Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Všechny moc zdravím a jdu si pro radu. Dcera má právě 2,5roku, třičtvrtě roku je bez plen přes den. Ale na spaní stále má a vždy počůranou. Po obědě už jsem zkoušela párkrát bez ní, ale vždy ob jedno se jí stalo, že se počůrala durch. Většinou, když spí déle jak hodinu. Na noc ani nemluvím, jednou je ráno plena plná, jindy mírně počuraná, ale nikdy suchá.
Chci se zeptat, zda mám počkat, až opravdu začne mít suché pleny nebo pokračovat v odpoledním spaní bez pleny s rizikem, že se občas počurá??
Díky za názory
Vubec bych to neresila a nechala ji spat v plene dokud ji nebude mit par dni po sobe suchou ![]()
Syn má 2roky a taky toto řeším. Už někde od dubna je přes den bez plínky, ale na spaní dávám. Většinou po obědě má suchou, ale jak píše zakladatelka jak spí dýl tak se počura. V noci nemluvím. To ho ještě dávám čůrat než jdu spát já a stejně se počura. Někdy uplně durch někdy mín a vůbec netuším jak ho na noc odplenkovat ![]()
Dcera je stejně stará a je na tom stejně
podezírám ji, že když plenu má, tak to prostě pustí a neřeší… jednou jsem jí na odpoledne zapomněla plenku dát a říkala si (a pak se počůrala, protože jsem si řekla, že přece plenu má
)
ale vzhledem k tomu, že pořád ještě večer pije před spaním mléko a k ránu taky a teď po obědě si zvykla vymrčet moji láhev s vodou, kterou mám u postele, tak se ani nedivím, že je počůraná ![]()
takže bych to nechala být, až k tomu „doroste“
až si začne říkat a bude mít plenku víc dnů po sobě suchou ![]()
ve školce mi dokonce učitelka řekla, že plena na odpolední spaní není problém, takže to neřeším ![]()
Mam presne stejny „problem“,jen s tim rozdilem, ze dcerka ma po noci plenu suchou, ale pro jistotu jsem davala.Ted nastoupila do skolky a zase se mi obcas k ranu pocuram, takze jsem jeste sundani pleny na noc odlozila. Myslim, ze je dulezite, ze je bez pleny na den.Noc bych zatim neresila.
I tak je tvoje dcerka sikovna, ze je bez pleny na den…
My jsme taky čekali na suchou plenu, ale nedočkali jsme se. Dcerce už byly v červnu tři roky, tak jsme jí nakonec plenu na odpolední spaní bez milosti vzali. I když v pleně byla počůraná prakticky vždy, bez ní se ze začátku lehce počůrala maximálně jednou týdně (jenom do oblečení, na postel se to nedostalo). Potvora pohodlná.
Tvoje malá je menší, tak klidně ještě počkej a uvidíš. Na noc má dcerka plenku furt, jeden pokus o odebrání proběhl, ale chodila v noci čůrat každé dvě hodiny a stejně se třeba počůrala, to za to fakt nestálo. Ale včera vydržela od osmi večer do šesti ráno suchá a na dnešek v noci šla jen jednou, tak je to třeba na dobré cestě.
Tak počkám, protože mě ubíjí, když ob den peru prostěradlo, chránič matrace a peřiny…Dcera chodí do Miniškolky, zatím na dopoledne, ale kdyby tam měla spát, tak by plenu myslím ani neřešili, pokud je zvyklá s ní spát. Děkuju všem!
@Kamila80 No tím prošla sestra, hloka jí čůrala po obědě i po třetím roce, pak šla do školky, kde se to naučila a má jen plenu na noc ještě, a teď jí budou 4 roky.
@pannda Bud v klidu, za mesic to treba zase zkus
. Dcera byla bez plin na den od 19m, behem tydne se uplne odplinkovala a dal zadna nehoda. Ale na odpo spani ji mela cca do 2 a 3/4, na nocni spani temer do. Nikdy ji rano nemela suchou. Zkusili jsme jeden tyden, bylo to tak 50:50 a protoze me nebavilo ob den prevlikat, tak jsem plinu na noc vratila, zkusila znova za mesic a uz to klaplo.
Tohle řeším taky, malý odpo už si včera prvně i zavolal a vstal a šel se vyčůrat, dala jsem ho spát s holým zadkem.Dnes dostal mlíko před spaním a já raději plínu nasadila. Zkoušela sjem týden a taky 50:50,tak asi počkám a řešit budu až za půl roku nebo bude šikovný a suchý po odpo spaní sám. Na noc dostává mlíko a k ránu také. S tímhle počkám až přestane pít z láhve, protože i já dýl jak 7hod bez čůrání nevydržím a už se mi chce, jak sjem byla zvyklá vstávat k malému byla jsem kolikrát na vecku.Chce to trénink asi močáku jak u prcka, tak i u mě. ![]()
U nas je to tak, ze Pepino ma 2.5roku taky a pri odpolednim spani ma taky plenku, ale uz vetsinou suchou (u babicky, protoze ta je s nim v pokoji a hlida, kdy se probudi), ale jakmile spi u nas (ja pracuji), tak kdyz se probudi, tak nestihne dobehnout a pocura plenku. To same rano, Ale neresim to, doufam, ze to skolky tohle vychytame i po spani a bude dobre… ![]()
A pres den jsme bez plen uz taky dlouhou dobu a v pohode.. ![]()
No ja mam trochu podobny problem, plinku nemel maly na odpoledne spani od 28mesicu, ted se mi tyden zacal kazdy den pocuravat. Jde na nocnik pred spanim, a stejne to nepomohlo. Zajimave je, ze na noc nema plinku uz cca 3tydny a zatim vzdy v pohode bez nehody, jednou si dokonce slezl v noci z postele a vycural se, kdyz potreboval. Takze pres noc je bez plinky a pres den mu na spani plinku zase zacinam davat ![]()
Zajímavé postřehy…počkám a zkusím zase za měsíc…Třeba bude lépe zdatnější ![]()
Ahojda, mam holcicku 2 a tri ctvrte, bez plen je teprve 3 mesice. Na spani (odpoledne i v noci) zacala mit cca pred mesicem plinky vetsinou suche. No vetsinou, tak ve trech ctvrtinach pripadu. Tak jsem zkusila plinky odebrat. Uspesnost po 3 tydnech „trapeni“ diteze zustala stale stejna, zhruba kazde ctvrte spani (tj. obden) durch procurana, dite mokry, urvany a nestastny. Tak jsme je zhruba po 3 tydnech vratili. A uspesnost ma stale stejnou, opet tak tri ctvrtiny plinek suchych. Takze u nas se evidentne uspesnost udrzeni curani s odebranim plinky nezmenila. Ale samozrejme to za par mesicu zkusim znovu, tedy treba mala do te doby prekvapi a bude suchych plinek vice ![]()