Postup při přebalování, látkování

1226
10.10.12 07:54

Postup při přebalování(látkování)-Prosím poraďte

Ahojky :)
Chtěla bych vás poprosit o rady..Za 10 dní čekáme miminko a rozhodla jsem se látkovat(popř. na návštěvy používat jednorázovky),Jak čtu různé články, mám ale docela chaos v postupu :roll:
Tady moje otázky :
1. Mám koupené klasické čtverce 70×70cm (40ks) bude stačit pro začátek?
2. Mám asi 15ks moderních látkovek BabyLucy+vkládačky.
3. Nevím, jaké koupit separačky, jestli lepsi flísové(četla jsem ze se delaji i z plédu IRMA) nebo ty celulozove(vizkozove) :nevim:
4.Prosím mohli byste mi poradit, kdyz malou vykoupu(nebo jen přebaluju),namažu zadeček..a pak tápu :roll: :oops: :) Jak skládat čtvercovky jsem si nastudovala :lol: jen moc nevim jak ji správně zabalit, jak se davaji ty separacky nebo vkladacky? :think: Moc dekuju za kazdy fígl, rau.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
10.10.12 08:05

@Nela89

1. Možná jo, možná ne. Záleží jak často budeš přebalovat. Novorozenec močí 20-25× za den, pokud bys to chtěla hned přebalovat, tak to spíš stačit nebude. (já mám asi 60 nebo 70 plínek a k tomu ještě další a stačí to tak akorát). Taky můžeš mít blicí miminko a spotřebuješ spoustu čtverců na něco jiného.
  1. Mám zhruba stejný počet anavek (kalhotkových) a na přebalování v noci a venku je to akorát. Jen počítej s tím, že na malém mimču jsou kahotovky docela veliké. BL má tuším menší velikost, tak by celkem mohla sedět. Já každopádně na malé miminko používala skoro pořád jenom čtverce.
  1. Flísové jsou fajn, víc udrží v suchu. Ale nesmíš je prát v mýdle (sliz). Já jsem pro celulozové ze začátku. Flís je taky umělina, pokud chceš spíš přírodní materiály, je lepší ta celuloza.
  1. zadeček nemusíš mazat pokaždé, mě se to zdá docela zbytečné. Já mažu jen když má zadek červený. Postup přebalování: poskládáš si plínku, na ni položíš vkládačku (pokud chceš, není nutná) a na ni separačku. Na to položíš dítě, nebo dítěti zvedneš zadek a plínku podsuneš. Zabalíš, upevníš snappi sponkou a navrch zabalíš do svrchňáků
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
10.10.12 08:09

@pomeranca a tu čtvercovku jste skládala na ten novorozenecky sklad? separačka je k zachycení hovínek a k cemu je ta vkládačka? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
10.10.12 08:11

1. No, bude to asi jen tak tak, pokud nemáš sušičku, se sušičkou v pohodě.
2. A tyhle máš jaké, bambusové nebo jiné? Bambusové jsou dobré, ale počítej, že hodně dlouho schnou.
3. Já nepoužívala separačky buď žádné (doma) nebo fleecové (na cesty nebo do parádních plínek). Jinak i IRMY udělat jsou, ale není to úplně ono, kvalitní mikroflees je o něčem jiném.
4. Já zadeček ani pravidelně nemazala, přišlo mi to zbytečné, případně dokud byl ještě vlhký, tak olivovým olejem. A jinak se složí ta čtvercovka a dovnitř se dá vkládačka a pak ta separačka. Případně bez separačky jsem tu vkládačku dávála jakoby dovnitř toho skladu, aby byla flekatá ta čtvercovka a ne vkládačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
10.10.12 08:12

@Nela89 tak dohromady čtverce a kalhotkové by ti stačit měly. kalhotkové ale schnou dýl- v zimě obzvlášť. ale dycky můžeš dokoupit.

postup. :D

umyješ namažeš dupku. pak si dáš svrchní kalhotky, do nich jednu čtvercovku na novosklad plus jednu poskládanou na rovno (já skládala na půl a pak z každé strany do třetiny, tzn. bylo to na 6 vrstev- není to pro miminko tak strašně široké) na to dát separačku- uvidíš co ti bude vyhovovat. já používám popoliny celulózové. jsou moc fajn. no pak to celé dáš pod prdelku přehneš nahoru a kalhotkama- suchým zipem nebo patentkem zaděláš.

žádná věda :) čtverce na novosklad sem skládala už při žehlení. při přebalování na to není čas ani místo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
10.10.12 08:12
@Nela89 píše:
@pomeranca a tu čtvercovku jste skládala na ten novorozenecky sklad? separačka je k zachycení hovínek a k cemu je ta vkládačka? :oops:

Jojo, novorozenecký, dokud byl dost velký, tj. skoro do roka.
Vkládačka je na zvýšení kapacity, tj. při častém přebalování doma u malého mimča není nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
10.10.12 08:14

@Nela89 vkládačka zvyšuje savost plenky. někt. např. kalhotkové se bez nich neobejdou. (většinou jsou už v „balení“ u něktr. se kupují zvlášť) a na noc můžeš dát třeba 2.
když používáš čtverce, tak taky musíš dát 2 dokupy. jedna je málo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
10.10.12 08:14

@j.a.n.i1 http://www. branakdetem. cz/baby-lucy-bambusova-plenka. htm TADY TY MAM…

Takze ty separacky treba tyhle?http://www.brouczech.cz/obchod/moderni-prebalovani/separacni-pleny-tots-bots-100ks2.html?vmcchk=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
10.10.12 08:15

Ad novorozenecký sklad- náš synek z něj vyrostl už v 5ti měsících :D to je dost o rozměrech dítěte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
10.10.12 08:17
@Nela89 píše:
@pomeranca a tu čtvercovku jste skládala na ten novorozenecky sklad? separačka je k zachycení hovínek a k cemu je ta vkládačka? :oops:

nevykej mi, na emiminu si všichni tykaj :kytka:

vkládačka je ke zvýšení savosti. Tu jsem používala třeba na spaní. Při přebalování přes den jsem se snažila spíš přebalovat často, tak stačil jen jeden čtverec na novosklad. Novosklad jsem používala asi do 4 měsíců, apk jsme přešli na draka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
10.10.12 08:19

Aháá tak uz tomu zacinam rozumet :palec: děkuju :lol: ty čtverce jsem si u zehleni uz naskladala :palec: Takže..bud poskládám novor. sklad, na nej dam vkládačku z tech bamb. plín a na to separačku a kalhotky a NEBO novoroz. sklad+jeste jednu čtvercovku na ´´nudli´´jakoby slozenou, na to uz jen separacku a kalhotky..jestli jsem to dobre pochopila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
10.10.12 08:21

@Nela89 :palec: no vidíš. žádná věda! ať se ti dobře látkuje! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226

Když se skládá ten novosklad tak vznikne ta hrubsi cast z te plíny a to je teda málo jo? Na to bud dat teda tu vkladacku a nebo jeste jednu plínu..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226

@Mičule děkuju konečně mam pocit ze jsem v obraze :mrgreen: bala jsem se ze budu stat dny u pultu a premyslet chudakovi jak ji to navazat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.10.12 08:24
@Mičule píše:
Ad novorozenecký sklad- náš synek z něj vyrostl už v 5ti měsících :D to je dost o rozměrech dítěte :mrgreen:

neni. já dávala novosklad i dítěti rok a čtvrt, 11,5kg. Spíš je to o tom, co od plíny čekkáš. Kluk to měl jako bokovky, štíhlé balení, s další čč uvnitř na jedno čurání to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí