Odmítá mléko i kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
6.3.06 10:11

Odmítá mléko i kaše

Ahoj,
mám 9,5 měsíční holčičku a ze dne na den začala odmítat mléko (Nutrilon). Dosud ho pila z lahvičky, tak jsem myslela, že třeba nechce pít ze savičky (kvůli zoubkům), ale odmítá to i z hrníčku Avent, normálního hrníčku, lžičky… Nabídla jsem místo mléka kaši (dosud jsem jí je nedávala), vyzkoušela jsem už tři druhy, ale taky NEE :cry: A ani množství dalších tekutin které do ní za den dostanu, není zrovna optimální. Co s tím? Máte některá podobnou zkušenost? Myslíte, že třeba může pomoci změna značky mléka (Beba, Sunar)?
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
6.3.06 10:33

Jéé tak to se mi stává občas taky-prostě mlíčko odmítne, ale pak si zase jakoby objednou vezme- musíš zkoušet:-)
Jinak kašičky- kupüješ takové,které mícháš s Nutrilonem či rovnou mléčné do kterých se dává voda???
Já začínala s klasickou rýžovou nemléčnou od Hami a dávala do ní Nutrilon- nechutnala nám, takže jsem ji dělala řidší do lahvičky a tam to večer vypil.
TeĎ jsem přešla na nemléčnou od Sunárku rýže+kukuřice a ta nám tedy jede a nakonec se rozhodl , že ji ani nechce pít z flašky, ale musím ji dělat hustší a dávat po lžičce- takhle si už na mě vymejšlí a to mu je teprve 5 měsíců:-)
Zkus se poradit s doktorkou- ale když já řešila kašičky, taky to byl pro nás ze začátku problém tak my některé maminy psaly, že jejich děti kaši nikdy nepřišly na chuť- takže třeba taky nejste kašičkový:-(
Jinak vy už vlastně můžete jogurty atd. takže mlíčko nebude až tak zá:,–(ní a už pak jen naučit pít, zkus např. čaj od Hippu jsou sice napresovaný cukrem ale třeba díky tomu se chytne a pak přejdete na něco zdravějšího:-)
Kamarádka má zase opačný problém malý jí na roce chce pořád jen pít a nechce papat:-(
Tak se držte a papa Hana a Lukášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.3.06 10:46

Ahoj, tak mně malá asi po roce začala mléko (Nutrilon) odmítat. Bylo jedno jestli z flašky nebo hrnku. Kaše nikdy nepozřela. A že jsme jich vyzkoušely. I těch mlíček. Do teď se to nespravilo a asi už nespraví. Je jí 18 měsíců. Máme zkrátka přes den 1 - 2 jogurty, sýry tvrdé i mazlavé, občas od nás upije kakao. Na tekutiny, pokud jich máte málo, zvyš polévky a vyzkoušej různé druhy čajů a ředěných šťáv nebo džusů. Ředim v podstatě jenom kvůli barvě vody :D , takže opravdu není moc sladké.
Držim palečky. Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
6.3.06 10:54

Ahojky Marťo!

U nás to taky najednou ze dne na den nešlo. A ne jen mléko, prostě NIC! Nejdřív jsem si říkala, nechce - nutit ho nebudu. Pak se snažilo ho nutit, ale stejně zbytečně. Zoufalá jsem šla k doktorce, která zjisila váhový úbytek. Dostala jsem za úkol se prostě snažit do něj dostat cokoli, hlavně tekutiny. Že nejí, prý nevadí, hlavně musí pít. A řeknu ti, že 600 ml (což byl úkol), jsem do něj prostě nijak nedostala. Takže jsme druhý den letěli na převážení a opět úbytek. Do toho průjem… Dostali jsme šanci do druhého dne, protože už byl na hranici stavu „normálního“ a dehydratace… Jinak jdeme do nemocnice na kapačky. Cestou domů jsem kouila 20ml stříkačku a za asistence manžela mu tou stříkačkou dávala tekutiny. 600 ml byla dřina, ale dokázali jsme to a do nemocnice se nakonec nemuselo. Nakonec se Filípkovi stříkačka docela zalíbila a sám na ni otvíral pusinku. Dodneška ji občas používám, když nechce pít a trvá to dýl. Už ji bere jako samozřejmost a sám si jí dává do pusinky:)

To byla má zkušenost a rada… Zkusit stříkačku…

Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.3.06 13:04

Ahojky, taky jsme meli takove obdobi, malej znicehonic prestal pit mleko, caj jeste jakztakz, ale mleko ani kapku, vyplasena jsem bezela k doktorovi a taky dali nam limit 3dny, bez mliko muze byt ale caj musi…tak jsem zkousela a nic, a nakonec asi po trech dnech po mliku skocil sam 8) cim to bylo nevim, stalo se nam to vickrat a vzdy se rozpil opet. jinak ta strikacka je dobrej tip, taky jsme nekdy pouzivali…
jo a vselijake druhy mlika jsme take testovali a nic…pil pak stejne, jine nechtel…tak drzime palecky
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.3.06 15:39

Ahojky,
my také vyzkoušely hrozných druhů kašiček - od rýžových, přes ovocné a zeleninové, po obilninové… Malé každou chvilku chutnala jiná, ale ve výsledku vlastně žádná. Klasickou krupicovou kaši nejí dodnes. Řešila jsem to také bílým jogurtem a kysanou smetanou.
Umělá mléka nepila nikdy.
 Petra

Karolínka""http://b3.lilypie.com/RQFxp1/.png:http://b3.lilypie.com/RQFxp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play