Odmítání MM i jiných tekutin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odmítání MM i jiných tekutin
Ahoj všichni.
moc vás prosím o radu. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Má 9 měsíční holčička ze dne na den odmítá MM. Dříve jsem kojila 5-6× denně, ale z ničeho nic nechce. Jakmile se prso jen objeví, spustí strašný křik a je k neutěšení. Zkoušela jsem MM odstříkat a nabídnout jí ho lžičkou, ale nechce. Nepije ani v noci, když je rozespalá.
Nejvíce mě trápí, že si ještě nezvykla na jiné tekutiny. Už skoro 2 měsíce ji nabízím vodu a čajíky v hrnečku se savičkou, bez savičky, z lahve, lžičkou… ale nechce. Mám strach, aby nedošlo k dehydrataci.
Co s tím?
Moc děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@caspar1 odmita jen tekutiny? Ostatni ji? Pokud ano, tak radu nemam, jedine delat huste vyvary a ridsi jidlo.
Jeste bych zkusila dat vodu z normalniho hrnku nebo sklenice, nejlepe z toho, co pijes ty, jakoby od sebe.
Pokud odmita vsechno, muzou to byt zuby a za 2-3 dny to prejde. Pit ale davat musis, i kdybys to mela udelat hadickou po prstu ze spani nebo vstriknout strikackou / davkovacem leku.
Jeste me napda: nemas menzes? Nezmenila se chut mleka? Nema v pusince afty??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Všechno ostatní baští zatím dobře. Ona tomu jídlu taky moc nedá. Pár lžiček od všeho a je hotovo. Snažím se nabízet co nejvíc ovoce.
Co se týče chuti mlíčka, tak se u mě nic nezměnilo (žádná kořeněná jídla, menzes nemám).
Do pusinky si nenechá sáhnout, tak ty afty nevím, ale když jí ostatní jídlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@caspar1 kdyz pises par lzicek, tak je to jen na zahnani nejvetsiho hladu… mohou to byt ty zuby i afty ![]()
opravdu ji zkus vstriknout aspon vodu do pusy, kdyz uz je 24h. bez piti, ja bych se bala dehydratace… ale pokud nezvraci a nema prujmy, tak se nemusis desit, bude to v te pusince a za par dni to prejde.
Afty jsou horsi - trvaji dele. Pokud je objevis, dobry trik poradila nase doktorka - nalit gencianu primo na dudlik (pokud mate). Dudlik je sice zniceny, ale je to lepsi, nez se s nimi prat pri potirani.
A pres den zkus nabidnout z dospelacke nadoby, muze to byt nejaka zmena v chovani a take to, ze je kojena a neni zvykla na jine tekutiny tomu neprispiva, pokud uz nechce prso.
Muj syn take odmitl prso ze dne na den, uz v 7,5 mesicich. Proste jedno rano se na me podival vyznamnym pohledem „co mi to cpes do pusy“ a az do ted (skoro 17 mesicu) ho ma prsa nezajimala. Ted jsou dobra na osahavani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Pokud se Ti syn odstavil v 7,5 měsících, pil potom UM? Pokud ano, tak z čeho?
Naše malá zatím odmítá veškeré nádoby na pití. Zkoušeli jsme i skleničky a hrnečky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@caspar1 pil UM, ale byl zvykly uz pred tim, od 6 mesicu mel 2× denne UM z lahvicky Farlin se sirokou savickou, ty jejich savicky ma dodnes.
http://dudliky.heureka.cz/…plus-siroka/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je blbé, že není naučená na nic jiného než na prso, to u násdíky bohu není…ale taky mi to odmítal. Já se držím všeobecné rady pro kojence - vydržet a když něco odmítá, stále nabízet- Nechtěl dudel, nespal, ududlával se u prsa. Nechtěl lahev..já ale nabízela tak dlouho, dokud se to nenaučil…Normálně bych to do ní vpravila fakt v polospánku, to si děti vezmou skoro cokoliv, většinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera taky začala před nějakou dobou odmítat mlíko a jiné tekutiny moc nepije. Takže dělám všechna jídla řidší, pití nebo i mlíko dávám stříkačkou, případně když je dobře naladěná, tak lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kalla1412 píše:
To je blbé, že není naučená na nic jiného než na prso, to u násdíky bohu není…ale taky mi to odmítal. Já se držím všeobecné rady pro kojence - vydržet a když něco odmítá, stále nabízet- Nechtěl dudel, nespal, ududlával se u prsa. Nechtěl lahev..já ale nabízela tak dlouho, dokud se to nenaučil…Normálně bych to do ní vpravila fakt v polospánku, to si děti vezmou skoro cokoliv, většinou
jo to je fakt, u nás to ze začátku taky fungovalo. Co nevypila přes den, cpala jsem do ní ve spánku
pak mě ale prokoukla a už se i ve spánku brání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k tomu kojení, já vím, že to zrovna moc rozumná rada není, ale když kluci dlouho nechtěli pít, a já už měla strach, nebo hodně křičeli, věděla jsem že jsou ospalí, tak jsem je u toho prsa prostě přidržela silou, pár vteřin se prali, ale za pár vteřin začali sát, a v pohodě…párkrát jsem to udělala u obou dětí, a vždycky úspěch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zkus to malé pořád dokola. Vysvětlovat, že je MM dobré, že pít musí aby byla zdravá, netlacit na ní, být v klidu. Zkoušet to stále dokola, hlavně v noci. Zkoušeli jste skin to skin? Svlekni se do půl tela a dej si malou jen v plence na sebe, uklidní ji to a můžeš si s ní povídat či ji jen chovat. Na rozpiti je dobré dávat každou čtvrthodinu 3-5 lzicek tekutiny, alespoň hodinu a půl.
Příspěvek upraven 31.12.12 v 12:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem zkoušela nabízet tekutiny ve spánku, ale marně. Jenom se probrala a pak asi hodinu nespala, než zase zabrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@badela Děkuji za rady. Vyzkouším.
Cítím, že na ni musím pomalu, protože jinak se zasekne a nebude chtít pít ani z prsu ani z lahviček. Tak to budu zkoušet a uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit