šlo vlastně mimo plínku a teklo to po nožičce, pak to kalhotky nevemou. Ale to byla moje chyba a nesrovnaný pindík, u holky si tohle představit nedokážu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 22:11

Billy, prosím tě, můžeš mi napsat značku název těch kalhotek, ať vím o čem mluvíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
15.9.12 22:14

J. a.n. i1, ještě mě teda napadlo, že mám ty kalhotky asi volné, ne v pase ale na výšku, že bych asi měla zacvaknout ty cvočky k sobě, aby ty kalhotky byly menší. Protože se mi plínka dost často, skoro pořád smrkne k sobě, asi jí to je volný a teče to teda asi bokem. Jinak nevím, proč má tu plínku vždycky sraženou u sebe. Kdyby měla ty kalhotky obtažené, tak ta plínka se přece nemůže krabatit mezi nožkama, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí